Quantcast
Channel: Oamkin ajankohtaista - Web
Viewing all 1491 articles
Browse latest View live

Hyvinvointia yhdessä -päivän 9.11. suunnittelu on käynnistynyt

$
0
0

Hyvinvointia yhdessä -päivän 9.11. suunnitteluvuorossa on terveydenhuollon erityisalojen osasto, ja olemme käynnistäneet päivän suunnittelun. Samaan aikaan on myös Oamkin avoimien ovien päivät 9.–10.11., joten teemme yhteistyötä suunnittelussa ja toteutuksessa.

Hyvinvointia yhdessä -päivässä keskeisessä osassa ovat opiskelijat, joilla on tilaisuus esitellä omia valmistuvia opinnäytetöitään ja opiskeluaan sekä oppimisympäristöjä. Myös henkilöstö esittelee osaamistaan ja toimintaa, kuten arjen opetustyötä, hankkeita, julkaisuja ja kansainvälistä yhteistyötä. Päivä on erinomainen tilaisuus myös tutustua toisten toimintaan.

Päivän tavoitteena on puolivuosittain koota yhteen alueen työelämän ja ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja opiskelijoita. Päivän aikana on aihealueittain jaettuja rinnakkaissessioita suullisille esityksille. Myös yhteistyökumppaneiden ja ammattikorkeakoulun toimintaan ja hankkeisiin tutustumiseen on varattu aikaa.

Seuraa tiedottamista sivuillamme. Ideoita ja kysymyksiä voi esittää: annikki.savolainen@oamk.fi ja raili.tolonen@oamk.fi.

Annikki Savolainen
Koulutus- ja tki-johtaja, terveydenhuollon erityisalat


Oululainen tanssinopettajakoulutus täyttää 25 vuotta

$
0
0

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun oululainen tanssinopettajakoulutus käynnistettiin pitkällisen suunnittelutyön tuloksena. Oulun kaupunki nimitti tammikuussa 1988 tanssialan ammatillista koulutusta valmistelevan työryhmän, jonka työ kantoi hedelmää niin, että tanssin opetus aloitettiin Oulun konservatoriossa suunnitelmien mukaisesti syksyllä 1991. Työryhmään kuuluivat Elias Palola, Ritva Tienari, Ahti Alatalo, Terhi Keskitalo, Marketta Viitala, Jouni Suistola ja Liisa Pitkäaho.

Silloisen koulutussuunnittelija Pirjo Yli-Maunulan tehtäväksi annettiin laatia opetussuunnitelma kansantanssin, kilpatanssin (myöhemmin kilpa- ja seuratanssi) ja klassisen baletin (sisältäen lastentanssin) koulutuslinjoille. Tältä pohjalta alkoi koulutus Liisa Tiitisen johdolla, kunnes Suomessa tapahtuneiden koulutusuudistusten myötä koulutus siirtyi syksyllä 1999 silloisen Oulun seudun ammattikorkeakoulun alle.

Tanssinopettajakoulutuksen 25 vuoden loistavaa taivalta juhlitaan lokakuussa Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, Oulu) seuraavin tapahtumin:

  • Tanssia! 25 vuotta -tanssinopettajakoulutuksen näytökset keskiviikkona 12.10. kello 18.30 ja torstaina 13.10. kello 13.00 ja 18.30. Näytöksissä esiintyy tanssinopettajaopiskelijoita sekä sidosryhmien edustajia. Liput näytöksiin maksavat 8 / 5 euroa. Näytökset järjestetään Oamkin konserttisalissa.
  • Oululainen tanssinopettajakoulutus 25 vuotta -ilta perjantaina 14.10. kello 18.00 alkaen. Tapahtuma koostuu näytöksenomaisesta gaalasta, buffetillallisesta sekä jameista, jossa esiintyy Oamkin pop-jazzopiskelijoista koostuva livebändi. Gaalailtaan myydään 80 euron hintaisia illalliskortteja ja 20 euron hintaisia gaalalippuja. Illalliskortit tulee varata 1.10. mennessä. Molemmat liput sisältävät sisäänpääsyn seuraavan päivän seminaariin. Lisätietoja ja ilmoittautumiset gaalailtaan osoitteessa u.oamk.fi/tanssi25.
  • Tanssialan ajankohtaisia teemoja käsittelevä seminaari 15.10. kello 10.00–15.00. Liput seminaariin maksavat 20 euroa, ja ne voi ostaa paikan päältä.

Lisätietoja:

tapahtumatuottaja Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi

ePooki 25/2016: Video pedagogy

Oulun ammattikorkeakoulusta innovaatio-osaamista yrityksille

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on mukana Tekesin innovaatiosetelikokeilussa, jossa pienet ja keskisuuret yritykset voivat ostaa asiantuntijapalveluita innovaatiotoimintansa kehittämiseen. Oamk tarjoaa yrityksille korkeatasoista osaamista ja toimia, joilla yritykset voivat kehittää tuotteitaan ja palvelujaan. Innovaatioseteliä voi hakea 3.10. alkaen.

– Innovaatioseteli on pienille ja keskisuurille yrityksille ainutlaatuinen mahdollisuus hyödyntää korkeakoulujen osaamista. Me pystymme tarjoamaan yrityksille monipuolisia palveluita esimerkiksi markkinoinnin ja myynnin tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen, painettavan elektroniikan tuotekehitykseen tai vaikka liiketoiminnan kansainvälistymiseen, kertoo kehittämispäällikkö Jouko Isokangas Oulun ammattikorkeakoulusta.

Innovaatioseteli on osa hallituksen keväistä yrittäjyyspakettia. Kokeilu kuuluu osana Tekesin rahoituspalveluita. Setelin tavoitteena on kannustaa mikro- ja pk-yrityksiä innovaatiotoimintaan ja luoda sitä kautta kasvumahdollisuuksia. Setelin arvo on 5 000 euroa + alv. Yrittäjä saa valita innovaatiopalveluja tarjoavan tahon itse. Palveluntuottaja voi olla esimerkiksi ammattikorkeakoulu, yliopisto tai tutkimusorganisaatio.

Isokankaan mukaan setelin avulla yritys voi esimerkiksi tehdä nopeasti kokeiluja, demoja tai prototyyppejä selvittääkseen uuden tuotteensa tai palvelunsa käytettävyyttä tai markkinakelpoisuutta. Oamk voi myös auttaa yrityksiä erilaisissa arviointi-  tai testauspalveluissa tai ongelmien ratkaisemisessa. Setelillä ei ole toimialapainotusta.

Isokangas kehottaa yrityksiä ottamaan rohkeasti yhteyttä, sillä innovaatioseteliä koskeva prosessi on hyvin yksinkertainen. Oamk laatii yhdessä yrityksen kanssa toimintasuunnitelman, jonka jälkeen yritys voi jättää innovaatiosetelihakemuksen Tekesille.

– Haluamme olla aktiivisesti mukana tuottamassa pk-yritysten uutta liiketoimintaa ja kansainvälistymistä. Yritysten pulmiin ja kehittämistarpeisiin perehtyminen lisää myös opettajien ja opiskelijoiden tietämystä yritysmaailman ajankohtaisista asioista.

 

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Jouko Isokangas, p. 050 529 6384, jouko.isokangas@oamk.fi

oamk.fi/innovaatioseteli

Tekes: www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/

Oamkin uutiskirje 6/2016

Kampuspäätös siirtyy

$
0
0
Oamkin kampusratkaisusta ei saada vielä päätöstä. Aiemmin on ilmoitettu, että hallitus kokoontuisi 30.9., mutta  kokousta ei  pidetä, koska kampusratkaisuun liittyviä selvityksiä on vielä kesken. Kampusasiaa käsitellään hallituksen seuraavissa kokouksissa.
 
Lisätietoja rehtori, toimitusjohtaja Jouko Paaso, 044 556 8200
 
 
 

ePooki 26/2016: Osumia: Osaamisen dokumentointi

Oamkin 25-vuotisgaalassa palkittiin vuoden alumni ja sidosryhmä

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) juhli 25-vuotista taivaltaan perjantaina 30.9. Kotkantien kampuksella. Rehtori, toimitusjohtaja Jouko Paaso korosti juhlapuheessaan, että Oamk luo elinvoimaa ja hyvinvointia maakuntaan.

– 25 vuoden aikana olemme kouluttaneet reilut 20 000 asiantuntijaa professionaalisiin käytännönläheisiin tehtäviin. Suurin osa valmistuneista on jäänyt työhön maakuntaamme. Voimme ylpeänä todeta, että olemme merkittävä alueellinen vaikuttaja.

Oulun ammattikorkeakoulun toiminta alkoi 1991 väliaikaisena ammattikorkeakouluna. Vakinaiseksi toiminta muuttui 1996.

Ennen gaalan alkua Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen ja Oulun kauppakamarin toimitusjohtaja Jari Tuovinen lahjoittivat rehtorille käädyt, jotka on suunnitellut inarilainen korusuunnittelija Katja Lettinen.

Juhlagaalassa palkittiin tuttuun tapaan vuoden alumni ja vuoden sidosryhmä. Vuoden alumniksi valittiin tanssinopettaja Liisa Kontturi-Paasikko.  

– Liisa Kontturi-Paasikko on pidetty ja arvostettu tanssinopettaja, joka oman tanssiyrityksensä ohella kouluttaa tanssinopettajia niin Oamkissa kuin valtakunnallisissa ohjaajakoulutuksissa. Hän työllistää yritykseensä sekä Oamkissa opiskelevia että valmistuneita tanssinopettajia. Liisa on toiminut liki 30 vuotta tanssinopettajana, ja hän on osaltaan ollut nostamassa paritanssin osaamista Suomessa. Oululainen tanssinopettajakoulutus täyttää tänä syksynä 25 vuotta, ja Liisa on yksi heistä, jotka ovat olleet kehittämässä koulutusta alusta asti, perusteli valintaa Oulun ammattikorkeakoulun Alumnit ry.

Vuoden sidosryhmäksi Oamk valitsi tilitoimisto Talenomin, jonka kanssa Oamk on tehnyt erittäin hyvää yhteistyötä useiden vuosien ajan. Talenomissa on säännöllisesti harjoittelijoita ja sinne on tehty lukuisia projekti- ja opinnäytetöitä. Keväällä 2016 yhteistyötä syvennettiin entisestään yhteisen opintojakson muodossa. Opintojaksolla opiskelijat pääsivät työskentelemään tilitoimistoympäristössä, jolloin alan käytänteet tulivat tutuksi. Opintojaksolla toteutettiin myös yhteisopettajuutta työelämän ja Oamkin kesken, mikä antoi virikkeitä opetuksen kehittämiseen. Talenom on myös vuosien mittaan työllistänyt kymmeniä Oamkista valmistuneita tradenomeja.

Juhlagaalassa kuultiin ensiesityksenä oululaisen säveltäjän ja Oamkin yliopettajan, Jouko Tötterströmin, juhlavuoden kunniaksi Oamkille tekemä sävellys La Déclaration.

Lisätietoja:

rehtori, toimitusjohtaja Jouko Paaso, p. 044 556 8200

 

 


Oulun ammattikorkeakoulun rehtorin puhe Oamkin 25-vuotisjuhlagaalassa

$
0
0

Arvoisat kutsuvieraat, olette lämpimästi tervetulleita Oulun ammattikorkeakoulun 25-vuotisjuhlagaalaan.

Finlandia-talon koulutuspoliittisesta seminaarista helmikuussa vuonna 1989 voidaan sanoa alkaneen suomalaisen ammattikorkeakoulun syntyminen. Oulu oli mukana alusta alkaen – ensin kokeiluvaiheessa, sitten väliaikaisena ammattikorkeakouluna ja vuonna 1996 ensimmäisten vakinaistettavien joukossa. Olemme aina olleet rohkeasti ensimmäisten mukana kokeilemassa uutta.

Oulun ammattikorkeakoulu luo elinvoimaa ja hyvinvointia alueellemme. Ensimmäisen 25 vuoden aikana olemme kouluttaneet reilut 20 000 asiantuntijaa professionaalisiin käytännönläheisiin tehtäviin. Suurin osa valmistuneista on jäänyt työhön maakuntaamme. Voimme ylpeänä todeta, että olemme merkittävä alueellinen vaikuttaja.

Ammattikorkeakoulumme strategiassa on samoja asioita kuin maan hallituksella: ketteryys ja kokeilukulttuuri. Kun yliopistokoulutus painottaa tieteellisyyttä, akateemista vapautta ja tieteenalojen edustamia universaaleja perusteita, korostaa ammattikorkeakoulutus sitoutumista selvemmin työelämän spesifisiin ja nopeasti muuttuviin kehityshaasteisiin.

Oulun ammattikorkeakoulun ensimmäisissä avajaisissa 26.8.1992 tohtori Michael Goldstein, yhteistyökumppanistamme Coventryn yliopistosta, sanoi, että maailmanlaajuisia kriittisiä kysymyksiä ovat terveysongelmat, nälänhätä, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus, ympäristönsuojelu, kaikkien kansojen taloudellinen kehitys, kansakuntien suvaitsevaisuus, kansainvälinen ymmärrys ja luonnonvarojen säästäminen. Kaikki nämä vaativat ammattitaitoisia ihmisiä, jotka on koulutettu korkeimmalle mahdolliselle tasolle; ihmisiä, jotka osaavat yhtä hyvin suorittaa kuin suunnitella tehtävänsä. Nämä maailmanlaajuiset kysymykset ovat niin tärkeitä, ettei niistä keskusteleminen yksistään riitä. Meidän tulee panna painoa tulevaisuuden asiantuntijoiden koulutukseen tulevaisuuden tehtävien ratkaisemiseksi. Todelliset ongelmat vaativat realistisia ratkaisuja.

Sama pätee tänäänkin. Haluamme löytää ratkaisuja alueemme kilpailukyvyn edistämiseksi. Haluamme tehdä sen yhdessä teidän kanssanne käymällä dialogia osataksemme kouluttaa tulevaisuuden asiantuntijoita yhä enenevässä määrin digitalisoituvaan maailmaan. Tulevaisuus otetaan haltuun yhdessä ideoiden ja priorisoiden, koko yhteisömme voimavarat hyödyntäen.

Hyvät kuulijat. Opetus- ja kulttuuriministeriö on kuvannut korkeakoululaitoksen tavoitetilaa 2025 siten, että korkeakoululaitos muodostuu kansainvälisesti korkeatasoisista, omille vahvuusalueilleen profiloituneista yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Näiden osaaminen täydentää toisiaan siten, että yhteiskunnan ja työelämän erilaiset tarpeet tulevat katetuiksi.

Korkeakoulujen toiminnassa korostuvat sivistystehtävä, yhteiskuntavastuu ja vaikuttavuus, kestävän kehityksen periaatteet ja eettinen toimintatapa. Laatua on vahvistettu digitalisaatiota hyödyntämällä sekä koulutusta ja tutkimusta modernisoimalla. Opintopolkuja on joustavoitettu, tieto on avointa ja infrastruktuurit ovat yhteiskäytössä.

Oulu on paikkakunta, josta lähimpään toiseen ammattikorkeakouluun on matkaa 200 km. Kun korkeakoulujen tiivistyvällä yhteistyöllä halutaan luoda entistä laadukkaampaa yhteiskunnallisesti ja alueellisesti vaikuttavaa toimintaa, on luontevaa, että kehitämme näistä lähtökohdista erityisesti yliopisto-yhteistyötä, unohtamatta yhteistyötä muidenkaan alueen keskeisten kehittäjätoimijoiden kanssa. Oulun Innovaatioallianssin toiminta on tästä erinomainen esimerkki.

Tiukentuvissa rahoitushaasteissa eivät vain korkeakoulut vaan myös korkeakoulupaikkakunnat ovat kiivaassa kilpailutilanteessa. Fokus on kohdistettava siihen, miten toimivalla yhteistyöllä luomme parhaat edellytykset Oulun seudun menestykselle.

Olen tänään saanut vastaanottaa kaulaani, opiskelija-airueiden asettelemana, korusuunnittelija Katja Lettisen suunnittelemat rehtorin käädyt, jotka ovat lahjoittaneet Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen ja Oulun kauppakamarin toimitusjohtaja Jari Tuovinen. Arvostan lahjoitusta juuri teiltä, alueen työ- ja elinkeinoelämän edustajina, todella paljon ja kiitän teitä tästä kunnianosoituksesta, jolla Oulun ammattikorkeakoulu saa vakiintuneen korkeakoulun ansaitsemat tunnusmerkit.

Vielä kerran tervetuloa juhlaamme. Nauttikaa osaamisestamme!

ePooki 27/2016: Näyttötutkintomestariksi Oulussa

Oulun ammattikorkeakoulu ja Savonia solmivat yhteistyösopimuksen

$
0
0

Toimintansa vaikuttavuuden vahvistamiseksi Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Savonia edistävät strategisia tavoitteittaan yhteistyötä tiivistämällä. Nyt tehdyllä sopimuksella määritellään Oamkin ja Savonian välisen yhteistyön keskeisimmät tavoitteet vuosille 2017–2020, joita tarkennetaan erillisillä vuosittaisilla toimintasuunnitelmilla.
Tavoitteena Oamkin ja Savonian yhteistyössä on lisätä ammattikorkeakoulujen vaikuttavuutta ja laatua. Lisäksi halutaan tukea koulutuksen pedagogista kehittämistä, erityisesti verkko-opetusta, ja yhteisen verkkoaineiston tuottamista molempien korkeakoulujen tarpeisin. Sopimus vahvistaa myös korkeakoulujen painoalojen sekä yrittäjyyden ja innovaatiotoiminnan yhteistyötä. Kansainvälisesti sopimus vahvistaa korkeakoulujen tutkimus- ja kehittämistoiminnan verkostoitumista, sekä kehittää ylempiä AMK-tutkintoja tai niiden osia koulutusvientituotteiksi.

Yhteistyösopimus on molempien korkeakoulujen strategioiden mukainen ja tukee ammattikorkeakoulujen kansainvälisyyden, koulutuksen ja TKI-toiminnan tavoitteita.
 
Lisätietoja: Rehtori, toimitusjohtaja Jouko Paaso, p. 044 556 8200

Oamk LABs – GATE 2 -tapahtuma 6.10. Tervetuloa!

$
0
0

EduLAB- ja DevLAB-opintojen kuudes viikko on käynnissä ja kuten LAB-prosessiin kuuluu, on seuraavan projektiesittelypäivän eli Gate 2 -tapahtuman aika!
Gate 2 -tapahtumassa opiskelijatiimit esittelevät projektiensa sisällöt 15 minuutin esitysten aikana haastaen itsensä tuomariston edessä. Lisäksi tiimit nousevat Quick Pitch -lavalle kello 14 Kotkantien kampuksen pääaulaan pitchaamaan projektiensa kärkiteemat!

Tule katsomaan, millaisilla projektiaiheilla on mahdollisuus päästä Gate 2:n läpi! Projektien aiheet läpileikkaavat muun muassa erilaiset terveysalan aihepiirit, oppimis- ja koulutusteknologiaratkaisut, ja joukosta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia applikaatioratkaisuja.

Aikataulu, torstai 6.10.
Paikka: Kotkantie 1, EduLAB (C-siiven päässä)

Projektiesittelyt, tapahtuma on englanninkielinen

Kello 8.30 Aloituskahvit
Kello 9.00 EduLABin tiimit
Kello 10.30 Tauko
Kello 10.45 DevLABin tiimit
Kello 12.15 tilaisuuden päätös

Aula > Quick Pitch

Kello 14.00 Tiimit pichaavat aulan Quick Pitch -lavalla, 2 minuuttia / tiimi

Tervetuloa!

 

The participants in Oulu EduLAB are a diverse group consisting of students from Oulu University of Applied Sciences in the fields of Education, Media, Programming, Business and Health. The EduLAB cohort will also ICT professionals and exchange students from across Europe.

Oulu DevLAB collects together students from different fields of study and creates interdisciplinary teams that develop a concept and create a demo. Project ideas come from multiple industries such as green care in health & well-being, sustainability and environment. Besides of offering students inspiring learning opportunities, Oulu DevLAB is also focusing on developing LAB-studio model and tools for the learning as well as educating teachers for education based on 21st century skills and T-model expertise.

Three different LABs have now started in August: Oulu Game LAB at new game campus, Rantakatu 3 
(48 new students and about 20 continuing students) as well as Oulu DevLAB (20 students) and Oulu EduLAB at Kotkantie (25 students).

Avoimet ovet Oamkissa 9.–10.11.

Ulkoinen auditointi lähestyy – oletko valmis?

ePooki 28/2016: Näkökulma tiimiopettajuuteen


Ammattikorkeakoulujen viestintäjohdon tapaaminen 18.10. Oulussa

$
0
0

Päivän ohjelma

Klo 9.00–9.30 Tervetulokahvit ja osallistujien kuulumiset

Klo 9.30–10.00 Oamkin esittely

  • Business Kitchen; kehittämispäällikkö Jouko Isokangas
  • LABien toiminta; projektipäällikkö Kari-Pekka Heikkinen
  • Oulun innovaatioallianssi, ketterä kaupallistaminen; yliopettaja Sami Niemelä

Klo 10.00–11.00 Alumnitoiminta; viestintäjohtaja Päivi Korhonen, Laurea

Klo 11.00–12.00 Ammattikorkeakoulujen Laurean, Metropolian ja Haaga-Helian viestintäyhteistyö; viestintäpäällikkö Ari Nevalainen, Haaga-Helia

Klo 12.00–13.00 Oamkin tarjoama lounas

Klo 13.00–14.00 Yhteistyö yliopistojen kanssa; tiedotus- ja markkinointipäällikkö Tarja Gromov, VAMK

Klo 14.00–15.00 Yleistä keskustelua seuraavista aiheista:

  • Tekniikan alan Vetovoimaa insinöörikoulutukselle -hankkeen tulokset ja kokemukset
  • Ovatko yhteisesti rahoitetut viestintä- ja markkinointitoimet tarpeellisia?
  • Lukukausimaksut ja tutkinto-ohjelmien markkinointi ulkomaille
  • Auditoinnit ammattikorkeakouluissa ja viestinnän rooli sekä prosessit

Klo 15.00–15.30 Päätöskahvit ja yhteenveto; seuraava kokoontuminen

Paikkana on Lapland Hotel Oulu, Kuvernöörisali.

Lisätietoja: viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, anne-maria.haapala@oamk.fi, 050 569 3565

Yritykset hakevat tuote- ja palveluideoita opiskelijoilta 12.10.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Teuvo Pakkalan kadun kampuksella järjestetään InnoStartti 2016 -tapahtuma keskiviikkona 12.10. Koko päivän kestävässä tapahtumassa opiskelijat ideoivat ja kehittävät yritysten tuotteita, palveluja ja toimintaa. Tänä vuonna mukana on kuusi yritystä ja noin 350 opiskelijaa. Tehtävien toimeksiantajina ovat BelleGames, Kaleva, MedKit, OP Palvelut, Retkitukku ja Wellevo.

Tapahtuman avulla opintoihin halutaan saada aktiivista tekemisen meininkiä heti ensimmäisestä vuodesta lähtien. Tapahtuma on myös tärkeä työelämäyhteistyön muoto, jossa opiskelijat saavat soveltaa oppimaansa teoriaa oikeisiin käytännön tilanteisiin.

Yhtenä tapahtuman tavoitteena on lisäksi se, että eri alojen opiskelijat saavat tilaisuuden tutustua toisiinsa ja verkostoitua keskenään. InnoStartti-tapahtumaan osallistuu noin 350 ensimmäisen vuoden opiskelijaa Teuvo Pakkalan kadun kampuksen kaikista tutkinto-ohjelmista: liiketalous, tietojenkäsittely, kirjasto- ja tietopalvelu, International Business ja Business Information Technology. Mukana on myös noin 50 kansainvälistä opiskelijaa, jolloin osa ryhmistä työskentele englannin kielellä.

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa keskiviikkona 12.10. kello 8.15–15.00 (Teuvo Pakkalan katu 19, Oulu).

  • Tapahtuma käynnistyy aamulla kello 8.15, jolloin toimeksiantajien edustajat antavat toimeksiannot opiskelijatiimeille.
  • Iltapäivällä kello 12.30 alkavissa semifinaaleissa kaikki tiimit esittelevät oman ideansa. Opiskelijat äänestävät parhaat jatkoon.
  • Finaalit ja palkintojenjako alkavat kello 13.45.

Lisätietoja:

tuntiopettaja Jari Fridman, 050 570 4935, jari.fridman@oamk.fi

Professorintien kampuksen nimi muuttuu Kontinkankaan kampukseksi

$
0
0

Professorintien kampuksen nimi muuttuu perjantaista 7.10. lähtien Kontinkankaan kampukseksi.

Kampuksen nimi vaihtuu, koska Oamkin sosiaali- ja terveysalan opetus on keskittynyt Kontinkankaalle, joka tunnetaan terveys- ja hyvinvointialan keskittymänä Oulussa. Kontinkankaalla sijaitsevat muun muassa yliopistollinen sairaala, Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta sekä useita tutkimuslaitoksia.

Myös kampuksen osoite muuttuu. Kontinkankaan kampuksen osoite on marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien Kiviharjuntie 4.

Aiempi kadunnumero (Kiviharjuntie 8) on aiheuttanut harmia, kun muun muassa taksit, tavarantoimittajat ja jopa pelastuslaitos ovat ajaneet väärään paikkaan.

Arenen kannanotto: Korkeakoulujen yhteistyörakenteet – Visio puuttuu

$
0
0

Arene on esittänyt, että Suomen korkeakoulukokonaisuuden kehittämiseksi tarvitaan laajapohjainen kokonaistarkastelu ja korkeakoulupoliittinen visio maailman parhaan korkeakoululaitoksen rakentamisesta Suomeen (www.arene.fi/fi/ammattikorkeakoulut/vaikuttavuus/rake-selvitys).

Nyt tahtotila siitä, mihin ammattikorkeakouluja viedään, on epäselvä. Alueellisissa ratkaisuissa edetään monin eri intressein. Toimenpiteiden vaikutuksia ei katsota riittävän kauas, esim. osaamistarpeiden kannalta.

Hallitusohjelma antaa lähtökohtaisesti suuntaviivat korkeakoulupolitiikalle, mutta taloudellinen realismi ohjaa toimintaa enemmän kuin jaettu kirkas näkemys siitä, mitä rakenteellisella kehityksellä alueellisesti ja valtakunnallisesti tavoitellaan. Korkeakoulupolitiikkaa tehdään myös tutkintorakenteiden kautta. Tätä kaikkea ei pohdita riittävästi, ei edes korkeakouluissa ja alueilla. Tämä on huolestuttavaa.

Arenen näkemyksen mukaan yhteistyörakenteita ei tule rakentaa omistusjärjestelyt edellä, vaan toiminnallisuus ja korkeakoulujen vahvuudet edellä. Muuten vaarana on, että kansallisesti ajaudutaan lyhytnäköisiin, eri suuntiin johtaviin ratkaisuihin, joissa ammattikorkeakoulutoiminnan vahvuudet myös kansallisessa kokonaisuudessa voidaan menettää. Tähän tuskin meillä Suomessa on varaa. Arene edellyttää, että korkeakoulusektoreiden yhteistyörakenteissa säilytetään ammattikorkeakoulutoiminnan vahvuudet, kaksiportainen tutkintojärjestelmä sekä aluekehitystä tukeva tutkimus-, kehittämis-, ja innovaatiotoiminta.

Ammattikorkeakoulu-uudistuksessa valtio sai ammattikorkeakoulujen ohjauksen itselleen, yliopistojen tavoin. Nyt valtion ohjausrooli näyttää epäselvältä. Rakenteellisten uudistusten edellyttämä kokonaiskuva puuttuu siitä, mitä korkeakoulujen yhteistyöltä odotetaan ja mihin tulevaisuuskuvaan on varauduttava.  Ainakaan se ei ole julkilausuttuna toimijoiden tiedossa. Hallituksen puolivälitarkastelussa olisi hyvä selkeyttää korkeakoulupolitiikan ja innovaatiopolitiikan linja, sekä korkeakoulujen yhteistyön pelisäännöt.

Uudistusten keskiössä on oltava molempien korkeakoulusektoreiden osaamisen kunnioittaminen, sekä koko korkeakouluyhteisön, että omistajien osallisuus. On tärkeää, että korkeakouluja koskevat päätökset perustuvat osapuolten vahvuuksien tuntemiseen, luottamukselliseen yhteistyöhön ja toimintojen järjestämiseen taloudellisesti kestävällä tavalla.

Arenen RAKE- viestin mukaisesti alueilla tarvitaan erilaisia toimintamalleja, mutta niiden kaikkien tulee perustua kansalliseen kokonaiskuvaan ja läpinäkyvään mitoitukseen korkeakoulutuksen ja tutkimus-, kehittämis-, ja innovaatiotoiminnan kansallisesta kokonaisuudesta.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry

Tapio Varmola
Puheenjohtaja, rehtori
040 830 4100

Riitta Rissanen
Toiminnanjohtaja
0400 293 545

Tule mukaan tekemään tutkimustuloksista bisnestä 12.-14.10. Oulun yliopistolla

$
0
0

Etsimme ohjelmaan ennakkoluulottomia muutoksentekijöitä, tutkijoita, yrittäjiä, opiskelijoita ja ketä tahansa, jotka ovat valmiita rikkomaan rajoja tähän 48 tuntiseen Oulun yliopistolla järjestettävään tapahtumaan!

Tutkimuksesta bisnestä (Venturing Research Challenge) -tapahtuma tarjoaa polun tutkimuksen kaupallistamiseksi tuomalla yhteen yrittäjähenkiset ihmiset, opiskelijat ja yliopiston tutkijat työpajatyöskentelyn merkeissä. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään terveysteknologia teemalla.
Maailmanluokan tutkimus, tiivis yhteistyö eri tieteenalojen osaajien välillä yhdistettynä yrittäjyyteen on perusta uusille Oululaisille menestystarinoille. Kaikki ainekset tähän ovat jo olemassa. 2 500 ¤ palkinto myönnetään parhaalle tutkimuksesta liiketoimintaa luovalle idealle!

Tarjoamme osallistujille työskentelytiloja, mentorointia, verkostoja, inspiraatiota, mahdollisuuden näyttää taitosi, sekä tietysti hieman ruokaa. Parhaiden tulosten aikaansaamiseksi tarjoamme osallistujille mentoreiden apua ideoiden kehittämisessä ja liiketoimintamallin luomisessa.

CHT ja Business Kitchenin Avanto Accelerator -ideakiihdyttämöohjelma toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi Oulun yliopiston Tellus-innovaatioareenalle ideoimaan ja luomaan uusia liiketoimintaideoita tutkimuksesta 12.10.– 14.10.

Pähkinänkuoressa

Mitä: Tutkimuksesta bisnestä terveysteknologia teemalla

Milloin: 12.10.–14.10.2016

Missä: Oulun yliopistolla, Tellus Innovaatioareenalla

Miksi: 2 500 ¤ palkinto parhaalle tiimille! Mahtava mahdollisuus tutustua yliopistolla tehtävään tutkimukseen ja tehdä vaikutus yhteiskuntaan kaupallistamalla tutkimustulokset.

Kenelle: Eri tieteenalojen tutkijoille, opiskelijoille, yrittäjille ja kaikille kekseliäille ihmisille!

Mitä maksaa: Ohjelma on kaikille maksuton.

Miten hakea: www.webropolsurveys.com/S/C6AE9AA665EB7503.par Ilmoittaudu viimeistään 10.10.!

Mitä muuta: Ohjelmasta on mahdollista saada opintopisteitä jatkamalla Avanto Accelerator -ohjelmassa

 

Lisätietoja:

anne.sorvari@oulu.fi ja veera.virta@oulu.fi

www.venturingresearchchallenge.com

Viewing all 1491 articles
Browse latest View live