Quantcast
Channel: Oamkin ajankohtaista - Web
Viewing all 1491 articles
Browse latest View live

Pekka Haavisto luennoi Oamkissa 11.2.

$
0
0

Kansanedustaja Pekka Haavisto luennoi Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Tekniikan yksikössä (Auditorio 3, Kotkantie 1, Oulu) maanantaina 11.2. klo 9 alkaen.

Haavisto luennoi englanniksi ympäristölainsäädännöstä ja -standardeista. Luennot ovat osa rakennustekniikan koulutusohjelman Water and Environmental Management -kurssia. Toinen luentokerta on maanantaina 11.3.

Pekka Haavisto on vihreiden kansanedustaja ja Suomen WWF:n hallintoneuvoston puheenjohtaja. Hän on toiminut Vihreiden puheenjohtajana sekä ympäristö- ja kehitysyhteistyöministerinä 1995–1999. Lisäksi Haavisto on työskennellyt YK:n ympäristöohjelma UNEP:lle maailman kriisialueilla selvittämässä kriisien vaikutusta ympäristöön.

Lisätietoja

Mohamed Asheesh, lehtori, 010 272 2055, mohamed.asheesh@oamk.fi


International Staff Training Week For International Relations Staff

Oamkista valmistuneet musiikkipedagogit työllistyvät hyvin

$
0
0

Musiikkipedagogi (AMK) Elisa Mäkelä selvitti opinnäytetyössään Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuneiden musiikkipedagogien työllistymistä vuoden, kolmen ja viiden vuoden kuluttua valmistumisesta. Tutkimuksesta käy ilmi, että vuosi valmistumisen jälkeen työttömänä ei ollut yhtään musiikkipedagogia, vaan yli  80 prosenttia vastaajista oli määräaikaisessa tai vakituisessa työsuhteessa omalla alalla. Lisäksi musiikin alalla toimittiin yrittäjinä, tehtiin erilaisia keikkoja tai toimittiin muilla tavoin musiikin eri sektoreilla.

Myös kolmen ja viiden vuoden jälkeen työllisyystilanne oli hyvä. Oman alan töitä oli yli 70 prosentilla vastanneista, mutta merkittävintä oli määräaikaisten työsuhteiden muuttuminen vakituisiksi työsuhteiksi. Varsinaista työttömyyttä musiikkipedagogeilla ilmeni vain noin viidellä prosentilla kolmen ja viiden vuoden kuluttua valmistumisesta.

Tutkimuksessa oli mukana 105 vastaajaa. Noin puolet vastanneista oli sijoittunut työelämään Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan alueille.

Mäkelä pohtii opinnäytetyössään, onko musiikin koulutusohjelmien supistaminen linjassa siihen, kuinka hyvin musiikkipedagogit ovat sijoittuneet alan töihin. Löytyykö pienille paikkakunnille ja Lappiin jatkossa riittävästi musiikin ammattilaisia, kun koulutuspaikkoja ollaan lakkauttamassa? Koulutuspaikkojen lakkauttaminen ei Mäkelän mielestä ole oikea vaihtoehto. Sen sijaan tulisi miettiä alueen kulttuurielämän ja musiikin opetuksen  näkökulmasta, millä paikkakunnilla musiikin koulutuksen järjestäminen on tarpeellista. Oamkin Kulttuurialan yksiköllä on vakaa asema hyvin työllistyvien musiikkipedagogien kouluttamisessa.

Mäkelä valmistui musiikkipedagogiksi Oamkista joulukuussa 2012. Hänen opinnäytetyönsä Töitä muusikoille? Kyselytutkimus työllistymisestä Oulun seudun ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmasta valmistuneille löytyy Theseuksesta.

Lisätietoja

Jaana Sariola, yliopettaja, opinnäytetyön ohjaava opettaja, 010 272 3160, jaana.sariola@oamk.fi
Outi Rahko, musiikin koulutusohjelmavastaava, 010 272 2859, outi.rahko@oamk.fi

Oamkin Kulttuurialan yksikkö, musiikin osaamisalue

oamkista valmistuneet tammikuu 2013

$
0
0

Tammikuu 2013:  43 ammattikorkoulututkintoon valmistunutta, joista kolme ei halua valmistumistietojansa julkisuuteen.

Agrologi (AMK)
Haapakoski Satu Johanna Kempele
Hartikainen Miika Janne Ilari Haapajärvi
Mustola Riitta Marjaana Kärsämäki
Niemiaho Marja Hannele Kärsämäki

Bioanalyytikko (AMK)
Soivuori Maria Pauliina Oulu

Ensihoitaja (AMK)
Höglund Markus Nikolai Oulu

Fysioterapeutti (AMK)
Niemistö Anna Olga Sofia Oulu

Hortonomi (AMK)
Hänninen Minna Kaarina Oulu

Insinööri (AMK)
Hautajärvi Olli Sippo Samuli Salla
Karppinen Pekka Juhani Oulu
Korkala Mika Olavi Matias Raahe
Manninen Mia Karita Oulu
Myllylahti Lauri Aleksi Oulu
Rajaniemi Pekka Johannes Nivala
Saarenpää Marika Hannele Liminka
Sarkkinen Mika Henrikki Siikajoki
Savukoski Antti Matinpoika Oulu
Teikari Mikko Einari Kemi
Tyni Henri Juhana Oulu
Uutela Jarkko Antero Oulu
Väisänen Otso Aarre Oulu

Kätilö (AMK)
Hartikainen Heidi Maria Oulu
Jokikokko Niina Pauliina Oulu
Korhonen Henna Maaria Kajaani
Kortesalmi Maarit Johanna Kokkola

Rakennusmestari (AMK)
Juvani Mikko Iisakki Oulu
Leivo Juhani Tapio Oulu

Röntgenhoitaja (AMK)
Kantola Elina Minna Elisabet Pöytyä
Raasakka Katja Ilona Oulu
Sergejeff Jenna Mari Oulu

Sairaanhoitaja (AMK)
Kultala Leena Marjatta Raahe
Toivanen Hanna Kaisa Oulu

Sosionomi (AMK)
Jäntti Jenni Emilia Oulu
Puroila Petra Eveliina Oulu
Ylikangas Jenni Elina Oulu

Suuhygienisti (AMK)
Kallioinen Katri Ilona Oulu
Kärki Satu Hannele Oulu

Tradenomi
Piltonen Kirsi Maria Tornio
Poikela Joel Juhani Rovaniemi
Tahkola Maija Vilma-Elmiina Kempele

Oamkin ja RAMKin luonnonvara-alan yhteistyötä vahvistetaan

$
0
0

Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Rovaniemen ammattikorkeakoulu (RAMK) solmivat luonnonvara- ja ympäristöalan koulutusta ja tutkimus- ja kehittämistoimintaa koskevan kumppanuussopimuksen. Rehtorit allekirjoittavat sopimuksen yhteisessä kehittämis- ja yhteistyön suunnittelutilaisuudessa Iso-Syötteellä ystävänpäivänä 14.2.

Yhteistyö Suomen pohjoisimpien luonnonvara- ja ympäristöalan koulutusta tarjoavien ammattikorkeakoulujen kesken vahvistaa opetustarjontaa sekä tarjoaa mahdollisuuksia pohjoisessa agrologeiksi ja metsätalousinsinööreiksi opiskeleville. Yhteistyön avulla parannetaan koulutuksen laatua ja kustannustehokkuutta. Kumppanuussopimus merkitsee muun muassa opettajavaihtoa, kurssitarjonnan monipuolistamista sekä yhteistyötä kansainvälisessä ja hanketoiminnassa.

Oamkin ja RAMKin yhteistyössä hyödynnetään kummankin vahvuuksia, osaamista ja erilaista osaamisprofiilia sekä joustavia etäopetusjärjestelyjä. Oamk on profiloitunut pohjoisen perusmaatalouteen, maaseudun ympäristökysymyksiin ja maaseudun kehittäjien koulutukseen. RAMKin painopistealoja ovat metsätalous, porotalous, maaseudun monialayrittäjyys ja alueen eri käyttömuotojen yhteensovittava suunnittelu. Nämä painopisteet kattavat luonnonvara-alan tärkeimmät tuotannon osa-alueet Pohjois-Suomessa.

Luonnonvaroilla ja biotaloudella on kasvava merkitys Pohjois-Suomessa työllistäjänä sekä tutkimus- ja kehitystyössä. Ensimmäisillä Pohjois-Suomen luonnonvara-alan korkeakoulujen kehittämispäivillä 14.–15.2. osallistutaan myös valtakunnallisen biotalousstrategian laatimiseen. Perjantaina 15.2. tehdään ryhmätyö asiantuntijaryhmissä aiheesta Biotalouden mahdollisuudet, haasteet ja kehittämisideat Pohjois-Suomessa.

Lisätietoja

Jukka Tikkanen, yksikönjohtaja, Oamk, 050 317 4812, jukka.tikkanen@oamk.fi
Veikko Maijala, koulutuspäällikkö, RAMK, 020 798 5357, veikko.maijala@ramk.fi

Hakuaika Sairaanhoitajan lääkkeenmäärääminen opintoihin, 45 op, 2. - 30.4.2013

Ensimmäiset aikuisopiskelijat valmistuivat agrologiksi

$
0
0

Ensimmäiset kuusi opiskelijaa valmistuivat aikuisille suunnatusta, agrologin (AMK) tutkintoon johtavasta koulutuksesta. Kolme heistä toimii maatilayrittäjänä ja kolme maatalouden neuvontatehtävissä. Opiskelijoiden joukossa on myös ammatinvaihtajia, mutta suurin osa koulutukseen osallistuneista on maatalousyrittäjiä, jotka jatkokouluttivat itseään.

Opetus järjestettiin virka-aikana, joten opiskelijat joutuivat tekemään erikoisjärjestelyjä. Maatilayrittäjiä ja työssäkäyviä koulutus on kuitenkin kiinnostanut siinä määrin, että opiskelun mahdollistamiseksi on palkattu lomittajia ja sijaisapua jopa omalla rahalla. Itse opetus on ollut opiskelijoille maksutonta, sillä koulutuksen rahoitus tulee EU:lta Aikuisena agrologiksi -hankkeesta.

Opetus on suunnattu Nivala-Haapajärven, Ylivieskan ja Siikalatvan seutukuntien alueelle. Koulutuksessa on keskitytty maidontuotantoon, joka onkin alueen tilojen yleisin tuotantosuunta. Opetusta annettiin myös bioenergiasta, joka kiinnostaa alueella. Esimerkiksi biokaasulaitoksia on jo alueella muutamia.

Opiskelijat ovat hakeneet koulutuksesta lisää osaamista nykyiseen työhön, nostetta uralle tai jopa uutta ammattia.
– Ilman tätä koulutusta en olisi nykyisessä työpaikassani, kommentoi juuri agrologiksi valmistunut Miika Hartikainen. Hän toimii nykyisin tutkijana rehuviljaan liittyvissä tutkimushankkeissa.

Aikuisena agrologiksi -hankkeessa koulutetaan yhteensä pariakymmentä henkilöä. Noin 15 opiskelijaa valmistuu agrologiksi asti. Opetuksen on järjestänyt Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) yhteistyössä Centria ammattikorkeakoulun ja Haapajärven ammattiopiston kanssa.

Aikuisena agrologiksi -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta. ESR-ohjelmasta tuetaan työllisyyttä ja osaamista edistäviä hankkeita.

Lisätietoja

Anu Hilli, yliopettaja, 010 272 2184, anu.hilli@oamk.fi

Tekniikan opiskelijoille OTEtta työelämään 18.2.

$
0
0

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) tekniikan opiskelijat Ote ry järjestää OTEtta työelämään -yrityspäivän maanantaina 18.2. Tekniikan yksikössä (Kotkantie 1, Oulu).

Koko päivän kestävässä tapahtumassa Oulun seudun IT-yritykset kertovat toiminnastaan, rekrytoivat opiskelijoita projekti- ja kesätöihin sekä tarjoavat opinnäytetyömahdollisuuksia. Tapahtuma on avoin kaikille tekniikan opiskelijoille.

Ohjelma

9.00–11.30 Yritysesittelylähtöistä ständeilyä


11.30–13.00 Vapaata verkostoitumista kahvittelun yhteydessä


13.00–16.00 Rekrytointilähtöistä ständeilyä

Lisätietoja

Daniel Rantala, yritysyhteistyövastaava, Ote ry, t1rada00@students.oamk.fi


ePooki 3/2013: Kirjastoalan koulutus – pieni mutta yhteiskunnallisesti tärkeä

Sosiaali- ja terveysalan yksikön ylemmän amk-tutkinnon markkinointitilaisuus 27.2.2013

$
0
0

Harkitsetko ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittamista? Kutsumme Sinut kuulemaan ja
keskustelemaan, millaista on opiskella ylempää ammattikorkeakoulututkintoa sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelmassa Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Keskustelemassa kanssasi ovat koulutuksesta vastaavat yliopettajat, opinto-ohjaaja ja jo tutkinnon suorittaneet tai sitä parhaillaan opiskelevat.

Koulutusohjelmasta valmistuu asiantuntijoita sosiaali- ja terveysalan kehittämis- ja johtamistehtäviin. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa saman kelpoisuuden kuin tiedekorkeakoulujen ylempi tutkinto (maisteri, asetus 426/2005 § 10).

Voit hakea koulutukseen, jos Sinulla on sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan korkeakoulututkinto (sairaanhoitaja, kätilö, terveydenhoitaja, ensihoitaja, bioanalyytikko, röntgenhoitaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, kuntoutuksen ohjaaja, suuhygienisti, optometristi, sosionomi) sekä kolmen vuoden työkokemus asianomaiselta alalta joko opistoasteen tai korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemuksen tulee olla suoritettu 31.7.2013 mennessä.

Aika: 27.2.2013 klo 16.30-18
Paikka: Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, käynti Professorintien puolen pääovesta
Luokka: Louhi C1104, opastus pääovella

Ohjelma

  1. Ylempää ammattikorkeakoulututkintokoulutusta jo 10 vuotta, koulutusohjelmavastaava  Hilkka Honkanen
  2. Koulutusohjelma uudistuu, mutta asiantuntijuusalueet säilyvät
    Johtaminen ja esimiestyö, yliopettaja Helena Heikka
    Kliininen asiantuntija, yliopettaja Pirkko Sandelin
    Kuntoutus, yliopettaja Arja Veijola
    Sosiaaliala, yliopettaja Helena Siira
    Terveyden edistäminen, yliopettaja Hilkka Honkanen
  3. Oppiminen ja osaaminen muuttuvassa ammattikorkeakoulussa, opinto-ohjaaja Susanna  Saarinen
  4. Koulutus ja sen hyöty opiskelijan silmin, valmistuneiden ja opiskelemassa olevien puheenvuorot
  5. Yhteiskeskustelua

Tilaisuuteen ilmoittautuminen (tarjoilun vuoksi): Ritva Arola, ritva.arola@oamk.fi 26.2. mennessä

Hakuaika syksyllä 2013 alkavaan koulutukseen on 4.3.-3.4.2013.

Lisätietoja koulutuksesta: Koulutusohjelmavastaava Hilkka Honkanen, 050-3206988, hilkka.honkanen@oamk.fi

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta: Oamkin hakutoimistosta 010 192 000, hakutoimisto@oamk.fi

NIPNET Workshop May 6 - 7 2013 Oulu, Finland

ePooki 4/2013: Hanketyöllä on merkittävä rooli yritysten ja ammattikorkeakoulun yhteistyössä

ePooki 5/2013: Kirjastokummeja ja harjoittelukirjastoja

Helmikuun Tanssia!-näytös esittelee showtanssia kaikessa kirjossaan

$
0
0

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajakoulutuksen Tanssia!-näytökset nähdään Oamkin konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu) tiistaina 26.2. klo 18.30 sekä keskiviikkona 27.2. klo 13.00 ja 18.30. Näytöksiin on vapaa pääsy.

Esillä on erityisesti showtanssia ja showtanssinopettajaopiskelijoiden koreografioita. Näytöksissä nähdään esimerkiksi showtanssinopettajaopiskelija Miina-Anniina Heiskasen taiteellinen opinnäytetyö Tilaisuuksia, jossa käsitellään tilan vaikutusta liikkeeseen.

Lisäksi mukana on kansantanssia, klassista balettia ja nykytanssia. Tanssinopettajaopiskelijoita kiinnostavat selvästi tanssivideot, sillä peräti kolme teosta nähdään videotallenteena.

Näytöksissä tanssii tanssinopettajakoulutuksen opiskelijoita, nuoria erikoiskoulutusluokkalaisia sekä tanssinopettajakoulutuksen sidosryhmäläisiä.

Lisätietoja

Tanssinopettajakoulutus, 010 272 2501, tanssi@oamk.fi

Oululaista 3D-osaamista maailmalle

$
0
0

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Mixed Reality -hankkeessa on toteutettu teknologiaa, jonka avulla fyysisiin kappaleisiin voi lisätä virtuaalisia tekstuureja. Kuva tai animaatio voidaan piirtää videoprojektorien avulla tarkasti ja kolmiulotteisesti myös hyvin epäsäännölliselle pinnalle.

Teknologiasta on rakennettu tutkimusprototyyppi teollisen muotoiluprosessin alkuvaiheiseen. Prototyyppi mahdollistaa materiaalien ja grafiikoiden testauksen oikeassa mittakaavassa fyysisiin tuotteisiin, kuten pakkaukset, keramiikka, kulutuselektroniikka, huonekalut ja jopa vaatesuunnittelu. Kappaleen koko voi vaihdella miniatyyrimallista nojatuoliin tai ihmiseen. Prototyyppi toimii myös monimuotoisen opetuksen tuki- ja visualisointivälineenä.

Prototyypin käyttökohteisiin liittyvä käyttäjätutkimus julkaistiin vertaisarvioidussa konferenssissa Saksan Ulmissa joulukuussa 2012. Prototyyppi on valittu esitettäväksi vuosittaisessa virtuaalitodellisuutta käsittelevässä IEEE VR 2013 -tapahtumassa maaliskuussa Floridassa, Yhdysvalloissa. IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) on maailman suurin teknologian edistämisyhdistys.

Mixed Reality -hankkeessa on jalostettu teknologisia ratkaisuja, joilla kyetään projisoimaan kuvaa suoraan ihmiseen. Ratkaisujen hyödyntämisalueita ovat muun muassa lääketiede ja sen teknologia. Näiden pohjalta viime vuonna käynnistyi TEKESin rahoittama Digital Patient -hanke, jossa kehitetään prototyyppejä kansainvälisen tason potilastietojärjestelmien visuaalisiksi 3D-käyttöliittymiksi yhteistyössä erikoislääkäreiden ja käyttöliittymäasiantuntijoiden kanssa. Yhteistyössä ovat mukana Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sekä yksityisiä lääkäriasemia.

Katso video prototyypistä ja projisoinnin mahdollisuuksista lääketieteessä: youtu.be/qZJXbTQmgzM

Oamk on aluevaikuttaja, joka tekee monipuolista yhteistyötä  seudun yritysten ja yhteisöjen kanssa ennakoiden, tutkien ja reagoiden. Mixed Reality on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoittama. Hankkeen vastuuviranomainen on Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Digital Patient on osarahoitettu TEKESin tutkimuksesta liiketoimintaa ohjelmasta.

Lisätietoja

Mixed Reality: Jussi Kangasoja, projektipäällikkö, 050 574 2667, jussi.kangasoja@oamk.fi
Digital Patient: Petri Hyyppä, projektipäällikkö, 040 726 8875, petri.hyyppa@oamk.fi 

Tiedotteen liitetiedostot

PDF  mediatiedote_270213.pdf [64.2 kB]

Haku Oulun seudun ammattikorkeakouluun alkaa 4.3.

$
0
0

Yhteishaut ammattikorkeakouluihin alkavat 4.3. ja päättyvät 3.4. klo 16.15. Haku on samanaikaisesti nuorten ja aikuisten suomenkieliseen tutkintoon johtavaan koulutukseen sekä suomenkieliseen ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen. Koulutuksiin haetaan valtakunnallisen sähköisen haun kautta osoitteessa amkhaku.fi.

Yhteishakujen lisäksi Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) englanninkieliseen aikuisten tutkintoon johtavaan koulutukseen ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen voi hakea 4.3.–3.4. klo 16.15 Oamkin sähköisen haun kautta osoitteessa oamk.fi.

Oamkissa on tarjolla kevään hauissa 26 ammattikorkeakoulututkintoon ja kuusi ylempään ammattikorkea­koulututkintoon johtavaa koulutusohjelmaa. Aloituspaikkoja on yhteensä noin 1 600. Koulutusta järjestetään Oulussa, Oulai­sissa ja Raahessa.

Uutena koulutusohjelmana Oamkissa alkaa sähkötekniikan koulutusohjelma, jonka tavoitteena on kouluttaa sähkötekniikan hallitsevia insinöörejä (AMK), jotka osaavat toteuttaa sähköjärjestelmät ympäristöystävällisen ja energiatehokkaan teknologian ja tietotekniikan keinoin.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus järjestetään pääsääntöisesti päiväopetuksena, mutta joissakin koulutusohjelmissa järjestetään opetusta myös aikuisten tarpeet huomioiden ilta-, viikonloppu- ja monimuoto-opetuksena.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa ylempää korkeakoulututkintoa vastaavan kelpoisuuden sekä antaa valmiudet oman alan vaativissa asiantuntija- ja johtotehtävissä toimimiseen. Koulutusohjelmat on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon ja joilla on vähintään kolme vuotta työkokemusta. Opetus järjestetään pääosin monimuoto-opetuksena, joka mahdollistaa tutkinnon suorittamisen myös työn ohessa.

Huhtikuussa haettavaksi tulevat vielä ammatilliset erikoistumisopinnot. Ammatilliset erikoistu­misopinnot ovat ammattikorkeakoulututkintoon pohjautuvia laajoja täydennyskoulutusohjelmia. Hakuaika Oamkin ammatillisiin erikoistumisopintoihin on 2.4.–8.5. klo 16.15. Hakeminen tapahtuu Oamkin sähköisen haun kautta osoitteessa oamk.fi.

Lisätietoja koulutuksista, valintaperusteista ja hakemisesta: oamk.fi/hakijalle.

Tietoa opiskelusta ja opiskelijaelämästä opiskelijoidemme kertomana Oamkin verkkolehti Extrassa: oamk.fi/extra.

Lisätietoja

Marita Aikio, opintoasiainpäällikkö, 010 272 2155, marita.aikio@oamk.fi

Simulaatio-ohjauksen peruskurssi

Aurinkoenergiakoulutusta Pohjois-Pohjanmaan maatalousyrittäjille

$
0
0

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) BioE-logia-koulutushanke järjestää aurinkokeräin-pienryhmäkoulutusta Pohjois-Pohjanmaan maatalousyrittäjille. Seuraava koulutustilaisuus pidetään 13.3.–15.3. Ruukin maaseutuopistolla.

Koulutuksessa osallistujat tutustuvat aurinkoenergian perusteisiin, ja pääsevät rakentamaan aurinkokeräimiä. Koulutuksiin on ilmoittautunut maatalousyrittäjiä ympäri Pohjois-Pohjanmaata ja ryhmät ovat täynnä. Niitä on jopa järjestetty lisää suuren kysynnän vuoksi.

Maaseutuympäristössä on ja maaseutuyrittämisen yhteydessä syntyy paljon hyödynnettävissä olevaa bioenergian raaka-ainetta. Maaseutuyrittäjät ovat yhä enemmän kiinnostuneita bioenergian hyödyntämisestä tilojensa tarpeisiin.

– Mukaan lähtevät ovat kiinnostuneita aurinkoenergian käytöstä ja hyödyntämisestä omalla maatilalla. Osallistujat aikovat käyttää rakentamiaan aurinkokeräimiä pääasiassa käyttöveden lämmittämiseen, kertoo projektisuunnittelija Hanna Laurell.

BioE-logia on pohjoispohjalaisille maaseutuyrittäjille suunnattu bioenergiahanke. Sen tavoitteena on edistää bioenergian käyttöä maatiloilla, bioenergiayrittäjyyden aloittamista ja bioenergiatuotannon kannattavuutta. Hanketta hallinnoi Oamkin Luonnonvara-alan yksikkö.

 

Lisätietoja

projektipäällikkö Ritva Imppola, 010 272 3896, ritva.imppola@oamk.fi

oamk.fi/hankkeet/bioelogia

 

Arktiset askeleet - valtakunnallinen tanssitapahtuma

Game Spring Oulu - pelialan seminaari

Viewing all 1491 articles
Browse latest View live