Quantcast
Channel: Oamkin ajankohtaista - Web
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1491

Ammattikorkeakoulujen neloskierre -hanke kutsuu kaikki ammattikorkeakoulut mukaan Living Lab -verkoston toimintaan

$
0
0

Ammattikorkeakoulujen neloskierre -hankkeen tavoitteena on ollut vuosina 2009‒2012 työmarkkinoiden toimintaa edistävien osaamis-, innovaatio- ja palvelujärjestelmien kehittäminen.

Neloskierre on ollut uraauurtava, mittava 13 ammattikorkeakoulun yhteishanke Living Lab -osaamisen vahvistamiseksi ja käytännönläheisten Living Lab -työvälineiden rakentamiseksi. ESR-rahoitteisen hankkeen pääkoordinaattorina on toiminut HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu. Oamk on ollut aktiivisesti toteuttamasta hanketta muiden ammattikorkeakoulujen rinnalla.

- Toimintaa jatkaa nyt kansallinen ammattikorkeakoulujen Living Lab -verkosto, jonka pääasiallisena tehtävänä tulee olemaan hankkeessa saatujen tulosten hyödyntäminen, toteaa Ammattikorkeakoulujen neloskierre -hankkeen projektipäällikkönä toiminut Janne Orava Javaro Oy:stä.

Neloskierteessä kehitetyt käsikirja, menetelmäpankki ja laatupuntari kaikkien käytettävissä

Neloskierre-hankkeessa on vuodesta 2009 työstetty yhteisiä hyviä käytäntöjä Living Lab -toiminnan toteuttamiseen ammattikorkeakouluissa. Hankkeessa on luotu kolme työkalua, käsikirja, menetelmäpankki ja laatupuntari, joita Living Lab -toimintaa toteuttava organisaatio tai henkilö voi omassa työssään hyödyntää.

Käsikirja

Living Lab ammattikorkeakoulussa -julkaisussa käsitellään käyttäjälähtöisen kehittämisen roolia ammattikorkeakoulun strategiassa, opetuksessa ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Julkaisu antaa myös vinkkejä Living Lab -toiminnan käynnistämiseen ja toteuttamiseen.

Sähköinen julkaisu on ladattavissa osoitteesta publications.theseus.fi/handle/10024/50800. Painettua julkaisua voi tilata postikulujen hinnalla HAAGA-HELIAn verkkokaupasta shop.haaga-helia.com/ tai osoitteesta julkaisut@haaga-helia.fi

Menetelmäpankki

Menetelmät voidaan jakaa moniin erilaisiin luokituksiin ja kategorioihin. Käyttäjätiedon keräämisessä ja analysoinnissa sekä tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä voidaan käyttää menetelmiä, jotka tavoittavat käyttäjätiedon ja kehittämistoiminnan eri tasoja (mitä, miten, miksi).

Tutustu menetelmäpankkiin osoitteessa fnoll.wordpress.com/category/menetelmat/

Laatupuntari

Laatupuntari on suunniteltu Living Lab -toiminnan laadun mittaamiseen. Sitä käytetään toiminnan suunnittelun ja arvioinnin välineenä sekä ohjaamaan Living Lab -toimijoita kiinnittämään huomiota kehitettäviin asioihin.

Laatukriteerit on muodostettu Ammattikorkeakoulujen neloskierre -hankkeen toimijoiden asiantuntemuksen perusteella. Laatupuntaria kehitetään saadun palautteen ja käyttökokemusten perusteella.

Laatupuntari on vapaasti käytettävissä osoitteessa www.laatupuntari.fi

Lisätietoja:

Ammattikorkeakoulujen neloskierre -hanke: www.neloskierre.fi

Janne Orava, janne.orava@javaro.fi, 040 820 4842

Finnish Network of Living Labs: fnoll.wordpress.com

Sakariina Heikkanen, sakariina.heikkanen@haaga-helia.fi, 040 488 7478


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1491

Trending Articles