Hyvää vapun aikaa!
Puhelinvaihde palvelee vapunaattona (ti) 30.4.2013 klo 13.00 saakka. Vappuna vaihde on kiinni, ja paluu arkiaikatauluun koittaa 2.5.
Hyvää vapun aikaa!
Puhelinvaihde palvelee vapunaattona (ti) 30.4.2013 klo 13.00 saakka. Vappuna vaihde on kiinni, ja paluu arkiaikatauluun koittaa 2.5.
Oamk-TFM-nopeusennätysprojektin nettisivut ovat nyt valmiit.
Ryhmä Oamkin Tekniikan yksikön insinööriopiskelijoita on kehittänyt yhteistyössä TeamForceMajorin (TFM) kanssa vuodesta 2010 moottoripyörää, jonka tavoitteena on olla huippunopeudessa mitattuna maailman nopein.
Käy lukemassa nopeusennätysprojektista ja sen tekijöistä lisää projektin nettisivuilta.
Oulun seudun ammattikorkeakoulun Rytmituomioistuin tarjoilee toukokuun alussa oululaisille mehukkaan kattauksen live-musiikkia laidasta laitaan. Luvassa on mm. elokuvamusiikkia, listapopia, vaihtoehtorockia, jazzia, Michael Jacksonin ja J.Karjalaisen musiikkia sekä Stingin Soul Cages - levy kokonaisuudessaan.
Keikat ovat paitsi nautittavaa live-musisointia, myös samalla Oamkin pop/jazzopiskelijoiden pääinstrumenttitutkintojen taiteellinen osuus. Rytmituomioistuimen istunnot järjestetään Oamkin konserttisalissa Kotkantiellä, Vanhalla Paloasemalla ja Never Grow Oldissa ja niihin on vapaa pääsy.
to 2.5.
klo 18 Oamkin konserttisali, Kotkantie 1
Pasi Hiltula - The Stride Piano Incident
Aikamatka jazzpianon juurille.
klo 19.30 Oamkin konserttisali
Tuomo Jakku - Moderni mies
Vähemmän tunnettuja helmiä J. Karjalaisen tuotannosta.
klo 22 Vanha Paloasema, Kauppurienkatu 24
Suvi Yliluoma - Blame it on Michael Jackson
Popin kuninkaan parhaita hittejä nostalgisissa tunnelmissa.
pe 3.5.
klo 18 Oamkin konserttisali, Kotkantie 1
Sami Huhtamella - Blues Balls
Hendrixiä ja muuta blues-pohjaista.
klo 19.30 Oamkin konserttisali
Matti Perkiö - Sävellyksiä matkan varrelta.
klo 22 Never Grow Old, Hallituskatu 17
Ilari Tötterström - Bruce Dickinson Quintet
Elokuvasävelmiä, jazz-standardeja, omia biisejä ja suomalaista.
to 9.5.
klo 21 Vanha Paloasema, Kauppurienkatu 24
Paula Kosonen - Nothing to lose
Popia ja rockia laulullisella asenteella.
pe 10.5.
klo 18 Oamkin konserttisali, Kotkantie 1
Annette Sinclair - These are the Soul Cages
Stingin väkevä, omaelämäkerrallinen levy alusta loppuun.
Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Rytmituomioistuin tarjoilee oululaisille mehukkaan kattauksen live-musiikkia laidasta laitaan torstaisin ja perjantaisin 2.–3.5. ja 9.–10.5. Rytmituomioistuimen istunnot järjestetään Oamkin Konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu), Vanhalla Paloasemalla (Kauppurienkatu 24 A, Oulu) ja Never Grow Oldissa (Hallituskatu 17, Oulu) ja niihin on vapaa pääsy.
Luvassa on muun muassa elokuvamusiikkia, listapoppia, vaihtoehtorockia, jazzia, Michael Jacksonin ja J. Karjalaisen musiikkia sekä Stingin Soul Cages -levy kokonaisuudessaan. Keikat ovat paitsi nautittavaa live-musisointia, myös samalla Oamkin pop-/jazzopiskelijoiden pääinstrumenttitutkintojen taiteellinen osuus.
Ohjelma
Torstai 2.5.
Perjantai 3.5.
Torstai 9.5.
Perjantai 10.5.
Lisätietoja
Samuli Mikkonen, lehtori, pop- ja jazzmusiikin suuntautumisvaihtoehtovastaava, 010 272 2790, samuli.mikkonen@oamk.fi
Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) on mukana Helsingin yliopiston koordinoimassa valtakunnallisessa ja kansainvälisessä siemenperunahankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on parantaa perunanviljelijöiden toimeentuloa sekä perunasadon laatua ja määrää Tansaniassa. Syksyllä 2013 Oamkissa koulutettiin kolme tansanialaista, jotka työskentelevät perunantuotantoon sekä siemenperunan tutkimukseen liittyvissä tehtävissä.
Tänä keväänä yhteistyö jatkuu toiseen suuntaan. Toukokuun lopussa Oamkista lähtee viisi laboratorioalan opiskelijaa harjoitteluun Tansanian entiseen pääkaupunkiin Dar es Salaamiin. Harjoittelupaikkana on laboratorio, jossa tutkitaan perunatauteja ja lisätään ja pidetään puhtaana siemenperunakantaa.
Torstaina 2.5. opiskelijat saivat vieraakseen virologi Deusdedith Mbanzibwan tulevasta harjoittelupaikastaan. Mbanzibwa kertoi opiskelijoille laboratorion toiminnasta ja arkipäivän käytännöistä Dar es Salaamissa. Opiskelijat kyselivät Mbanzibwalta paljon käytännön asioista aina hanaveden juomisesta kaupungin turvallisuuteen.
Vaikka harjoitteluun lähteviä opiskelijoita houkuttelee kaukainen ja lämmin matkakohde, on kaikilla mielessä kuitenkin myös ylevämmät periaatteet.
– Pyrimme siellä kehittämään ruokakasveja enemmän tautikestäviksi. Olisihan se hienoa, jos hyvällä tuurilla voisi olla vaikka vähän avuksi, kertoo laboratorioalan opiskelija Niko Tapionkoski.
Myös opiskelija Mika Pitkänen piti ajatuksesta olla avuksi.
– Kyllä tämä työ kiinnostaa ihan tulevaisuudessakin. Olen viimeiset kahdeksan vuotta kasvattanut erilaisia hyötykasveja. Mutta ei saa ajatella vain omaa napaansa, jos vain pystyisi auttamaan siellä päässä, niin se olisi todella hienoa.
Lisätietoja
laboratorioanalyytikko Joni Kosamo (Oamk), 050 435 2034, Joni.Kosamo@oamk.fi
Matkailua pyritään edistämään yhä useammin digitaalisen markkinoinnin keinoin. Yksi tapa erottua on luoda kohteesta 3D-virtuaalimalli, jonka avulla kuluttajat voivat tutustua matkailukohteeseen ja sen yksityiskohtiin virtuaalimaailmassa.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) toteutti yhteistyössä Stormbit Oy:n kanssa Hailuodon matkailukohteesta 3D-virtuaalimallin. Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on Hailuodon matkailun edistäminen. Keskeisenä markkinointiviestinä on saaren luonto, eksotiikka, hiljaisuus, rauhallinen ympäristö ja meri – oikea tunnelma. Mallinnuksessa kesy Marjaniemen asukki Okki-lokki johdattaa kulkijaa pitkin Hailuodon maisemia.
Pilottituotannon tavoitteena on myös luoda toimiva palvelumalli, jolla lisätään maakunnan matkailukohteiden tunnettuutta ja kiinnostavuutta.
Hailuodosta tehty 3D-virtuaalimalli julkistetaan Oamkin Kotkantien kampuksella keskiviikkona 8.5. klo 12. Julkistamistilaisuudessa joukko Liminganlahden yhtenäiskoulun kuudesluokkalaisia tutustuu 3D-virtuaalimalliin. Oppilaat ovat lähdössä Hailuotoon leirikouluun 13.–15.5. ja he pääsevät mallinnuksen avulla tutustumaan leirikohteeseen jo etukäteen.
Lisätietoja
Jussi Kangasoja, projektipäällikkö, 050 574 2667, jussi.kangasoja@oamk.fi
Anna Timonen, tuottaja, 050 375 2978, anna.timonen@oamk.fi
Meri Piekkola, matkailu, 040 576 9800, hailuototourism@hailuoto.fi
Ilkka Tahvanainen, toimitusjohtaja, 040 745 9124, ilkka.tahvanainen@stormbit.fi
--
Virtuaalimatkailun sisältöpilotti (VirMa) on Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) hallinnoima lyhyt kehittämishanke, jossa toteutetaan yhdestä matkailukohteesta 3D-avusteinen virtuaalimaailmatuotanto.
Stormbit Oy on oululainen visuaalista 3D-sisältöä sekä -ratkaisuja tarjoava yritys, jonka palveluksessa on 10 henkilöä. Yritys toimii osoitteessa Tietotie 2, 90460 Oulunsalo.
Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) laulunopiskelijat ja -opettajat järjestävät harvinaisen oopperakonsertin Richard Wagnerin musiikista maanantaina 13.5. klo 19 Oamkin Konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu). Konserttiin on vapaa pääsy.
Konsertissa kuullaan muun muassa Valkyyria-oopperan kolmannen näytöksen ensimmäinen kohtaus, Valkyyrioiden ratsastus. Samalla tehdään historiaa: suomalaisissa musiikkioppilaitoksissa ei ole tiettävästi koskaan esitetty kokonaista Wagner-konserttia; puhumattakaan, että siihen sisältyisi kohtaus Valkyyria-oopperasta.
Konsertin on ideoinut ja harjoituttanut laulun yliopettaja Airi Tokola, joka myös itse laulaa pääroolin, Brünnhilden osan. Hänen mukaansa vaativan oopperakatkelman esittämisen mahdollistaa Oamkin vahva lauluosasto. Esityksen yhdeksällä naislaulajalla on kaikilla solistinen rooli. Erityisen haastavia ovat Helmwigen ja Sieglinden osuudet. Ne laulaa dramaattinen sopraano Maria Mannermaa, joka erikoistuu opinnoissaan Wagnerin musiikkiin Tokolan johdolla. Konsertti on samalla Mannermaan opinnäytekonsertti. ”Orkesterina” pianon ääressä toimii pianomusiikin lehtori Mikko Heininen.
Toukokuu on otollinen ajankohta konsertille, sillä Richard Wagnerin syntymästä tulee tuolloin kuluneeksi 200 vuotta. Saksalaissäveltäjä ammensi oopperoidensa aiheet germaanisesta ja skandinaavisesta mytologiasta. Valkyyriat ovat skandinaavisen mytologian ratsastavia naishahmoja, joiden tehtävä on valita taistelutantereelta henkiin jäävät ja kuolevat sotilaat. ”Ei elää voi kukaan, ken on Valkyyrian polttavan katseen nähnyt!” toteaa Brünnhilde. Suurelle yleisölle Valkyyria-oopperan kolmannen näytöksen teema on tuttu Coppolan Ilmestyskirja. Nyt -elokuvasta, jossa se säestää hävittäjien lentoa.
Ohjelma
Valkyyriat-oopperan 3. näytös, 1. kohtaus: Brünnhilde: Airi Tokola; Sieglinde: Maria Mannermaa; Gerhilde: Silja Sevonkari; Helmwige: Maria Mannermaa; Ortlinde: Outi Aine-Junttila; Waltraute: Riikka Vuorijärvi; Siegrune: Petra Rissanen; Rossweise: Johanna Kropsu; Grimgerde: Anne Harttunen; Schwertleite: Annemari Moilanen; Wotan: Jaakko Kuusela; ja Mikko Heininen, piano.
Elisabetin aaria oopperasta Tannhäuser: Maria Mannermaa, sopraano, ja Mikko Heininen, piano.
Wolframin laulu iltatähdelle oopperasta Tannhäuser: Jussi Juola, baritoni, ja Mikko Heininen, piano.
Sentan balladi oopperasta Lentävä hollantilainen: Maria Mannermaa, sopraano, ja Mikko Heininen, piano.
Dalandin aaria oopperasta Lentävä hollantilainen: Jaakko Kuusela, basso, ja Mikko Heininen, piano.
Lisätietoja
Airi Tokola, yliopettaja, 040 141 5048, airi.tokola@oamk.fi
Mikko Heininen, lehtori, 040 141 5031, mikko.heininen@oamk.fi
Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) sekä Hämeen ja Lahden ammattikorkeakoulut ovat yhteistyössä hakeneet ja saaneet rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä luonnonvara-alalla toimivia yrityksiä, yrittäjiä sekä maa- ja metsätiloja tukevaan Biotaloudesta bisnestä -täydennyskoulutusohjelmaan. OKM:n rahoitus on tarkoitettu oppisopimustyyppiseen täydennyskoulutukseen korkeakoulututkinnon suorittaneille.
Luonnonvaroista tulossa kilpa ja kilpailutekijä
Biotalouden ala tarjoaa uusia yrittämismahdollisuuksia. Globaali kilpailu luonnonvaroista kiihtyy, maasta ja vedestä tulee niukkuutta. Energia- ja materiaalitehokkaista innovaatioista tulee merkittävä tulevaisuuden kilpailutekijä. Aikaisemmista sivuelinkeinoista luonnonvara-alalla voi muodostua pääelinkeinoja. Yritysten kasvuhakuisuus sekä halu uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen ovat tärkeitä edellytyksiä menestymiselle uudessa toimintaympäristössä.
Biotaloudesta bisnestä -koulutuksessa panostetaan luonnonvara-alan yritysten kehittämiseen ja menestykseen. Osallistujille annetaan tukea uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen, liiketoiminnan kannattavuuden ja tuloksellisuuden varmistamiseen, rahoitus-, investointi- ja hankintaosaamiseen sekä esimiestoimintaan luonnonvara-alan kasvavissa tuotantoyksiköissä. Markkinat ja verkostot alalla edellyttävät uutta osaamista, samoin kansainvälistyminen. Sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuksia markkinointiin ja yhteistyöhön. Vastuullinen luonnonvarojen käyttö, uudet energia- ja logistiikkaratkaisut sekä ympäristöjärjestelmät asettavat uusia haasteita alati teknistyvässä toimintaympäristössä. Opiskelu ja oppimistehtävät liitetään tiiviisti oman yrityksen/tilan kehittämiseen.
Maksutonta koulutusta Oulussa ja Hämeessä
Syksyllä 2013 alkavaan 30 opintopisteen koulutukseen otetaan 15 hengen ryhmä Ouluun ja 15 hengen ryhmä Hämeenlinnaan. Koulutus sopii hyvin kasvuhakuisten luonnonvara-alan yritysten, maa- ja metsätilojen ja alan asiantuntijaorganisaatioiden omistajille/toimitusjohtajille, isännille ja esimiehille sekä alan yrittäjiksi aikoville. Koulutettavilla tulee olla soveltuva korkeakoulututkinto (esimerkiksi metsätalousinsinööri, agrologi, hortonomi). Tähän osallistujille maksuttomaan oppisopimustyyppiseen koulutukseen kuuluu kymmenkunta lähiopetuspäivää, seminaaripäiviä sekä runsaasti työssäoppimista ja sen ohjaamista. Verkko-opetusratkaisuilla helpotetaan osallistumista ja ryhmien keskinäistä yhteydenpitoa.
Haku koulutukseen 7.6. mennessä osoitteessa oamk.fi/koulutus_ja_hakeminen/taydennyskoulutus > Biotaloudesta bisnestä. Hämeenlinnan ryhmään haku osoitteessa hamk.fi/ilmoittaudu > luonnonvara-ala.
Lisätietoja
Antti Hirvonen, Oamk, 010 272 2197, antti.hirvonen@oamk.fi
Minna Palos, HAMK, (03) 646 4252, minna.palos@hamk.fi
Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajien harjoittelukoulun yhteydessä toimiville klassisen baletin erikoiskoulutusluokille haetaan täydentävässä pääsykokeessa oppilaita. Ryhmiin haetaan 10-vuotiaita ja sitä vanhempia oppimishaluisia, liikunnallisia ja tanssista kiinnostuneita tyttöjä ja poikia.
Tanssin harrastaminen erikoiskoulutusluokalla on tavoitteellista ja suuntautuu pääasiassa klassiseen balettiin. Päälajin lisäksi oppilaille tarjotaan tanssitaitoa avartavia sivuaineita; esimerkiksi kuluvana lukuvuonna oppilaat ovat tutustuneet showtanssiin ja nykytanssiin. Esiintyminen on tärkeä osa erikoiskoulutusluokkatoimintaa. Oppilaat esiintyvät pääsääntöisesti Oamkin Tanssia!-näytöksissä. Myös muut esiintymistilaisuudet ja tanssikatselmukset ovat mahdollisia. Tällä hetkellä luokilla on yhteensä 20 oppilasta. EK1-luokka harjoittelee tulevana lukuvuonna neljänä iltana viikossa ja nuoremmista oppilaista koostuva EK2-luokka kolmena iltana viikossa.
Pääsykokeeseen ovat tervetulleita kaikki 20.5. mennessä ilmoittautuneet hakijat. Pääsykoe järjestetään perjantaina 24.5. Oamkin tanssinopettajan koulutusohjelman tiloissa Kaukovainiolla (Kotkantie 1, Oulu). Pääsykoe alkaa klo 17.15 tanssisalissa 1, mutta tanssisali on avoinna lämmittelyä varten jo klo 17.00. Pääsykoe koostuu balettitunnista, sivulajin harjoitteista sekä henkilökohtaisista haastatteluista. Pääsykokeen kesto on noin 2 tuntia. Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta: oamk.fi/tanssipaja.
Lisätietoja
Heli Kuula, klassisen baletin lehtori, 050 356 1701, heli.kuula@oamk.fi
Innoweek on Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Liiketalouden yksikön järjestämä innovointitapahtuma, joka auttaa yrityksiä ja yhdistyksiä kehittämään uusia palvelu- ja tuoteideoita. Tapahtuman aloitus on keskiviikkona 15.5. klo 11.30–15.30, jolloin opiskelijat saavat tietoa innovointimenetelmistä sekä haasteet Syötteen matkailuyhdistys ry:ltä ja Videra Oy:ltä.
Innovointiin osallistuu noin 70 liiketalouden, tietojenkäsittelyn ja kirjasto- ja tietopalvelun opiskelijaa kansainvälisissä ja monialaisissa tiimeissä 20.–24.5. Tiimejä sparraavat opettajien lisäksi Syötteen matkailuyhdistys ry:n ja Videra Oy:n edustajat. Uudet viikon aikana kehitellyt ideat esitellään toimeksiantajille perjantaina 24.5. klo 8.15 alkaen.
Innoweek-tapahtumassa innovoidaan uusia ideoita Videran Älykkään kaupan konseptiin sekä kehitetään mahdollisuuksia hyödyntää digitaalisia medianäyttöjä ja videoavusteista asiakaspalvelua tulevaisuuden kauppapaikassa.
– Kehitämme innovatiivisia ratkaisuja niin fyysisen kaupan kuin digitaalisenkin kaupankäynnin tarpeisiin. Tulevaisuuden kauppapaikkaa pohdittaessa on tärkeää kuunnella, mitä nuoret ajattelevat. Uskomme saavamme paljon mielenkiintoisia ideoita Innoweekin tuloksena ja uutta lähestymistapaa tulevaisuuden kauppapaikkaan, kertoo Jani Lehtola Videralta.
Syötteen alueen matkailuyrityksiä palveleva matkailuyhdistys on saanut Pudasjärven kaupungilta lahjoituksena kirjastoauton, jolle myös innovoidaan uusia palveluideoita. Kirjastoauto on nähtävissä Innoweek-tapahtumassa Liiketalouden yksikön pihalla. Opiskelijat pääsevät siten tutustumaan innovointikohteeseen.
Oamkin Liiketalouden yksikössä opiskelee noin 1 800 opiskelijaa liiketalouden, tietojenkäsittelyn, kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelmissa, englanninkielisissä International Business ja Business Information Technology -koulutusohjelmissa sekä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavassa koulutusohjelmassa.
Lisätietoja
Tuula Ijäs, Oamk, lehtori, 050 565 8502, tuula.ijas@oamk.fi
Eija Svanberg, Oamk, tuntiopettaja, 040 141 5365, eija.svanberg@oamk.fi
Rauno Kurtti, Syötteen matkailuyhdistys, 0400 686 130, rauno.kurtti@syote.fi
Jani Lehtola, Videra, 040 840 2874, jani.lehtola@videra.com
Videra on johtava visuaalisen viestinnän asiantuntijayritys. Videran valikoima kattaa videoneuvottelupalvelut, medianäyttöpalvelut sekä videoavusteiset asiakaspalveluratkaisut täysin ulkoistettuina palvelutoteutuksina. Globaalisti toimivalla Videralla on yli 10 000 palvelutoimitusta yli sadassa maassa. Vuonna 1993 perustettu Videra työllistää yli sata henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Venäjällä. Vuodesta 2010 lähtien Videra on ollut osa Elisa-konsernia. Lisätietoja: www.videra.com.
Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajien harjoittelukoulun yhteydessä toimiville klassisen baletin ja showtanssin erikoiskoulutusluokille haetaan täydentävässä pääsykokeessa oppilaita. Ryhmiin haetaan 10-vuotiaita ja sitä vanhempia oppimishaluisia, liikunnallisia ja tanssista kiinnostuneita tyttöjä ja poikia.
Tanssin harrastaminen erikoiskoulutusluokalla on tavoitteellista ja suuntautuu pääasiassa klassiseen balettiin. Päälajin lisäksi oppilaille tarjotaan tanssitaitoa avartavia sivuaineita.
Pääsykokeeseen ovat tervetulleita kaikki 20.5. mennessä ilmoittautuneet hakijat.
Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta: oamk.fi/tanssipaja.
Agrologi (AMK)Karjalainen Heli Marjut Oulu
Kemppainen Toni Markus Ristijärvi
Koskela-Kontu Marika Hannele Muhos
Laine Leila Tuulikki Oulu
Leskelä Niina Helena Muhos
Mikkonen Henna Marika Lapua
Myllylä Janne Antero Oulu
Pyykkönen Juho Heikki Kalevi Ristijärvi
Agrologi (ylempi AMK)
Ylitalo Leena Katariina Pudasjärvi
Fysioterapeutti (AMK)
Kivimäki Elviira Kristina Oulu
Hortonomi (AMK)
Rautio Jukka Heikki Antero Oulu
Insinööri (AMK)
Fiskari Mika Samuli Oulu
Hannula Joni Peter Oulu
Hannula Joonas Jani Ilmari Oulu
Heinonen Matias Petteri Kinnula
Heiskanen Jukka Tapani Kajaani
Holappa Mika Juhana Oulu
Kela Antti Matias Suomussalmi
Kokkarinen Paavo Reijo Petteri Oulu
Koskenkorva Liisa Maria Johanna Oulu
Koskenranta Olli Kari Oulu
Kramsu Jarkko Ilari Oulu
Kuustie Sanna-Mari Oulu
Leinonen Ville Antti Ensio Oulu
Lindroos Kari Mikael Oulu
Manninen Erja Helena Oulu
Matinlauri Marko Olavi Oulu
Niemelä Matti Tapio Keminmaa
Niemi Krista Johanna Oulu
Nylander Mirka Marjukka Oulu
Närhi Joni Aleksi Oulu
Pannula Eveliina Annukka Oulu
Peltoniemi Pertti Tapio Oulu
Pennanen Joni Petteri Oulu
Perkkiö Erik Mikael Hausjärvi
Pesonen Mika Kristian Oulu
Pohjosaho Juho Pekka Oulu
Pyykkönen Risto-Matti Tapani Oulu
Saksi Iida Maria Oulu
Salonpää Juho Petteri Oulu
Suni Tommi Aappo Antero Oulu
Suutari Jari-Petteri Johannes Oulu
Tammela Reetta-Mari Oulu
Tervala Taavi Antero Kokkola
Tolonen Jussi Petteri Taivalkoski
Vainio Joel Kalle Pekka Äänekoski
Insinööri (ylempi AMK)
Honkimo Pirjo Hannele Oulu
Niemi Jari Pekka Tyrnävä
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
Jaara Marjo Kristiina Muhos
Kätilö (AMK)
Lappalainen Liisi Alina Oulu
Neuvonen Niina Johanna Kajaani
Niilekselä Noora-Maria Inkeri Kempele
Sola Anita Irmeli Oulu
Laboratorioanalyytikko (AMK)
Hintsala Topi-Heikki Oulu
Medianomi (AMK)
Koivumaa Markus Mikael Oulu
Rakennusmestari (AMK)
Anttila Olli Pekka Jalmari Oulu
Eskola Pekka Osmo Oulu
Komulainen Olli Kalajoki
Sassi Tero Aadolf Helsinki
Siirilä Juhamatti Oulu
Takalo Ville Heikki Tapani Oulu
Sairaanhoitaja (AMK)
Helin Anne Maria Oulu
Kinnunen Karoliina Terttu Maria Pyhäjärvi
Lukkariniemi Emma Matilda Oulu
Mäki Milka Maria Oulu
Näppä Marja Susanna Muhos
Paakki Maarit Eliisa Siikalatva
Ponto Mari Johannna Oulu
Viitanen Päivi Marketta Siikalatva
Väisänen Mari Johanna Oulu
Sosionomi (AMK)
Goman Outi Elina Hausjärvi
Hiltunen Ulla Helinä Oulu
Ylikulju Sirpa Johanna Oulu
Yrttiaho Heidi Annika Oulu
Sosionomi (ylempi AMK)
Jussila Mira Marjaana Liminka
Laurila Hanna Marjaana Oulu
Mönttinen Heli Marjukka Oulu
Suuhygienisti (AMK)
Honkanen Riikka Johanna Oulu
Kuusela Riikka Maaria Rovaniemi
Terveydenhoitaja (ylempi AMK)
Kuure Marita Irmeli Ii
Toimintaterapeutti (AMK)
Maikku Essi Matleena Oulu
Tradenomi
Juutinen Leo Juha-Pekka Oulu
Kaihua Anssi Oskari Oulu
Kallio Pasi Mikael Oulu
Keeble Daniel Martin Oulu
Kiiski Joonas Antti Petteri Oulu
Liu Pengcheng Kiina
Martinmäki Piia Maria Tellervo Raahe
Nikkilä Sakari Mikael Raahe
Puumala Harri Tapio Raahe
Uusitalo Hanne Katariina Oulu
Vanhakangas Sami Asko Johannes Oulainen
Tradenomi (ylempi AMK)
Pitkänen Jouni Antero Oulu
Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) pop-jazzmuusikot ja showtanssijat lyövät lukuvuoden päätteeksi hynttyyt yhteen produktiossa nimeltä Looney Bin. Teos nähdään Oamkin näyttämösalissa (Kotkantie 1, Oulu) viisi kertaa:
Liput 12/10 euroa,tuntia ennen ovelta.
Looney Bin on kuvaus elämästä kuvitteellisessa Muurolan mielisairaalan sivutoimipisteessä Nellimissä, Koillis-Lapissa 1940-luvulla. Kyseessä on kasvutarina itsensä löytämiseen ja erilaisuuden arvostamiseen.
Teoksessa esiintyy 15 tanssijaa ja 12 muusikkoa. Tanssijat ovat Oamkin showtanssin opettajaopiskelijoita. Muusikot ovat opiskelijoita Oamkin pop- ja jazzmusiikin suuntautumisvaihtoehdosta sekä Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen koulutuksesta.
Teoksen koreografiat ovat tanssijoiden omaa käsialaa. Tanssin ohjauksesta vastaa showtanssin suuntautumisvaihtoehtovastaava Outi Martikainen. Teoksessa kuullaan pohjoismaista musiikkia muun muassa Ane Brunilta, Björkiltä ja Mari Boinelta. Musiikin ohjauksesta vastaavat Mari Leppävuori (Oamk) ja Jussi Jaako (Muko).
Lisätietoja
Mira Kolanen, tuottaja, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi
Outi Martikainen, tanssin ohjaus, 050 411 2532
Mari Leppävuori, musiikin ohjaus, 050 594 1649
Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) koordinoiman VENE – Verkostot nautakarjatalouden edistäjinä -hankkeen päätöstapahtuma järjestetään Ylivieskatalo Akustiikan näyttelysalissa (Koulukatu 2 B, Ylivieska) tiistaina 21.5. klo 9–15. Tapahtuma on maksuton.
VENE-hankkeessa on tarjottu koulutusta karjatalouden kilpailukyvyn kannalta tärkeiden osa-alueiden kuten eläinaineksen, rehuntuotannon, rakennuttamisen sekä eläinten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseen. Kolmen ja puolen vuoden aikana hanke on järjestänyt noin 350 koulutuspäivää, joissa on ollut yli 1 600 osallistujaa.
– Laskelmiemme mukaan joka kolmas hankealueen maidontuottajista on ollut mukana hankkeessa. Varsinkin hankkeen pienryhmäkoulutus on ollut tehokasta ja parantanut alueen maidontuotantotilojen kilpailukykyä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Hanna Laurell Oamkista.
Ohjelma
9.00–9.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen
9.30–9.45 Avaussanat
9.45–10.15 Kohti uutta ohjelmakautta, Timo Lehtiniemi, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
10.15–11.00 Pienryhmistä intoa ja energiaa parempiin tuloksiin, Tiina Karlström, ProAgria Oulu
11.00–12.30 Lounas (omakustanteinen) ja klinikoihin tutustuminen
12.30–13.00 Yli 200 tuntia hankekoulutusta takana, maidontuottajat Terhi Kangas ja Merja Himanka kertovat kokemuksistaan
13.00–13.20 Yhteistyökumppanit hankkeiden tukena, Marko Puhto, Osuuskunta Pohjolan Maito
13.20–14.00 Iltapäiväkahvit ja klinikkakäynnit
14.00–14.45 Kolme vuotta samassa VENEessä, hanketyöntekijät kertovat hankkeen tuloksista
14.45–15.00 Päätössanat ja palkitsemiset
Seminaaripuheenvuorojen lisäksi tapahtumassa on mukana asiantuntijoita, jotka kertovat muun muassa eläinten terveydenhoidosta, säilörehusta, maidon laadusta, jalostuksesta ja investoinneista. Jaossa on myös paljon materiaalia hankkeen kolmevuotisen matkan varrelta.
Hankkeen toteutuksesta ovat vastanneet Oamk, Haapajärven ammattiopisto ja Keski-Pohjanmaan maaseutuopisto.
Lisätietoja
Hanna Laurell, projektipäällikkö, 050 598 3086, hanna.laurell@oamk.fi
Tulevaisuuden suuria haasteita ovat osaavan työvoiman riittävyys ja nuorten koulutettujen ihmisten hakeutuminen suuriin, eteläisiin kasvukeskuksiin. Pienempien kaupunkien olemassaolo on siten riippuvainen koulutuspalvelujen tuotosta – opiskelijoista ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta. AMKien yhteisessä verkkojulkaisussa AMK-lehdessä (eng. UAS Journal) kuvataan pohjoissuomalaisten ammattikorkeakoulujen tekemää TKI-toimintaa, jota on toteutettu yhteistyössä alueen työ- ja elinkeinoelämän kanssa.
Kampus on merkittävä alueellinen oppimis- ja innovaatiokeskittymä, joka tarjoaa areenan opiskelijoiden, opettajien ja työelämäedustajien yhteistyöverkostolle. Vuoden 2013 toinen AMK-lehti//UAS Journal esittelee kampuksien kehittämisympäristöjä erityisesti Pohjois-Suomen näkökulmasta.
Toukokuun puolivälissä julkaistussa lehdessä tarkastellaan mm. henkilöstön ja opiskelijoiden innovaatio-osaamisen kehittämistä hankkeiden ja valmennuksien avulla, fyysisten tilaratkaisujen vaikutusta innovatiiviseen oppimiseen sekä yhteisöllisen verkkotyöskentelyn kehitystä.
Pääkirjoituksessa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen johtaja Leila Helaakoski nostaa esille elinkeinoelämän ja koulutuksen kohtaanto-ongelman: töitä on tarjolla eri aloilla, kuin mihin nuoret on koulutettu. Puheenvuorossa rehtori Tapani Varmola pohtii puolestaan kaksivuotisten korkeakouludiplomien tarvetta.
Tutustu AMK-lehteen osoitteessa www.uasjournal.fi.
Lisätiedot:
Teematoimittaja Timo Pieskä, Oulun seudun ammattikorkeakoulu, puh. 050 317 4916 tai sp. timo.pieska@oamk.fi
Päätoimittaja Riitta Rissanen, Savonia-ammattikorkeakoulu, puh. 044 785 5004 tai sp. riitta.rissanen@savonia.fi
AMK-lehti // UAS Journal on ammattikorkeakoulujen yhteinen verkkojulkaisu, joka kertoo AMKien tekemästä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta.
Muuttohuutokauppa perjantaina 7.6 klo 14 alkaen Sanginsuussa Oamkin Luonnonvara-alan yksikössä osoitteessa Metsäkouluntie 4-6 90660 Oulu. Tavaranäyttö klo 13. Myynnissä runsaasti tavaraa, esim. kuomuperäkärry, maitotonkat, Arabian astioita, keittiötavaraa, soutuvene, rakolato, metsätyökaluja, jämäköitä aitatolppia, floristiikan ja askartelutavaraa ym. ym. Tarkempi huutokauppalista [.pdf]. Kahvila on auki. Tervetuloa!
Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) pop-/jazz-lukuvuosi päättyy väkevästi kahden huippubändin yhteiskeikkaan 45 Specialissa (Saaristonkatu 12, Oulu) perjantaina 31.5. klo 22. Lavalle nousevat silloin Jukka Orma & Vuuduun lapset sekä Eaglestreet Gang. Luvassa on kaksi eri aikakautta ja varsin erilaista musiikkityyliä, mutta silti asenteellista, energistä ja rohkeasti eteenpäin katsovaa musiikkia. Liput 4,5/2,5 euroa.
Jukka Orma on suomalaisen rockmusiikin legenda, joka tunnetaan paitsi Sielun Veljet -yhtyeen toisena kantavana voimana Ismo Alangon ohella, myös yhteistyöstään Remu Aaltosen, Rauli Badding Somerjoen, Edward Vesalan ja Otto Donnerin kanssa. Rohkea ja visionaarinen tuottaja, rytmisesti ja harmonisesti ennakkoluuloton kitaristi ja energinen lavaesiintyjä Orma on kasannut pop-/jazzmusiikin opiskelijoiden kuljettavaksi musiikillisen matkan, joka luotaa 80-luvun soundeja The Clashin jälkipunkista Pelle Miljoonan ja Tuomari Nurmion kautta Sielun Veljien klassikkobiiseihin.
Eaglestreet Gang on uraauurtava projekti, jossa Oulu-rapin nousevat tähdet ja Oamkin pop-/jazzmusiikin opiskelijat työstävät yhdessä uutta hip hopia. Projektiin on saatu Oulu-rapin parhaita nousevia voimia, joiden kantaaottavat ja älykkäät, silti samaan aikaan rennot ja sujuvat riimit riisuvat aseista kyynisimmänkin kuulijan.
Oululainen rap on muutaman viime vuoden aikana kokenut voimakkaan nousun, kun oululaisen katukielen lyyriset ulottuvuudet oivaltaneet, pohjoisesta kasvuympäristöstään ideoita ammentavat artistit ovat alkaneet kerätä faneja ympäri maan. Antti Hynnisen vetämä Oamkin biitintekokurssi on perehdyttänyt opiskelijat syksystä asti hip hop -tuotantopuolen pitkään traditioon teoriassa ja käytännössä. Opiskelijat ovat perehtyneet muun muassa Madlibin, Dren ja J Dillan tuotantoestetiikkaan ja -tekniikkaan, mutta keikalla kuultavat biitit ovat silti vahvasti tekijöidensä näköisiä. Luvassa on verevää ja tasokasta uutta hip hop -taidetta.
Muusikot
Jukka Orma & Vuuduun lapset
Eaglestreet Gang
Lisätietoja
Samuli Mikkonen, pop- ja jazzmusiikin lehtori, 010 272 2790, 040 141 5041, samuli.mikkonen@oamk.fi