Quantcast
Channel: Oamkin ajankohtaista - Web
Viewing all 1491 articles
Browse latest View live

ePooki 11/2016: ”Nyt tehdään enemmän yhdessä” – Oulun ammattikorkeakoulun sisäinen auditointi 2016


ePooki 12/2016: Reflections of online assessment between BEng programmes at the dawn of digitalization - A case study of online assessment of mathematics programmes in two partner institutions

Verkko-ohjauksen kaikille avoimet koulutukset käynnistyvät Oamkissa 19.10.

$
0
0

Verkko-ohjaaja – Verkko- ja etäohjauspalvelut opintojen tukena –ESR-hankkeen kaikille avointen koulutusten sarja käynnistyy 19.10.2016 klo 9-12 teemalla ”Opettajatuutorointi verkossa. Verkko- ja monimuoto-ohjauksen toimintamallin rakentaminen Oamkissa.”

Ilmoittautuminen koulutukseen avautuu 1.9.2016 osoitteessa www.oamk.fi/verkko-ohjaaja. Koulutuspaikka- ja muut lisätiedot tarkentuvat hankkeen sivuille 1.9. mennessä. Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteydellä verkossa.

Oulun ammattikorkeakoulun Verkko-ohjaaja –hankkeessa (1.9.2015-31.12.2017) kehitetään monimuotoisia, verkkoviestintävälineitä hyödyntäviä opintoneuvonnan ja opintojen ohjauksen toimintamalleja ja koulutetaan ohjaustoimijoita mallin ja työvälineiden käyttöön Oulun ammattikorkeakoulussa. Hankkeen kaikille avointen koulutusten sarjassa viestitään hankkeen toiminnasta ja jaetaan hankkeessa kehitettäviä hyviä käytäntöjä, koulutetaan valittuja toimintamallin osia ja kerätään osallistujilta kokemuksia verkko-ohjauksesta. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta.

Lisätietoa hankkeen toiminnasta ja koulutuksista: www.oamk.fi/verkko-ohjaaja, www.facebook.com/verkkoohjaaja1, www.twitter.com/Verkko_ohjaaja

Hankkeen sisältövastaava, opiskelijapalvelupäällikkö Hanna Ylönen: hanna.ylonen@oamk.fi, puh. 050 4309238

Projektisuunnittelija Anna Kolehmainen: anna.m.kolehmainen@oamk.fi, puh. 040 7084088

Oamk lisää julkaisujensa avointa saavutettavuutta – rinnakkaistallentamiseen uusia käytäntöjä

$
0
0

Rehtorin päätöksen (30/2016) mukaisesti Oamkin henkilökunnan julkaisut rinnakkaistallennetaan Theseukseen 1.1.2016 lähtien. Rinnakkaistallennusvelvoite koskee ensisijaisesti tieteellisissä aikakauslehdissä, sarjajulkaisuissa ja konferenssijulkaisuissa tai muissa kokoomateoksissa julkaistuja artikkeleita. Rinnakkaistallentamista suositellaan myös aiemmin julkaistujen artikkeleiden osalta.

Theseukseen suositellaan tallentamaan muitakin julkaisuja, kuten populaareja artikkeleita, muita julkaistuja kirjoituksia sekä kustannussopimusten salliessa myös monografioita ja opetusmateriaalia. Velvoite perustuu ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENEn jo vuonna 2009 antamaan Open Access –lausumaan, jonka mukaan tutkimus- ja kehitystoiminnan tulosten avointa saatavuutta tulee edistää.

Rinnakkaistallentamisen käytännön toteutuksesta vastaa Oamkin kirjasto, joka huolehtii kustantajaluvan tarkistamisen ja/tai hankkimisen sekä hoitaa tallentamisen ammattikorkeakoulujen julkaisuarkisto Theseukseen. Kirjoittajan tulee huolehtia siitä, että artikkelin mahdolliset muut kirjoittajat antavat luvan rinnakkaistallentamiseen. Julkaisuun sisällytettyyn kuva-, taulukko- tms. aineistoon tulee olla täydellinen tekijänoikeus tai julkaisulupa. Kirjoittaja lähettää julkaisuilmoituksen yhteydessä artikkelin lopullisen version tai arvioiden kommenttien perusteella muokatun tekijän viimeisen version artikkelista rinnakkaistallennusta varten. Tarkempi ohjeistus löytyy myöhemmin ilmestyvästä Julkaisijan oppaasta, josta löytyy lisätietoa avoimesta julkaisemisesta sekä erilaisia julkaisutilastoja.

Rinnakkaistallentaminen on osa avoimen tieteen ja tutkimuksen edistämistä, johon myös Opetus- ja kulttuuriministeriön vuonna 2014 käynnistämä Avoin tiede ja tutkimus –hanke tähtää. Tämän hankkeen myötä Suomi on tarkoitus nostaa yhdeksi johtavista maista tieteen ja tutkimuksen avoimuudessa. Tavoitteeseen ollaan pyrkimässä laaja-alaisella yhteistyöllä ministeriöiden, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten sekä tutkimusrahoittajien välillä. Monet rahoittajat, kuten Tekes ja Suomen Akatemia suosittelevat niiden rahoituksella tuotettujen julkaisujen saattamista kaikkien saataviksi julkaisemalla ne sellaisissa arkistoissa tai tietokannoissa josta ne ovat maksutta saatavissa.

Elinvoimaa ja hyvinvointia pohjoiseen – Oamkin strategia 2017–2020 on julkaistu

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) tehtävä on palvella työ- ja elinkeinoelämän kehittämisen ja uudistamisen tarpeita, vahvistaa alueen elinvoimaisuutta sekä vastata Pohjois-Suomen ammattikorkeakoulutuksen monimuotoisuudesta. Oamk on julkaissut uuden strategiansa, joka kirkastaa ammattikorkeakoulun toiminnan kulmakivet sekä arvot, joihin työ perustuu.

– Visionamme on olla pohjoisen Suomen johtava, monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Menestys ei kuitenkaan tule itsestään, vaan meidän kaikkien täytyy olla aktiivisia. Ammattikorkeakoulullamme tulee myös olla valmiutta rohkeisiin ratkaisuihin. Meillä on hyvät lähtökohdat, joten motivoituneella ja positiivisella asenteella niin työhön kuin kehittämiseen pärjäämme kilpailussa, rehtori Jouko Paaso sanoo.

Oamkin toimintaa ohjaavat arvot ovat kehittymishalukkuus, tuloksellisuus, työelämäkumppanuus sekä yhteisöllisyys. Miten nämä näkyvät Oamkin toiminnassa ja mitkä ovat ammattikorkeakoulun tärkeitä painoaloja? Nämä asiat selviävät uudesta strategiasta, johon voi tutustua osoitteessa oamk.fi/strategia.

Lisätietoja:

rehtori, toimitusjohtaja Jouko Paaso, 044 556 8200

Oamkin uutiskirje 4/2016

200 vuotta täyttävällä kätilökoulutuksella merkittävä rooli

$
0
0

Suomi maailman kärkeä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisessä

Suomi on tilastojen mukaan seksuaali- ja lisääntymisterveyden osaamisen kärkiluokkaa. Esimerkiksi raskaudenkeskeytysten määrä on Pohjoismaiden pienin. Kahden vuosisadan trendit osoittavat, että kätilöillä on ollut merkittävä rooli suotuisassa kehityksessä. Suomalainen kätilökoulutus täyttää 200 vuotta tänä vuonna. Nykyään kätilöitä koulutetaan Suomessa kahdeksassa ammattikorkeakoulussa.

Kätilökoulutuksen aloitusvuonna 1816 syntyi 42 863 lasta, joista ensimmäisen elinvuoden aikana kuoli 8105 eli lähes 20 prosenttia. 1930-luvulla imeväiskuolleiden osuus oli 7 prosenttia; alle 1 prosentin päästiin vuonna 1975. Nykyisin vain kaksi tuhannesta elävänä syntyneestä lapsesta kuolee ensimmäisen ikävuotensa aikana.

Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen professorin Mika Gisslerin esityksestä, jonka hän pitää kätilökoulutuksen juhlaseminaarissa Turussa tiistaina 3.5. Juhlaseminaari pidetään valtakunnallisten Kätilöpäivien yhteydessä, jonka järjestää Suomen Kätilöliitto ry. Juhlavuoden aikana järjestetään tapahtumia eri puolilla Suomea.

Juhlavuoden kunniaksi ilmestyy asiantuntijajulkaisu ”Koulutettu kätilö kanssasi 200 vuotta”. Kalevala Koru on valmistanut juhlavuodeksi Päivänsäde-riipuksia, joiden myyntituotoista osa ohjataan Pelastakaa Lapset ry:lle. Juhlavuoden kokonaissuunnittelusta vastaa valtakunnallinen työryhmä, jossa on edustus jokaisesta Suomessa kätilöitä kouluttavasta ammattikorkeakoulusta sekä Kätilöliitosta.

Kutsuvierastilaisuutena pidettävässä juhlaseminaarissa kuullaan lisäksi sosiaali- ja terveysministeriön edustajan Marjukka Vallimies-Patomäen puheenvuoro, Turun yliopiston professori Kirsi Vainio-Korhosen esitelmä kätilötyön ammatillistumisesta 1700-luvulla, Tukholman Karolinska Institutetin professori Anna Hjelmstedtin esitys kätilökoulutuksen kehityksestä ja tulevaisuudesta, Turun AMK:n ja Yrkeshögskolan Novian kätilöopiskelijoiden puheenvuorot sekä Oulun ammattikorkeakoulun lehtori Ulla Paanasen visioita kätilökoulutuksen tulevaisuudesta.

Turun synnytys- ja kätilöoppilaitoksesta ammattikorkeakouluihin

– 1800-luvun alussa Suomessa oli vain vähän koulutettuja kätilöitä. Sisä-Suomessa synnytyksissä pääasiassa avustivat lapsenpäästäjät eli ”viisaat vaimot” tai paarmuskat, kertoo koulutus- ja tutkimuspäällikkö Pia Ahonen Turun ammattikorkeakoulusta.

Suomalainen kätilökoulutus alkoi Turussa 1.11.1816 Luostarikorttelissa, ja siirrettiin Helsinkiin yliopiston yhteyteen vuonna 1833. Kätilöt edustavat Suomessa vanhinta naisten ammattikuntaa. Kyseessä on ensimmäinen erityisesti naisille suunnattu ammatillinen koulutus.

Tänä päivänä suomalaisen kätilökoulutuksen laajuus on 270 opintopistettä ja kesto 4,5 vuotta. Kätilöitä koulutetaan kahdeksassa ammattikorkeakoulussa, joista kahdessa opetuskielenä on ruotsi. Suomalaisesta kätilökoulutuksesta valmistuu kätilöitä, joilla on monipuolinen osaaminen seksuaali- ja lisääntymisterveyden alueella.

Lisätietoja:

Pirjo Tervo, p. 040 630 0964 pirjo.tervo@metropolia.fi (suomeksi)
Eva Matintupa, p. 050 538 6671 eva.matintupa@novia.fi (på svenska)

Lue lisää kätilökoulutuksen historiasta ja katso historiaan liittyvät kuvat.

Kuvia voi käyttää juhlavuoteen liittyvässä uutisoinnissa, kuvatekstit on liitettävä mukaan sekä kuvien lähde: Hoitotyön koulutuksen museo, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Tukholmankatu 10, Helsinki.

Suomen Kätilöliitto, Kalevala Korun Päivänsäde-riipus

Kätilökoulutusta Suomessa järjestävät ammattikorkeakoulut sekä median yhteyshenkilöt juhlavuoden tapahtumiin liittyen:

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylä elina.tiainen@jamk.fi, p. 0400 989451

Metropolia Ammattikorkeakoulu, Helsinki pirjo.tervo@metropolia.fi, p. 040 630 0964

Oulun ammattikorkeakoulu, Oulu ulla.paananen@oamk.fi, p. 050 3211988

Savonia ammattikorkeakoulu, Kuopio paivi.hoffren@savonia.fi , p. 044 7856474

Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampere anna-mari.aimala@tamk.fi p. 050 3119759

Turun ammattikorkeakoulu, Turku marjatta.hasanen@turkuamk.fi, p. 040 3550401

Yrkeshögskolan Arcada, Helsinki pernilla.stenback@arcada.fi, p. 0207 699 595

Yrkeshögskolan Novia, Vaasa eva.matintupa@novia.fi, p. 050 538 6671

Täydennyshaku baletin erikoiskoulutusluokalle: Tunnetko innokkaita yli 10-vuotiaita tanssijoita?

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen yhteydessä toimivassa Tanssipajassa on vapaita oppilaspaikkoja baletin erikoiskoulutusluokilla. Haemme täydentävässä pääsykokeessa oppilaiksi reippaita, sitoutumishaluisia ja tanssista innostuneita nuoria tyttöjä ja poikia, jotka omaavat hyvät fyysiset valmiudet baletin tavoitteelliseen harrastamiseen.

 

Tanssin harrastaminen baletin erikoiskoulutusluokilla on tavoitteellista ja suuntautuu pääasiassa baletin oppimiseen. Opetuksen yhtenä tavoitteena on mahdollistaa paikkakunnalla tapahtuva korkeatasoinen baletin opetus motivoituneille ja lahjakkaille nuorille, jotka mahdollisesti tavoittelevat ammattia tanssialalta. Balettituntien lisäksi oppilaille tarjotaan tanssitaitoa avartavia sivulajeja: esimerkiksi kuluneena vuonna 2015 – 2016 oppilaat ovat tutustuneet mm. FolkJamiin. Esiintymistoiminta on tärkeä osa erikoiskoulutusluokkatoimintaa. Oppilaat esiintyvät pääsääntöisesti Oulun ammattikorkeakoulun omissa Tanssia! –näytöksissä. Tämän lisäksi muut esiintymistilaisuudet sekä katselmukset ovat mahdollisia.

 

Tällä hetkellä luokilla on yhteensä 22 oppilasta. Baletin EK1-luokka harjoittelee neljänä iltana viikossa ja nuoremmista oppilaista koostuva baletin EK2-luokka harjoittelee kolmena iltana viikossa.

 

Baletin erikoiskoulutusluokkatoiminta on maksullista toimintaa, joka rahoitetaan lukukausimaksuin. Lukuvuonna 2014 – 2015 lukukausimaksut olivat Baletin EK1-luokalla 490 euroa / lukukausi ja Baletin EK2-luokalla 380 euroa / lukukausi. Tulevan lukuvuoden 2016 -2017 lukukausimaksuja ei ole vielä vahvistettu.

 

Täydentävä pääsykoe baletin EK2 luokalle järjestetään tiistaina 17.5.2016. Ryhmään haetaan 10-vuotiaita ja sitä vanhempia oppimishaluisia, liikunnallisia ja tanssista kiinnostuneita tyttöjä ja poikia. Ilmoittautuminen pääsykokeeseen tapahtuu erillisellä hakulomakkeella. Lomake tulee lähettää sähköpostitse osoitteeseen hanna.siren@oamk.fi. Hakulomake tulee palauttaa viimeistään perjantaina 13.5.2016 klo 18:00 mennessä. Kaikki lomakkeen palauttaneet ovat tervetulleita pääsykokeeseen. Pääsykoe järjestetään Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutusohjelman tiloissa Kaukovainiolla osoitteessa Kotkantie 1. Pääsykoe alkaa klo 17:00 tanssisalissa 1, mutta tanssisali on avoinna lämmittelyä varten jo klo 16:30. Pääsykoe koostuu balettitunnista (huom! tytöillä myös lyhyt varvastyöskentelyosuus), sivulajin harjoitteista sekä lyhyestä henkilökohtaisesta haastattelusta. Tanssituntien kesto on noin 2 tuntia. Haastattelut tapahtuvat tanssituntien jälkeen.

 

Kuluneena lukuvuonna tanssinopettajakoulutus toteutti yhdessä baletin EK-luokkalaisten kanssa koko perheen baletin Huonosti vartioitu tyttö. Tämän ponnistuksen jälkeen niin opiskelijoiden kuin opettajienkin työaikaresurssit ovat vähissä, joten valitettavasti emme voi antaa henkilökohtaista palautetta pääsykokeen suorituksesta. Pääsykokeen tulos ilmoitetaan sähköpostitse toukokuun loppuun mennessä.

 

Lisätietoja:

Hanna Sirén p. 040 5566429

 


Sairaanhoitajakoulutusta 120 vuotta Oulussa -juhlakonferenssi 22.-23.9.2016

Yhteiset valmistujaiset 10.6. 

$
0
0

Vietämme yhteistä valmistujaisjuhlaa perjantaina 10.6. kello 14 alkaen Kastellin monitoimitalolla (Sairaalanrinne 5, Oulu).

Pyydämme juhlaan kutsuttuja ystävällisesti saapumaan kello 14‒15, jolloin jaamme nimellä varustetut kirjekuoret. Ne sisältävät Oamkin rintamerkin, jonka kaikki valmistuvat kiinnittävät juhlassa rintapieleensä yhtä aikaa. Mikäli opiskelija ei ole vielä saanut omaa tutkintotodistustaan, on se myös kuoressa.

Yhteisen juhlaohjelman aloitamme kello 15, jonka jälkeen nautimme kakkukahvit. Tilaisuus päättyy kello 17.

Virallinen kutsu ja ilmoittautuminen lähetetään tekstiviestillä ja sähköpostilla viikon 19 aikana.

Apua kulttuurinälkään – Oamkin näytöksiä ja konsertteja läpi toukokuun

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) opiskelijat ruokkivat kulttuurinälkää tarjoamalla näytöksiä ja konsertteja läpi toukokuun. Tarjonnasta löytyy niin vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuin seesteisempää menoa.

Tanssinopettajaopiskelijat sekä tanssin erikoiskoulutusluokkalaiset tarjoavat yleisölle tanssin monipuolisen kirjon kahdessa Luomo!-tanssimatineassa. Perjantaina 13.5. Oamkin näyttämösalissa (Kotkantie 1, Oulu) kello 13 ja 15 pääosassa ovat kansantanssi- ja showtanssikoreografiat, joista nähdään sekä sooloteoksia että ryhmäkoreografioita. Kevään viimeinen Luomo! järjestetään perjantaina 20.5. kello 18. Tanssimatineoihin on vapaa pääsy.

DiscoFever! vie aikamatkalle 20.5. Merja Satulehdon ja Marco Bjurströmin ohjaamana

Mitä olisi 70-luku ilman Pop Cornia ja Bee Geesiä, 80-luku ilman Madonnaa ja Michael Jacksonia tai 90-luku ilman Lambadaa ja Macarenaa? Oamkin pop/jazz-musiikin ja showtanssin opiskelijoiden DiscoFever! vie aikamatkalle diskoissa soineisiin megahitteihin ja niihin liittyviin muotitansseihin 1970-luvulta 1990-luvulle.

Joka vuosikymmenellä on omat suosikkitanssit ja näihin kytkeytyvät biisit – musiikin ja liikekielen yhdistelmä, joka jättää nuoruuttaan eläviin muistijäljen. Vahvan, eri aistien kautta tallentuneen vaikutelman, jonka nämä koko loppuikänsä assosioivat hauskanpitoon: vauhdikkaisiin iltoihin kaupungilla, muodikkaaseen pukeutumiseen ja parinmuodostukseen. Jos meno Travoltan jalanjäljissä ei iske, niin viimeistään Lambada saa lanteet notkumaan, ja Macarena kirvoittaa hysterian.

DiscoFeverissä syöksytään antaumuksella muotitanssien ja musiikin pariin Oamkin näyttämösalissa (Kotkantie 1, Oulu) perjantaina 20.5. kello 13 ja 15. Mukana on livebändi upeine solisteineen ja tanssijat aidoissa muotitanssitunnelmissa johdattelemassa yleisön diskotanssin huumaan. Aikamatkalle on vapaa pääsy, ja sen kesto on noin tunti. Tanssijoiden ohjauksesta vastaavat Merja Satulehto ja Marco Bjurström, ja muusikoiden ohjauksesta vastaa Samuli Mikkonen. DiscoFever hostina toimii Merja Satulehto.

Muusikot
Enni-Maria "Enny Hill" Mäkelä – laulu
Tiina "Honey T" Puolitaival – laulu
Laura "Lara Springs" Koski – laulu
Jenni "Jennie Z" Siuruainen – laulu
Timo "Tim Crane" Kurkela – laulu
Elias "Dr. Elliott" Airaksinen – koskettimet
Valtteri "Walther PP" Huovinen – kitara
Joni "Johnny Freshgrove" Raikaslehto – basso
Olli Vimpari "Ollie Vim2" – rummut

Tanssijat ovat Miia Ahonen, Elina Kuutti, Anni Lantto, Noora Mommo, Henna Männikkö, Roosa Ouvinen, Sini Parkkinen, Iina Piskonen, Soile Puumalainen, Anna Sergeeva, Ville Sievänen, Jenni Säkkinen, Saku Tonteri ja Liana Vahtiala.

Toukokuun aikana järjestetään lisäksi lukuisia konsertteja, joista löytyy lisätietoa Oamkin tapahtumakalenterista: oamk.fi/tapahtumakalenteri

Lisätietoja:

tapahtumatuottaja Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi

Englanninkielisen koulutuksen opiskelijavalinta kevät 2016

$
0
0

Englanninkielisen koulutuksen kevään 2016 valintakokeet ovat ohi. Opiskelijavalinta julkaistaan viimeistään 1.7.2016. Kaikille hakijoille ilmoitetaan opiskelijavalinnan tuloksista.

Oamkista valmistuneet, huhtikuu 2016

Opiskelijoiden kehittämä kotikuntolaite markkinoille loppuvuodesta

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on neljän vuoden aikana kehitetty Weela-kotikuntolaitetta monialaisessa opiskelijatiimissä. Idean ympärille on myös rakentunut yritys Welapro Oy, jonka perustajia ovat Oamkista insinööriksi valmistunut Miikka Kurunlahti ja insinööriksi opiskeleva Tuomas Lehto. He molemmat ovat olleet jo opiskeluaikoinaan projektissa mukana.

Laitteen tarina alkoi vuonna 2010, jolloin Mauno Kurunlahti sai idean kotikuntoiluun soveltuvasta, matalan kynnyksen lihaskuntolaitteesta. Vuonna 2011 hän toi ideansa Oamkille, jossa laite rakennettiin toimivaksi kokonaisuudeksi. Laitteen kehitystyössä on ollut mukana yli kolmekymmentä Oamkin opiskelijaa kuudesta eri koulutuksesta: viestinnästä, fysioterapiasta, hyvinvointitekniikasta, tekniikasta, liiketaloudesta ja tietotekniikasta. Yhteistyötä on tehty lisäksi Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilun koulutuksen opiskelijoiden kanssa.

Työelämälähtöisessä ja moniammatillisessa projektissa on tähän mennessä kertynyt yhteensä yli 300 opintopistettä ja kymmenen opinnäytetyötä. Näiden lisäksi on tehty harjoitteluita ja projektiopintoja. Tiivis yhteistyö Oamkin kanssa jatkui vuoden 2015 loppuun saakka. Tästä eteenpäin Welapro Oy vastaa kehitystyöstä, mutta yhteistyötä Oamkin kanssa on tarkoitus jatkaa sopivissa yhteyksissä.

Tämän vuoden loppupuolella markkinoille tuleva Weela on älykäs kuntolaite koko kehon lihaskuntoharjoitteluun. Kooltaan Weela on pieni ja kevyt, mutta tuottaa vastusta portaattomasti nollasta sataan kiloon. WeelaTrainer-älylaitesovelluksessa käyttäjät saavat henkilökohtaisen harjoitusohjelman ja opastusvideot sekä voivat seurata kehitystään.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Miikka Kurunlahti, Welapro Oy, 044 971 8890, miikka.kurunlahti@weela.fi

weela.fi

Oamkin opiskelijapalvelut kesällä 2016

$
0
0

Oamkin opiskelijapalvelut on keskitetty Kotkantien kampukselle ajalla 27.6.31.7. Kulku ajalla 6.6.–31.7. on F-siiven kautta.

Opiskelijapalvelut palvelee maanantaista perjantaihin kello 9–14 osoitteessa Kotkantie 1, Oulu. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse, 020 611 0210. Sähköpostia voi lähettää kampuskohtaisiin opiskelijapalveluiden sähköpostiosoitteisiin, jotka ovat

  • opiskelijapalvelut.kotkantie@oamk.fi
  • opiskelijapalvelut.liike@oamk.fi
  • opiskelijapalvelut.sote@oamk.fi

Hakijapalvelut

Hakijapalvelut on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–14.

Opintotukipalvelut

Opintotukipalvelut on avoinna Kotkantien kampuksella maanantaista perjantaihin kello 9–14 lukuun ottamatta viikkoa 29 (18.–22.7.). Opintotukipalveluiden puhelinnumero on 020 611 0214 ja sähköposti opintotukilautakunta@oamk.fi

Korkeakoululiikunta

Liikuntasuunnittelija on lomalla 4.–31.7., jonka aikana puheluihin ja sähköposteihin ei vastata. Loma-aikana saapuneisiin sähköposteihin palataan elokuussa. Kesäohjelmaan voi tutustua korkeakoululiikunnan sivuilla.


ePooki 13/2016: Osumia: Tieto 1 - Mitä on tieto?

Kokonainen opintojakso yrityksen kanssa yhteistyössä

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja tilitoimisto Talenom Oyj suunnittelivat ja toteuttivat yhdessä Työelämälähtöinen projekti -opintojakson, joka järjestettiin keväällä 2016. Opintojaksolle osallistuivat liiketalouden koulutuksen taloushallinnon suuntautumisvaihtoehdon toisen vuoden opiskelijat.

Kolmen opintopisteen laajuinen opintojakso koostui lähipäivistä sekä itsenäisestä opiskelusta. Viiden lähiopetuspäivän aikana opiskelijat oppivat kirjanpitoa Talenomin kirjanpidon asiantuntija Tuija Annalan johdolla. Kirjanpidon aineisto pohjautui oikean yrityksen tositteisiin terästettynä muutamalla erikoisemmalla tapauksella. Lisäksi opiskelijat tekivät itsenäisesti samoja verkkokursseja, joilla Talenomin kirjanpitäjät opiskelevat taloushallinnon eri osa-alueita.

– Tämä on ollut meidän näkökulmastamme erittäin onnistunut yhteistyömuoto. Opiskelijat ovat saaneet uusia näkökulmia, kertausta ja myös lisäystä opittuun, tietämystä tilitoimistotyöskentelystä sekä varmuutta taloushallinnon tietojärjestelmien käyttöön. Itse olen saanut uusia näkökulmia, joita voimme hyödyntää taloushallinnon opintojaksojen sisältöjen kehittämisessä, lehtori Ulla Reinikainen kertoo.

Opiskelijoiden palautteen, oppituntien kokemusten sekä ohjaajien näkemysten perusteella opintojaksoa kehitetään edelleen. Tavoitteena on, että samanlainen opintojakso voidaan toteuttaa jälleen ensi keväänä. Myös Talenomin puolella yhteinen opintojakso on koettu onnistuneena, ja yritys voi saada opiskelijoista tulevaisuudessa hyviä harjoittelijoita ja työntekijöitä.

– Meidän toimialallamme henkilöstön osaaminen on hyvin kriittinen tekijä. Olemme siinä määrin hyvässä asemassa, että meidän tukenamme on hyvä koulutusjärjestelmä. Valmistuvilla on jo lähtöjään perusosaamista, mikä auttaa perehdyttämisessä. Kevään yhteistyöprojektissa pääsimme konkretisoimaan opiskelijoille, miten osaamista jatkokehitetään työelämässä. Perehdytyksessä opittavaa on kuitenkin paljon. Yhteistyössä järjestetty opintojakso oli hieno mahdollisuus ottaa varaslähtö perehdytykseen, mikäli opintojaksolle osallistuneet opiskelijat hakeutuvat meille töihin, sanoo Talenomin osaamisen johtaja Antti Aho.

Opintojakson aikana opiskelijoiden haluttiin tiedostavan myös se, että työtehtävän mukaiset lopulliset valmiudet opitaan vasta työelämässä.

– Opiskelijan urakaaren näkökulmasta opiskelu ei suinkaan rajaudu koulunkäyntiin, vaan työnantajan tehtävä on tukea työntekijää kehittämään henkilökohtaista osaamistaan pitkin työuraa. Esimerkiksi syksyllä järjestettävään taloushallintoalan asiantuntijoille tarkoitettuun KLT-tutkintoon ilmoittautui meiltä 50 vapaaehtoista, Antti Aho jatkaa.

Liiketalouden koulutuksen taloushallinnon suuntautumisvaihtoehdossa opiskelija saa valmiudet erilaisiin taloushallinnon tehtäviin yrityksissä ja julkisella sektorilla sekä yrittäjänä toimimiseen. Opinnoissa perehdytään käytännönläheisesti muun muassa kirjanpitoon, palkanlaskentaan, yritysrahoitukseen, verotukseen ja johdon laskentatoimen eri osa-alueisiin. Tradenomin tutkintoon johtavan koulutuksen laajuus on 210 opintopistettä, ja kesto on 3,5 vuotta.

Lisätietoja:

lehtori Ulla Reinikainen, Oamk, 040 141 5362, ulla.reinikainen@oamk.fi

osaamisen johtaja Antti Aho, Talenom Oyj, 0207 525 405, antti.aho@talenom.fi

Lasten sairaanhoidon lehtorin tehtävä on avoinna hoitoalojen osastolla 10.6.2016 saakka

ePooki 14/2016: Osumia: Tieto 2 - Mistä tietoa voi hakea?

ePooki 15/2016: Osumia: Tieto 3 – Tietämisestä osaamiseen

Viewing all 1491 articles
Browse latest View live