Hakuaika keväällä 2014 alkavaan nuorten tutkintoon johtavaan koulutukseen 16.9. - 1.10.2013
Projektisuunnittelija
Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu osaavia ammattilaisia työ- ja elinkeinoelämän sekä kulttuurin tarpeisiin. Oamkissa on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Oamk on osa Oulun seudun koulutuskuntayhtymää (OSEKK).
Oamkin Tekniikan yksikkö kouluttaa tekniikan alan asiantuntijoita Pohjois-Suomen elinkeinoelämän tarpeisiin Oulussa ja Raahessa. Yksikössä on noin 2 700 opiskelijaa ja 200 päätoimista työntekijää.
Haemme joukkoomme 1.9.2013 alkaen tai sopimuksen mukaan enintään 31.12.2014 saakka
PROJEKTISUUNNITTELIJAA
Projektisuunnittelijan tehtäviin kuuluu SBHN-hankkeen (Sustainable Buildings for the High North) Oamkin tehtäväpakettiin sisältyvien tutkimustehtävien toteutus ja raportointi projektisuunnitelman edellyttämällä tavalla. SBHN-hanke on vuoden 2013 alusta alkanut KV-hanke, jossa Oamk on yhtenä osatoteuttajana. Oamkin tehtäväkokonaisuuksiin kuuluu työpaketti, jossa käsitellään pääasiassa asuinrakennuskantaan liittyen rakennusten energiatehokkuutta. Hanke päättyy 31.12.2014.
Hakijalta edellytetään soveltuvaa tekniikan alan koulutusta, myös valmistumisvaiheessa olevat huomioidaan. Lisäksi hakijalta edellytetään sujuvaa englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Projektikielenä on englanti.
Hakuaika tehtävään päättyy 16.8.2013.
Hakemukset tulee ensisijaisesti jättää sähköisesti osoitteessa osekk.fi/rekrytointi. Paperihakemukset lähetetään osoitteella: Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö, Kotkantie 1, 90250 OULU. Kuoreen merkintä Projektisuunnittelija SBHN.
Lisätietoja
Oamkissa lisähaku syksyllä alkavaan koulutukseen 8.14.8.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu (Oamk) järjestää lisähaun osaan syksyllä 2013 alkavista koulutusohjelmista. Lisähaku käynnistyy torstaina 8.8. ja päättyy keskiviikkona 14.8. klo 16.15. Lisähaussa voi hakea seuraaviin nuorten ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutusohjelmiin:
Kulttuuriala
- Musiikin koulutusohjelma (kirkkomusiikin, musiikinohjaajan, musiikkipedagogin ja muusikon suuntautumisvaihtoehdot)
Tekniikan ja liikenteen ala
- Automaatiotekniikan koulutusohjelma
- Energiatekniikan koulutusohjelma
- Kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelma
- Rakennusalan työnjohdon koulutusohjelma
- Rakennustekniikan koulutusohjelma
- Sähkötekniikan koulutusohjelma
- Tietotekniikan koulutusohjelma
Hakeminen tapahtuu Oamkin sähköisessä hakupalvelussa, joka on avoinna hakuaikana. Hakupalvelu ja lisätietoja löytyvät osoitteesta oamk.fi/nuortenlisahaku.
Hakija voi halutessaan käyttää lisähaussa kevään 2013 yhteishaussa saamaansa hyväksyttyä valintakoetulosta ilmoittamalla siitä hakuaikana Oamkin Hakutoimistoon, hakutoimisto@oamk.fi.
Tekniikan koulutusohjelmien valintakoe järjestetään maanantaina 19.8. klo 9.30 alkaen Tekniikan yksikössä (Kotkantie 1, Oulu), luokkatila ilmoitetaan ala-aulassa ilmoitustaululla. Hakijat voivat ilmoittautua luokissa klo 8.45–9.15. Musiikin koulutusohjelman valintakoe järjestetään tiistaina 20.8. klo 8.30 alkaen Kulttuurialan yksikössä (Kotkantie 1, Oulu), luokkatilassa 2654. Erillisiä valintakoekutsuja ei postiteta, vaan ohjeet valintakokeeseen osallistujille löytyvät Oamkin www-sivuilta.
Lisähaussa hakeneille ilmoitetaan opiskelijavalinnasta viimeistään perjantaina 23.8.
Lisätietoja
Marita Aikio, opintoasiainpäällikkö, 010 272 2155, marita.aikio@oamk.fi
Lisähaku nuorten suomenkieliseen koulutukseen 8.-14.8.2013: Musiikin koulutusohjelma (kirkkomusiikin sv, musiikinohjaajan sv, musiikkipedagogin sv, muusikon sv)
Oamkin ja TFM:n maailmanennätysyritys Bonnevillen suola-aavikolla lähestyy
Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) ja TeamForceMajorin (TFM) suurkoitos lähestyy. Tiimi tekee viime hetken valmisteluja ennen maailmanennätysnopeusyritystä Bonnevillen suola-aavikolla Utahissa. Kuljettajat ja loput tiimistä lähtevät määränpäähän keskiviikkona 21.8., ja itse ajotapahtuma on 24.–29.8.
Moottoripyörä ”Taxi 911” on jo laskeutunut Salt Lake Cityyn odottamaan ensimmäistä paikalle menevää ryhmää. Perillä oleva eturyhmä on aloittanut valmistelut, kuljetuskalusto ja motorhome on jo vuokrattu ja nyt kerätään huoltotarvikkeita, joita tarvitaan ennätysyrityksen aikana.
Kuljettajat Jari Määttä ja Antti Pietilä ovat lähdössä Bonnevilleen positiivisella mielellä.
– Suola ajoalustana on täysin outo, mutta vielä ei jännitä. Jännitys nousee pintaan paikan päällä ennen ensimmäistä vetoa. Takana on pitkä projekti ja vuosien työ on realisoitumassa. Vielä ei ihan sisäistäkään, mitä on tapahtumassa. Paljon työtä on tehty ja ajaminen on vain pieni osa, Jari Määttä kuvailee.
Molemmat kuljettajat ovat kokeneita moottoripyöräilijöitä, eikä työnjakoa kuljettajien välillä ole vielä tehty.
– Tasavertaisina lähdetään hommaan, Antti Pietilä sanoo. Ajokokemusta yritetään saada molemmille.
Tiiminvetäjä Jouni Rissasta innoitti uusiseelantilaisesta Burt Munrosta kertova elokuva Maailman nopein intiaani. Siitä syntynyt idea maailman nopeimmasta moottoripyörästä on nyt lähellä toteutua. Tavoitteena on olla huippunopeudessa mitattuna maailman nopein ahtamattomien moottoripyörien luokassa.
– Nykyisellä pyörällä ennätys pitäisi tulla, jos kaikki toimii ja kestää, Pietilä sanoo. Hän on luottavainen, että tällä kalustolla ennätykseen ylletään, mutta aikaa on vaikea ennustaa.
Ryhmä Oamkin insinööriopiskelijoita on yhteistyössä TFM:n kanssa kehittänyt moottoripyörää vuodesta 2010 lähtien. Sillä on saavutettu tähän mennessä jo viisi mailin maailmanennätystä Suomessa. Nyt kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen tiimi yrittää nopeusennätystä suola-aavikolla.
– Olosuhteet ovat Bonnevillessa hyvin erilaiset kuin Suomessa. Suolapinta on huomattavasti liukkaampi kuin kuiva asfaltti. Pyörän painoa on kasvatettu sata kiloa, jotta takarenkaalla olisi enemmän painoa, Pietilä kertoo.
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
20.8. asti Arto Lehtonen21.8. alkaen Virpi Ilmakangas
oamk.fi/tfm
facebook.com/teamforcemajor
youtu.be/aH82C_AeSzs
TFM-Taxi-tiimin ajankohtaiset kuulumiset Bonnevillestä
Tiiminjäsen Arto Lehtosen raportti 26.8. maailman nopeimman moottoripyörän kisamatkasta Bonnevillen suola-aavikolla Yhdysvalloissa.
Haasteita Bonnevillessä
Ensimmäinen ajopäivä alkoi odottavissa merkeissä ja tiimin pitkäaikaiset valmistelut odottivat historiallista ensimmäistä starttia. Tiimi oli tehnyt kaiken sen mitä olimme sopineet tehtäväksi ja ennen ajosuoritusta pyörästä oli tarkistettu, että kaikki on kunnossa.
Saavuimme lähtöalueelle, joka oli jaettu neljään eri osioon ratojen mukaisesti. Valitsimme Mountain 0 -radan ja jonotimme ensimmäisessä pisteessä noin kaksi tuntia, jonka jälkeen kilpailijat siirtyivät 15 pyörän ryhmissä kyseisen radan lähtöalueille. Tässä vaiheessa olimme hyvin toiveikkaita, että historiallinen startti oli lähellä. Yllätyimme suuresti, kun jouduimmekin odottamaan vielä toiset kaksi tuntia – 35 asteen helteessä. Jokainen, joka on harrastanut kilpaurheilua tietää, miltä odottaminen ennen suoritusta tuntuu. Vielä haastavampaa oli kuljettajallamme Jari Määtällä odottaa ne neljä tuntia nahkapuku päällä aavikon auringon paahtaessa. Tämä oli seikka, mihin emme olleet osanneet varautua etukäteen. Vihdoin saimme lähtöluvan ja odotukset olivat suuret. Lähtöalueelta katsottuna kuljettajamme startti oli erinomainen, pyörän edetessä ja hävitessä horisonttiin pystyimme kuulemaan sen äänestä tekniikan toimivan erinomaisesti. Hetken päästä järkytyimme koko tiimi, kun kuulimme järjestäjien radiopuhelimista jotain täysin odottamatonta: kuljettajamme oli kaatunut noin mailin kohdalla. Onneksemme suola-aavikko on alue, jossa ei ole mitään esteitä törmättäväksi. Kuljettaja oli kaaduttuaan liukunut jonkin matkaa, mutta saamamme tiedon mukaan hän oli noussut heti istumaan ja pystyi soittamaan aviovaimolleen hänen olevan kunnossa. Pyörä oli liukunut huomattavasti pidemmän matkaa ja vaurioitunut.
Kuljettajamme Jari Määttä siirrettiin tavan mukaisesti ensihoitoryhmän mukana sairaalaan, jossa todettiin olkapään olevan sijoiltaan. Onni onnettomuudessa oli, että olkapää pystyttiin laittamaan paikoilleen ilman leikkausta. Hänet pidettiin sairaalassa yön yli tarkkailussa, jonka jälkeen hän palasi muun tiimin luokse.
Huoltoryhmä joutui siirtymään Salt Lake Cityyn korjatakseen pyörän. Onneksemme pääsimme monikertaisen maailman ennätysten haltijan Scott Hornerin pajalle korjaamaan vauriot.
Scottilta saimme tarvitsemamme osat sekä uskomattoman paljon neuvoja suolalla ajamiseen. Huoltoryhmä teki töitä koko yön ja onnistui ponnistuksessaan täydellisesti. Sen ansiosta saimme kilpurin uusintakatsastukseen heti tiistaipäivänä ja se läpäisikin katsastuksen uudelleen.
Hämmästykseksemme luokkamme muuttui katsastuksessa luokasta APS luokkaan MPS. Käytännössä se tarkoitti kilpurimme kateluokituksen olevan lähellä vakiomoottoripyörää. Pidimme tiimipalaverin ja sovimme miten jatkossa etenemme. Annoimme kuljettajalle nopeusrajoituksen siihen asti, kun olemme varmoja, että olemme saavuttaneet suolalla sen tason ajon, mitä ennätysyritykseen vaaditaan.
Kuljettajamme Antti Pietilä kävi harjoittelemassa testilähtöjä vapaalla testialueella ja otti tuntumaa suolaan. Sen jälkeen siirryimme Mountain 0 -radalle ja tarkoituksenamme oli ajaa lyhyempi rata maltillisella nopeudella. Odotusaika oli jälleen pitkä ja rata oli sulkeutumassa, kun järjestäjät tarjosivat mahdollisuutta siirtyä International-radalle, joka on 11 mailia pitkä. Siirryimme pitkälle radalle, mutta siitä huolimatta tekemämme suunnitelma nopeusrajoituksesta pidettiin voimassa. Sillä testattiin myös kuljettajamme kykyä maltillisuuteen.
Kuljettajamme onnistui suorituksessaan täydellisesti ajamalla pitkän radan läpi lyhyemmälle radalle tarkoitetulla matalalla nopeudella. Tämä maltti on seikka, jolla voimme edetä eteenpäin. Tällä hetkellä ei ole kysymys siitä, että voisimme käyttää kaikkea pyörän tehoa ja kuljettajan rohkeutta, vaan enemmänkin tarvitaan malttia ja harkintaa sekä lisäoppia suolalla ajamisesta.
Ennätyksen tekeminen ei ole kiinni kilpurimme suorituskyvystä, vaan siitä opimmeko suolalla ajamisen salat. Jatkamme ajoharjoittelua huomenna. Tiimissä on hyvä ja toiveikas tunnelma, koska tiedämme missä nyt olemme ja mikä on tästä eteenpäin vievä seikka: vain ja ainoastaan ajotuntuman saaminen suolalla. Harjoituksia tuntuman ottamiseen jatketaan edelleen. Päivä on ollut erittäin palkitseva ja tarvitsemaamme tietoa on saatu rutkasti.
Tiimin jäsenten esittely
Jaakko Saarela eli JaSa
Nykyisin Valkeakoskella asuva, entinen raahelainen asuu avoliitossa ja on kolmen lapsen isä. Työksi hän tekee ohjelmisto-projektipäällikön työtä. Lisäksi hän toimii yrittäjänä ohjelmisto alalla.
Kohti Bonnevilleä -projektissa JaSan tehtäviin on kuulunut pääosin mekaanikon työt, hän on rakentanut Team Force Majorin moottoripyöriä jo vuosia. Mies omaa erittäin laaja-alaisen tietämyksen kilpapyörän rakentamisesta ja on näin mukana myös monessa muussa osa-alueessa projektin aikana. JaSa on itsekin harrastanut vuodesta 2007 lähtien huippunopeusajoja ja saavuttanut erinomaisia tuloksia Suomessa. Vapaa-aika kuluu siis erityisesti moottoripyöräharrastuksen parissa.
Luonteeltaan 47-vuotias mies on äärimmäisen rauhallinen ja sovittelutaitoinen sekä jämy. Ajoittain tiimissäkin tulee tilanteita jolloin ”JaSa pitää ottaa käyttöön”.
Mika Bergström eli MikaBee
Nopeusennätysmoottoripyörän tarkkuutta vaativien, mekaanisten rakenteiden takana on yleensä Mikan ammattitaito. Raahelainen mies toimii yrittäjänä Raahen SHT:ssä, jonka toimialana ovat sammutin- ja hitsaustarvikkeet.
40-vuotiaan Mikan perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Moottoripyörät on aina olleet yhteisenä harrastuksena Bergströmin perheessä eikä muiltakaan nopeilta ajoneuvoilta ole vältytty. Mika itse on ajellut yli kahdenkymmenen vuoden aikana erilaisilla pyörillä krosseista Harley-Davidsoneihin. Kilpailutaustaa löytyy myös moottorikelkkaenduron puolelta. Vapaa-aika menee luonnollisesti näiden lajien parissa.
Luonteeltaan Mika on avoin ja energinen sekä asioita eteenpäin potkiva.
Tiimin kuulumisia voi lukea lisää myös tiimin Facebook-sivuilta https://www.facebook.com/Teamforcemajor
Äänestä vuoden 2012 parasta ePooki-julkaisua!
Opopatio Oulussa 11.10.
Opopatio on Oamkin ja Oulun yliopiston yhteinen tapahtuma, jossa saat ajankohtaista tietoa Oulun korkeakoulujen koulutustarjonnasta, opiskelijarekrytoinnista sekä tulevasta opiskelijavalintojen uudistuksesta. Patiolla tapaat Oamkin ja Oulun yliopiston edustajat sekä kollegoitasi Pohjois-Pohjanmaalta, Kainuusta ja Lapista.
Tapahtuma järjestetään perjantaina 11.10. Oamkin Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, Oulu).
Opopatio on maksuton ja kaikille ohjaustyötä tekeville avoin tapahtuma.
Katso ohjelma ja ilmoittautuminen: oamk.fi/opopatio
Taxilla kohti Bonnevilleä eli Oamk-TFM-nopeusennätysprojekti
Ryhmä Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) insinööriopiskelijoita on yhteistyössä TeamForceMajorin (TFM) kanssa kehittänyt vuodesta 2010 lähtien moottoripyörää, jonka tavoitteena on olla huippunopeudessa mitattuna maailman nopein ahtamattomien moottoripyörien luokassa. Kaudella 2010 TFM törmäsi toistuviin moottoririkkoihin. Yhteistyö Oamkin kanssa alkoi kolmen insinöörityön muodossa. Tulokset alkoivat näkyä heti. Kaudella 2011 saavutettiin neljä maailmanennätysnopeutta 0–1609 metrin matkalla. TFM-kuljettaja Teemu Tenhula ajoi TFM Taxi nimisellä kilpurilla ensin 371 km/h, ja sitten 374 km/h. Muutamaa viikkoa myöhemmin Tenhula paranteli ennätystään lukemiin 388 km/h, ja samana päivänä TFM-tiimin toinen kuljettaja ajoi uusiksi maailmanennätyslukemiksi 390 km/h. Kaudella 2012 Antti Pietilä ajoi Joensuun lentokentällä uuden maailmanennätysnopeuden 397,41 km/h. Aiempi maailmanennätys oli vuosina 2007–2011 yhdysvaltalaisen Guy Caputon nimissä nopeudella 368 km/h.
Vuonna 2010 asetettiin tavoite osallistua Bonnevillen suola-aavikolla ajettavaan nopeusennätystapahtumaan vuonna 2012, ja tehdä siellä juoksevan mailin maailmanennätysnopeus. Teknisten ongelmien vuoksi tavoitetta kuitenkin jouduttiin siirtämään vuodella. Tänä vuonna tiimi vihdoin pääsi kohti unelmaansa ja yrittämään nopeusennätystä Bonnevillessä. Iso kiitos siitä kuuluu kuljettajille, tiimin jäsenille, yhteistyökumppaneille ja kaikille niille, jotka ovat tukeneet tiimiä saavuttamaan tavoitteensa.
Nopeusennätystapahtuma Bonnevillessä
22.8.
Tiimi saapui Bonnevillen suola-aavikolle tutustumaan kisapaikkaan ja olosuhteisiin. Moottoripyörään tehtiin spanner check eli tarkastettiin kaikki osa-alueet ja varmistettiin toiminnat ensimmäisiä testejä varten. Suola oli uusi tuttavuus ajoalustana ja asetti tiimille monia haasteita ratkaistavaksi.
23.8.
Aavikolla nousi myrsky, joten testiajoja ei voitu ajaa. Osa ryhmästä joutui vielä palaamaan Salt Lake Cityyn, koska USA:sta hankitut ilokaasupullot eivät olleet EU-standardien mukaisia liitännältään ja osia jouduttiin hankkimaan. Osa ryhmästä siirtyi motorhomella kilpakalusto mukanaan katsastusjonoon suola-aavikon laidalle odottamaan aamun katsastusta.
24.8.
Jonotuksen jälkeen tiimi pääsi siirtymään suola-aavikolle ja sen huoltoalueelle saatuaan tarvittavat dokumentit. Katsastus meni hyvin ja se läpäistiin vain muutaman sinettilangan lisäämisellä. Katsastus oli jo osa suomalaista moottoriurheiluhistoriaa, sillä kilpuri oli ensimmäinen suomalainen lajissa FIM / AMA katsastettu.
25.8.
Ensimmäinen ajopäivä oli epäonninen, tiimin kuljettaja kaatui ensimmäisessä ajossaan ja joutui sairaalaan, mutta onneksi vauriot olivat pieniä. Huoltoryhmä korjasi pyörää koko yön ja saikin sen kuntoon seuraavan päivän ajoja varten.
26.8.
Kilpuri uusintakatsastettiin ja kilpailuluokka muuttui luokasta APS luokkaan MPS. Testiajoissa lähdettiin varovasti liikenteeseen ja kuljettajalle annettiin maximinopeusrajoitus, jotta varmistetaan vaadittu ajotaso suolalla. Kuljettaja onnistui ajosuorituksessaan täydellisesti ajamalla pitkän radan läpi lyhyemmälle radalle tarkoitetulla matalalla nopeudella.
27.8.
Vauhdin hallittua nostamista ja hidastamista harjoiteltiin edelleen. Ajo sujui hyvin ja saatiin keskinopeustulos 187 mph eli 301 km/h. Tulos oikeutti saamaan luvan täysipitkälle International-radalle, jolla oli mahdollista päästä kokeilemaan ennätysajoa.
28.8.
Tiimi kokeili pyörän vauhtia ilokaasun kanssa. Vaikka tehon lisäys toi mukanaan haasteita, oli päivä myös erittäin onnistunut. Uusi ennätys jäi vielä saavuttamatta, mutta nyt oltiin jo lähellä ja saatiin tulos 203 mph eli 326 km/h. Antti Pietilä lunasti ensimmäisenä suomalaisena jäsenyyden Bonneville 200mph -kerhoon. Päivän ajot keskeytyivät, kun aavikolle nousi myrsky.
29.8.
Tiimi ei päässyt ajamaan viimeisenä kisapäivänä, koska aavikko lainehti vettä edellisen päivän myrskyn jäljiltä. Kaikesta huolimatta fiilis oli kuin voittajilla: tiimi oli tehnyt suomalaista moottoriurheilun historiaa osallistumalla kisaan ensimmäisenä suomalaisena tiiminä. Bonnevillestä saatu tieto ja kokemus on ainutlaatuista, jota voidaan hyödyntää tulevaisuuden haasteiden voittamisessa. Ihan ilman ennätystä tiimi ei tosin jäänyt. Yhteistyön ja kaveruuden kautta tiimiin liittyi uusi jäsen, amerikkalainen Mark Hulstrand. Mark ajoi luokassa P-PP 500 uuden maailmanennätystuloksen, 101,046 mph tiimin väreissä.
Lisätietoja
Arto Lehtonen, arto.lehtonen@oamk.fi, 050 430 9240 (tavoitettavissa 4.9. alkaen)
Kuvia löytyy tiimin Facebook-sivuilta: facebook.com/TeamforcemajorTäydelliset kisaraportit löydät tiimin www-sivuilta: oamk.fi/tfm
Oamkista valmistuneet, heinä-elokuu 2013
Heinäkuu 2013: 34 ammattikorkeakoulututkintoon valmistunutta, joista neljä valmistunutta ei halua valmistumistietojansa julkisuuteen.
Bioanalyytikko (AMK)Auvinen Aino-Sisko Katariina Oulu
Hortonomi (AMK)
Virta Linda Maria Oulu
Insinööri (AMK)
Kropsu Pasi Antero Oulu
Lehtoaho Lauri Kyösti Kustaa Oulu
Pellikka Jukka-Pekka Oulu
Rajalampi Marjo Kristiina Oulu
Salminen Juha Petteri Oulu
Sorvari Mirko Johannes Oulainen
Thapa Ravi Raahe
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
Havana Anu Kristiina Oulu
Laboratorioanalyytikko (AMK)
Lippo Saara Maria Oulu
Musiikkipedagogi (AMK)
Kuusela Jaakko Mikko Johannes Oulu
Muusikko (AMK)
Heikkilä Olli Henrikki Pudasjärvi
Sairaanhoitaja (AMK)
Nurmi Riitta-Liisa Oulu
Sairaanhoitaja (ylempi AMK)
Viitaluoma Maria Anneli Hailuoto
Sosionomi (AMK)
Lampinen Teija Sirpa Kristiina Muhos
Tanjunen Laura Emilia Oulu
Terveydenhoitaja (AMK)
Huotari Jutta Kaisa Hannele Oulu
Koponen Marja Katariina Oulu
Tradenomi
Autio Pekka Jorma Santeri Utsjoki
Holma Heikki Olavi Oulu
Keränen Iiro Antero Oulu
Kutilainen Tiina Pauliina Oulu
Moilanen Elina Maarit Oulu
Moilanen Tomi Akseli Oulu
Ryhänen Konsta Oskari Oulu
Tuovinen Terhi Maria Tellervo Oulu
Tradenomi (ylempi AMK)
Kemppainen Jyrki Juhani Oulu
Ollila Hanna Pauliina Oulu
Suorsa Riitta Oulu
Elokuu 2013: 25 ammattikorkeakoulututkintoon valmistunutta, joista yksi valmistunut ei halua valmistumistietojansa julkisuuteen
Ensihoitaja (AMK) Malvalehto Veijo Kalervo Keminmaa
Insinööri (AMK)
Hyppönen Sami Arto Olavi Hämeenlinna
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
Riihiaho Pasi Aappo Tapani Oulu
Röntgenhoitaja (AMK)
Pohjola Minna Pauliina Oulu
Sairaanhoitaja (AMK)
Jutila Tuomo Aulis Kalajoki
Kohonen Olli Ilmari Oulu
Louet Anna Emilia Oulu
Mertaniemi Tanja Anneli Oulu
Määttä Saija Eerika Oulu
Raappana Anniina Emilia Ylivieska
Uhre Anja Anita Siikajoki
Sosionomi (AMK)
Elomaa Elli Karoliina Hämeenlinna
Hentilä Essi-Ida Ulrika Oulu
Siira Nina Kristiina Liminka
Terveydenhoitaja (ylempi AMK)
Kuivala Tarja Sisko Hellevi Kempele
Tradenomi
Gül Heidi Hannele Oulu
Heikkilä Henri Jesse Sakari Hollola
Ikonen Tyyni Elisabet Oulu
Junttila Sinikka Soili Siikalatva
Lindström Laura Irene Tyrnävä
Näsänen Tanja Pauliina Siikajoki
Olubukola Johnson Juliana Nigeria
Pelto Petri Zacharia Oulu
Tradenomi (ylempi AMK)
Walker Laura Maria Katariina Oulu
Haku Oulun seudun ammattikorkeakouluun alkaa 16.9.
Syksyn yhteishaut ammattikorkeakouluihin alkavat maanantaina 16.9. ja päättyvät tiistaina 1.10. klo 16.15. Oulun seudun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on tarjolla sekä nuorten että aikuisten ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta. Koulutuksiin haetaan valtakunnallisen sähköisen haun kautta osoitteessa amkhaku.fi.
Nuorten tutkintoon johtavan koulutuksen yhteishaussa voi hakea hoitotyön koulutusohjelmaan Oulaisiin. Aikuisten tutkintoon johtavan koulutuksen osalta haussa on koulutusohjelmia eri koulutusaloilta Oulussa ja Oulaisissa sekä mahdollisuus tekniikan alan tutkintojen päivitykseen. Kaikki opinnot alkavat keväällä 2014. Haettavana olevat koulutusohjelmat ja valintaperusteet löytyvät osoitteesta oamk.fi/hakijalle.
Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi Oamkissa voi opiskella avoimessa ammattikorkeakoulussa. Avoimessa ammattikorkeakoulussa kuka tahansa koulutustaustasta riippumatta voi ylläpitää ja laajentaa ammattitaitoa, kokeilla ammattikorkeakouluopiskelua tai tutustua uusiin asioihin oman kiinnostuksensa mukaan. Koulutustarjonta ja sähköinen ilmoittautumien löytyvät osoitteesta oamk.fi/avoin.
Jos ammattikorkeakoulututkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto on jäänyt kesken, voi sen tietyin edellytyksin suorittaa loppuun ilman yhteishakuun osallistumista. Erillinen opiskeluoikeus on ollut käytössä Oamkissa keväästä 2012 lähtien. Seuraava hakuaika on lokakuussa.
Lisätietoja
ePooki 14/2013: Digisilta yhdistää koulutuksen ja paikallislehtien kehittämisen
Kestävän kehityksen täydennyskoulutusta 2.asteen opettajille - koulutuspäivät avoimia!
Oamk on mukana kestävän kehityksen täydennyskoulutuksessa 2. asteen opettajille. Osa koulutuspäivistä on avoimia ja kuuntelemaan voivat tulla kaikki aiheesta kiinnostuneet. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Turun, Mikkelin ja Oulun ammattikorkeakoulujen sekä Suomen Liikemiesten kauppaopiston ja Crnet OY:n kesken useilla eri paikkakunnilla. Tieteellisenä johtajana toimii TkT Tuula Pohjola Crnet Oy:stä.
Avoimia koulutuspäiviä ovat:
4.10.2013, klo 8.30-16.00 Vastuullisen yrityksen turvallisuus ja viestintäKouluttajana Helsingin Pelastuskoulun rehtori, KT Matti Waitinen ja
Oamkin tuntiopettaja KTT Sanna Oja
Paikka: Auditorio B-siipi, Oamk Liiketalous
5.11.2013, klo 8.30-16.00 Energia- ja materiaalitehokkuus
Kouluttajana Oamkin tuntiopettaja KTT Sanna Oja
Paikka: A303, Oamk Liiketalous
29.11.2013, klo 8.30-16.00 Työhyvinvointi ja reilu johtaminenKouluttajana Oamkin tuntiopettaja KTT Sanna Oja
Paikka: A303, Oamk Liiketalous
17.12.2013, klo 8.30-16.00 Vastuullisuuden mittarit ja indikaattorit ja hiilijalanjälkiKouluttajana Crnet Oy:n toimitusjohtaja TkT Tuula Pohjola
Paikka: A303, Oamk Liiketalous
Countless Internationalisation and Mobility Options! CIMOn tiedotustilaisuus opiskelijoiden kansainvälistymismahdollisuuksista 29.10.2013 Kotkantien kampuksella
Aika: tiistai 29.10.2013 klo 15:00 - 16:00
Paikka: Kotkantien kampuksen auditorio 1
Osoite: Oamk Kotkantien kampus, Kotkantie 1, 90250 Oulu
CIMOn opiskelijainfo tarjoaa viimeisimmät tiedot kansainvälistymisen moninaisista mahdollisuuksista opiskelijoille. Kaikki tietävät Erasmuksen, mutta mikä onkaan YPP? Tule kuulemaan vastaus tähän ja moneen muuhun kansainvälistymiseen liittyvään kysymykseen - ja tuo kaverisikin!
Liiketalouden yksikön kansainvälisyysviikon Business Breakfast tilaisuus
Vastuullisen tapahtumatuotannon koulutus ja huippuseminaari!
Paikka: Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Kaukovainion kampus, Kotkantie 1, 90250, Oulu
Aika: 14.10.–16.12.2013
Culma-hanke järjestää tapahtumatuottamisen seminaareja ja koulutuksia vuosina 2013–2014. Lisäksi järjestämme alan täydennyskoulutusta. Koulutukset soveltuvat yksityisyrittäjille, kuntien matkailuvastaaville ja tapahtumatuotannon ammattilaisille. Koulutukset sopivat myös opiskelijoille omien opintojen täydennykseksi Oamkin viestinnän ja liiketalouden koulutusohjelmissa. Voit osallistua koko opintojaksoon tai vain seminaariin.
Koulutus sisältää lähiopiskeluna työpajoja Oulussa ja itsenäistä etäopiskelua. Lisäksi opintoihin kuuluu osallistuminen vastuullisen tapahtumantuotannon seminaarin. Osallistujat pohtivat käsiteltyjä teemoja esimerkiksi työhönsä liittyvässä kehittämistehtävässä ja voivat verkottua sekä jakaa kokemuksia toisten osallistujien kanssa. Koulutus on ilmainen.
Culma-hankkeesta saat lisätietoja www- sivuiltamme: www.oamk.fi/culma
Culman rahoittaja on Karelia ENPI CBC ja tuen myöntäjä on Pohjois-Pohjanmaan liitto. Kyseessä on suomalais-venäläinen yhteistyöhanke, jonka toteuttavat Petroskoin valtionyliopiston Krimel- instituutti ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun kulttuurialan ja liiketalouden yksikkö. Suomesta mukana ovat myös Oulun ja Pudasjärven kaupungit. Karjalan puolelta mukana on 3 kuntaa ja useita oppilaitoksia. Hanke parantaa pienten paikkakuntien kilpailukykyä lisäämällä alueen toimijoiden asiantuntemusta tapahtumanjärjestämisestä ja turismista.
Tule mukaan kehittämään ammattitaitoasia tai hankkimaan alan osaamista opintojesi aikana.Kaikki tilaisuudet pidetään Oamkin Kotkantien kampuksella osoitteessa Kotkantie 1, 90250, Oulu.
Tervetuloa!
Projektipäällikkö Lucia Jakobsson Culma- Life-long learning in cultural management to promote creative industries and tourism Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Kulttuurialan yksikkö Kotkantie 1, 90250 Oulu Puh: 040-1415 029 E-mail: lucia.jakobsson@oamk.fi
Koulutuksen aikataulu
Työpaja 1, Tapahtumien tuotteistaminen ja vastuullisuusnäkökulma 14.10.2013, klo 10:00 - 15:15 Oamk, Kotkantie 1, Oulu, suurryhmätila 2742 + 2744, 2 krs.
Itsenäinen verkko-opiskelujakso ja tehtävänanto
Työpaja 2, Tapahtumien kaupallistaminen ja markkinointi, Tapahtumien ympäristöasiat 6.11.2013, klo 09:00-14:30 Oamk, Kotkantie 1, Oulu, Auditorio 3 (huone 1400), 1. krs
Vastuullisen tapahtumatuotannon seminaari 22.11.2013 klo: 9-16:00
Oamk, Kotkantie 1, Oulu, Auditorio 3 (huone 1400), 1. krs
Ohjelma
09.00–09.15 Seminaarin avaus Lucia Jakobsson, Oamk ja Denis Pyzhikov, Petroskoin Yliopisto
09.15–09.45 Suuren tapahtuman käytännön järjestelyt Pohjoisessa – Tapahtumatuottaja Samu Forsblom, Oulun kaupunki
09.45–11.15 Tapahtuman turvallisuuden suunnittelu ja toteutus- Turvallisuuspäällikkö, Qstock Festivaali, Oulu
Riskien hallinta - Turvallisuuspäällikkö Pasi Rissanen, Oulun kaupunki
Poliisin toiminta tapahtuman aikana – Apulaispoliisipäällikkö Johanna Kiviniemi, Oulun poliisilaitos
Tapahtumaturvallisuuden lainsäädäntö ja yleiset vaatimukset tapahtumatuotannossa – OSAO, Turvallisuusvastaava Panu Toivonen
11.00–12.30 Lounas
12.30–13.30 Tapahtuman esiintyjän henkilökohtainen turvallisuus
13.30–14.00 Vihreä ajattelu tapahtumatuotannossa – Projektikoordinaattori Salla Koivusalo, Helsingin kaupungin ympäristökeskus
14.00–14.30 Kahvitauko
14.30–15.30 Vapaaehtoistoiminta suuren urheilutapahtuman järjestelyssä, Kalevala kansainvälinen rekikoirakisa - Darja Makovetskaya, NGO Volunteer Development Centre, Karjala, Venäjä
15.30–16.00 Keskustelu ja tilaisuuden loppusanat
Työpaja 3, Turvallisuus tapahtumissa, 25.11.2013, klo 12.00-16.00 Oamk, Kotkantie 1, Oulu, Auditorio 3 (huone 1400), 1. krs.
Itsenäinen verkkotyöskentelyjakso
Työpaja 4: Yhteenveto ja kehittämistehtävät 16.12.2013, klo 10.00-15.00 Oamk, Kotkantie 1, Oulu, Suurryhmätila 2742 + 2744, 2. krs.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
Projektipäällikkö Lucia Jakobsson Culma- Life-long learning in cultural management to promote creative industries and tourism Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Kulttuurialan yksikkö Kotkantie 1, 90250 Oulu Puh: 040 1415 029 E-mail: lucia.jakobsson@oamk.fi
Biokaasukoulutukset Pohjois-Pohjanmaalla 7.11.2013 alkaen
Oamk vastaa uuden kasvinsuojeluainelain mukanaan tuomaan koulutustarpeeseen
Uusi kasvinsuojeluainelaki tuli voimaan 1.1.2012. Se edellyttää, että jokainen kasvinsuojeluaineita ammatissaan käyttävä suorittaa asiaa koskevan tutkinnon 26.11.2015 mennessä. Lain mukanaan tuomia lisäkoulutettavia on Suomessa arviolta useita tuhansia, jopa yli 10 000. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Tukes, vastaa koulutus- ja tutkintojärjestelmän laatimisesta ja on asettanut tavoitteeksi, että koulutukset alkavat tänä syksynä.
Oamk vastaa tähän koulutustarpeeseen järjestämällä Suomen ensimmäisen viheralueiden ja golfkenttien työntekijöille tarkoitetun uuden lain mukaisen koulutuksen ja tutkinnon Oulussa 5.11. ja Ylivieskassa 4.12. Oulun koulutukseen osallistuu noin 40 henkilöä, joista noin puolet on Oulun kaupungin työntekijöitä.
Koulutukselle on suuri tarve, sillä vajaalla puolella nykyisin kasvinsuojeluaineita ammatissaan käyttävällä ei ole minkäänlaista asiaa koskevaa koulutusta ja osalla se on osa kauan aikaa sitten suoritettua ammattitutkintoa.
Uuden kasvinsuojelulain taustalla ovat EU:n asetus ja direktiivi, jotka pyrkivät vähentämään kasvinsuojeluaineista aiheutuvia terveys- ja ympäristöhaittoja ja edistämään niiden asianmukaista ja kestävää käyttöä. Kasvinsuojeluaineita työssään käyttäviä ovat muun muassa viljelijät, viheralan työntekijät, tiestön ja rataverkoston hoitajat ja kasvinsuojeluaineita myyvien liikkeiden työntekijät.
Lisätietoja:
Antti Hirvonen, lehtori, Luonnonvara-alan yksikkö, Oamk, 010 272 2197, 050 317 4870, Antti.Hirvonen@oamk.fi
FolkJamin Taukojamit
Oamkissa kehitetty FolkJam-tuoteperhe sai eilen uuden jäsenen, Taukojamit:
www.youtube.com/watch?v=yQdnCQ4dmSg
Lisätietoja asiasta: www.folkjam.fi/ajankohtaista/taukojamit-nyt-julkaistu/
Tervetuloa mukaan ystäväperhetoimintaan
Onko jokaisessa suomalaiskodissa sauna? Miten leivotaan pullaa? Mitä ihmettä talvella voi tehdä, kun aina on pimeää?
Oamk ja opiskelijakunta OSAKO kutsuvat paikalliset perheet mukaan kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille suunnattuun ystäväperhetoimintaan!
Lue lisää osoitteessa oamk.fi/ystavaperheet.