ePooki 7/2016: Arctic business potential from Oulu region's perspective. Opportunities and obstacles
Oamkin uutiskirje 3/2016
ePooki 8/2015: Kuuluuko? Kuuntelen! Työyhteisöviestinnällä työhyvinvointia
Arktiset askeleet huipentui upeaan loppunäytökseen – tanssikatselmuksen palkitut ovat selvillä
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) ja Oulun läänin Tanssialan Tuki ry:n järjestämä valtakunnallinen Arktiset askeleet -tanssitapahtuma tanssittiin kuluvana viikonloppuna Oulussa. Oamkin konserttisali pullisteli liitoksistaan, sillä tanssitapahtuma keräsi paikalle viikonloppuna yli 500 eri tanssilajin nuorta harrastajaa ja opettajaa sekä runsaan yleisön ympäri Suomen.
Tanssitapahtuman pääosassa oli tanssikatselmus, joka ajoittui kahdelle päivälle 2.–3.4. Tanssikatselmuksessa nähtiin 49 teosta, jotka esiraati oli valinnut 148 lähetetystä teoksesta. Katselmuksen arviointiraadissa olivat Maria Speth (Alankomaat), Salla Pakarinen-Räsänen ja Paula Puumalainen sekä opiskelijajäsenet Essi Honkanen ja Henna Julin. Lisäksi tapahtumassa oli lapsista koostuva pupuraati, jossa teoksia omista lähtökohdistaan arvioivat Otto Haapaniemi, Amanda Karhu, Iina Kolanen, Lotta Luosujärvi, Aatu Läspä ja Selina Puebla-Ontero.
Tanssikatselmuksen lisäksi tapahtumaviikonloppu sisälsi oululaisen tanssin Ookko nää Oulusta? -näytöksen, tanssivan kulkueen, kaikille avoimia Tanssi tutuksi -työpajoja, osallistujadiscon sekä erilaisia osallistujille suunnattuja työpajoja. Viikonlopun kruunasi sunnuntaina 3.4. pidetty loppunäytös, jossa nähtiin 17 upeaa teosta.
Arktiset askeleet 2016 -tapahtumassa palkitut teokset
450 euroa sanomalehti Kalevalta
Löylyä lissää, Dance Actions, Tampere
450 euroa
Hämähäkit, Tanssikoulu Hannele Suomalainen, Pirkanmaa
250 euroa
Tuskaa, Juuso Qvick, Tanssiopisto Uusikuu, Pyhäsalmi
150 euroa
Balettikoulussa, Pirkanmaan Tanssiopisto, Lempäälä
Outolintu, Tanssikoulu DCA, Helsinki
Puuhakas päivä, Dance Actions, Tampere
Öiseen aikaan, Lahden Tanssiopisto
100 euroa
Pupuraadin nimeämänä stipendinä
Viikingit, Tanssikeskus Citydance, Oulu
Ookko nää Oulusta -näytöksen tuotosta
Matkalla, Mimmi Savolainen, Tanssikeskus Citydance
Lastentanssi baletista Pähkinänsärkijä, Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi
daCi Finlandilta
Avaruuden onkaloissa, Dance Actions
Lisäksi pienet tanssijat saivat KiddieJam-levyt
Tanssitarvikeliike Silkkirummun lahjakorttina
Human, Siiri Tapaninen, Kuopion Tanssiopisto
Odalisquen variaatio baletista Le Corsaire, Pinja Rissanen, Miloff Tanssiopisto, Seinäjoki
Kunniakirja
Jäälinnassa, Kajaani Dance
Espoon Tanssiopisto (+KiddieJam-levy)
Noituuttako, Espoon Tanssiopisto (+FolkJam-pipot)
Poloneesi ja masurkka baletista Paquita, Ballet Kaukametsä, Kajaani (+SampoFolkJamin epeli tanssipelipaketti)
Kiinalainen tanssi, Lappeenrannan Tanssiopisto (+KiddieJam-levy)
Tanssikoulu Dance Actions, Tampere (+SampoFolkJamin epeli tanssipelipaketti)
Lisätietoja
tapahtuman johtaja Liisa Kontturi-Paasikko, 050 443 1011, liisa.kontturi-paasikko@oamk.fi
tapahtumatuottaja Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi
Opiskelijat laatuleipureina
Parempaa yksityisen ja julkisen yhteistyötä terveydenhuoltoon -raportti on julkaistu
JYVÄ-hankkeen raportissa Parempaa yksityisen ja julkisen yhteistyötä terveydenhuoltoon esitellään uusia tapoja taata kuntalaisille parempi pääsy sosiaali- ja terveysalan palveluihin. Raportissa käsitellään myös sitä, miten alalla toimivat palveluyritykset voivat tehdä uutta liiketoimintaa yhdessä julkisen sektorin kumppanina.
Hankkeessa tutkitut palveluinnovaatiot onnistuivat parantamaan mukana olleiden alan toimijoiden toiminnan laatua, tuottavuutta tai vaikuttavuutta parhaimmillaan jopa kymmenillä prosenteilla. JYVÄ-hankkeen toteuttivat Aalto-yliopisto, Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu yhdessä julkisten ja yksityisten sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden kanssa.
Oamk on Pohjois-Suomen suosituin korkeakoulu
Keskiviikkona 6.4. päättyi korkeakoulujen kevään yhteishaun toinen hakuaika. Oulun ammattikorkeakouluun (Oamk) haki kevään yhteishaussa yhteensä 5 429 ensisijaista hakijaa. Ensimmäinen hakuaika järjestettiin 8.–27.1., jolloin Oamkissa haettavana olivat englanninkieliset ammattikorkeakoulututkintoon johtavat koulutukset. Toisena hakuaikana 16.3.–6.4. haettavana olivat suomenkieliset ammattikorkeakoulu- ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat koulutukset. Aloituspaikkoja Oamkissa syksyllä alkaviin koulutuksiin on yhteensä 1 706.
Hakijamäärältään Oamkin suosituin koulutus oli sosionomikoulutus, jonka 90 aloituspaikkaa haki 588 ensisijaista hakijaa. Vetovoimaisin koulutus oli fysioterapia, johon oli lähes 11 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Seuraavaksi vetovoimaisimpia hakukohteita olivat ensihoitaja- ja terveydenhoitajakoulutukset. Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista vetovoimaisin oli yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen, johon oli yli kolme ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.
Valtakunnallisesti aloituspaikkoja oli reilut 50 000, ja hakijoita oli yhteensä noin 152 000. Hakijoista 54 prosenttia haki ensisijaisesti ammattikorkeakouluihin.
Korkeakoulut velvoitettiin tämän kevään yhteishausta alkaen varaamaan osa aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Hakijoista 121 000 eli noin 80 prosenttia oli ensikertalaisia. Oamk on varannut 75 prosenttia aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Loput 25 prosenttia aloituspaikoista täytetään paremmuusjärjestyksessä ensikertalaishakijoiden ja muiden hakijoiden joukosta.
Englanninkielisen koulutuksen valintakokeet järjestetään huhtikuussa ja suomenkielisen koulutuksen touko- ja kesäkuussa. Opiskelijavalinnasta ilmoitetaan viimeistään 1.7.2016.
Lisätietoja:
opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio@oamk.fi
Tiedotetta korjattu 8.4. Hakijamäärältään Oamkin suosituin koulutus oli sosionomikoulutus, ei liiketalouden koulutus, joka oli toiseksi suosituin.
Oamkista valmistuneet, maaliskuu 2016
ePooki 9/2016: Paljon palveluja käyttävien asiakkaiden palvelujen kehittämisessä ollaan Jyvällä
Keksintöiltapäivä torstaina 21.4.2016. Ilmoittaudu nyt! (maksuton Oamkin henkilöstölle)
Ilmoittautumiset avoimen ammattikorkeakoulun kesäopinnoille alkavat ke 13.4. klo 9.00
Sosiaalialan koulutusta Oulussa 30 vuotta, juhlapäivä 13.5.2016
Sosiaalialan koulutusta 30 vuotta Oulussa 13.5.2016
Sosiaalialan koulutuksen historia on muutosten historiaa. Koulutus aloitettiin Oulussa väliaikaisena koulutuksena 1.8.1986. Kuluneen kolmen vuosikymmenen aikana sosiaalialan koulutus on laajentunut ja muuttunut monin eri tavoin. Koko suomalainen yhteiskunta on kokenut suuren muutoksen. Tänään elämme pitkälle kehittyneessä tietoyhteiskunnassa ja verkottuneessa maailmassa. Tarve ja haasteet sosiaalialan osaamiselle eivät ole kuitenkaan kadonneet minnekään. Sosiaalialan työn ydin on aina ollut ihminen omassa arkielämässään – tuen, avun ja ohjauksen tarve erilaisissa elämäntilanteissa. Sosiaalialan työn ja koulutuksen menneisyyden tunteminen avaa uusia ideoita ja näköaloja tämän päivän työn ymmärtämiselle. Vaikka työn tekemisen puitteet ja koulutukselliset rakenteet ja ratkaisut ovat muuttuneet, ovat sosiaalialan perinne ja juuret kuitenkin vahvasti läsnä nykypäivän työelämässä. Sosiaalialan koulutus juhlii kolmen vuosikymmenen taivaltaan Oulussa 13.5.2016 yhdessä entisten ja nykyisten opiskelijoiden, opettajien, työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Emme juhli siksi, että olemme olemassa, vaan niiden tulosten johdosta, joita sosiaalialan koulutetut ammattilaiset ovat näiden vuosikymmenten aikana saavuttaneet sosiaalipalvelujen kehittämisessä. Tervetuloa juhlimaan kanssamme sosiaalialan koulutusta perjantaina 13.5.2016 kello 13.00 Oulun ammattikorkeakoulun Professorintien kampukselle, Kiviharjuntie 8, 90220 Oulu, päärakennus Louhi, juhlasali. Mahdolliset muistamiset pyydetään osoittamaan Oulun ammattikorkeakoulun stipendirahastoon. Oulun Ammattikorkeakoulu Oy:n tilinumero on FI57 5741 4020 0808 47. Maksun viestikenttään viite SOS30, selite: huomionosoitukset sekä lahjoittavan tahon nimi. |
Ilmoittautumiset 29.4.2016 mennessä.
Ohjelma
13.00 | Musiikkiesitys: Ohto Lehtori Risto Järvenpää ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat |
Juhlaseminaarin avaus Koulutus- ja tki-johtaja Hannu Pietiläinen |
|
Oulun ammattikorkeakoulun tervehdys Rehtori, toimitusjohtaja Jouko Paaso |
|
13.15 | Ammatillisen osaamisen rakentuminen sosiaalialalla – Oppia ikä kaikki Osallisuus ja terveys -osaamisalueen johtaja Jari Helminen, Diakonia-ammattikorkeakoulu |
13.45 | Sosiaalialan koulutuksen alkutaival Oulussa Opetusneuvos Matti Rossi |
14.15 | Sosionomina sosiaalialalla – kokemuksia ja muistoja Palvelualuejohtaja Sanna Snellman |
14.30 | Sosiaalialan koulutuksen tulevaisuus Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila |
15.00 | Musiikkiesitys: Seilataan Lehtori Risto Järvenpää ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat |
Kahvitilaisuus ravintola Alwarissa Muisteluita opettajavuosilta |
|
18.00–21.30 | Iltatilaisuus ravintola Alwarissa |
Buffet | |
SOUGOU-orkesteri viihdyttää |
Pysäköintipaikkoja Professorintien kampusalueella on rajoitetusti ja pysäköinti edellyttää erillisen luvan. Lupia saa aulojen infopisteestä. Lähialueen parkkitalot ovat käytettävissä. |
Ilmoittaudu tapahtumaan
Laatuleipurissa: laatuleipä uudistuu
Arenen toivoma innovaatioseteli mukaan hallituksen yrittäjyyspakettiin
Hallitus sopi tiistaina 5.4.2016 vuosien 2017–2020 julkisen talouden suunnitelmasta ja kärkihankkeiden päivityksestä. Yrittäjyyttä edistävänä ja työllisyyttä vahvistavana lisätoimena elinkeinoministeri Olli Rehn esitteli uudet työllisyys- ja yrittäjyyspaketit tiistaina 12.4.2016. Toimenpiteiden tarkoituksena on kokonaisuudessaan helpottaa mikro- ja pk-yritysten toimintaa ja kehittymistä.
Hallitus on päättänyt toteuttaa kokeilun innovaatio- ja palvelusetelistä osana yrittäjyyspakettia. Innovaatio- ja palvelusetelillä mikro- ja pk-yritysten voivat hankkia omiin tarpeisiinsa parasta mahdollista ulkopuolista asiantuntemusta ja tukea. Setelin avulla yrityksiä kannustetaan esimerkiksi yhteistyöprojekteihin korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yritys voi saada valtiolta setelin, jolla se voi ostaa tutkimus- ja kehittämispalveluita korkeakoululta tai tutkimuslaitokselta. Seteli olisi arvoltaan noin 5 000 euroa. Yrittäjyyspakettiin sisältyy myös innovaatiopankki, joka kehitetään vauhdittamaan innovaatioiden ja patenttien parempaa hyödyntämistä ja kaupallistamista.
Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry pitää työllisyys ja yrittäjyyspakettia sekä erityisesti palvelu- ja innovaatioseteliä erittäin myönteisenä kehitystoimenpiteenä. Arene on aiemmin nostanut esiin suosituksen innovaatiosetelin kehittämisestä Rakenteellisen kehittämisen raportissaan ”Kohti maailman parasta korkeakoululaitosta”. Seteli luo entistä parempia mahdollisuuksia hyödyntää ammattikorkeakoulujen vahvaa ja monipuolista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan osaamista kehitystyössä.
Arene kiittää hallitusta rohkeasta päätöksestä, erityisesti siihen sisältyvästä palvelu- ja innovaatiosetelistä.
”On hyvä, että innovaatioseteli ollaan nyt ottamassa käyttöön Suomessa. Ammattikorkeakoulut toivovat, että innovaatiosetelin kehittämisessä ja toimeenpanossa kuullaan käyttäjien, kuten yritysten, ammattikorkeakoulujen, yliopistojen ja tutkimuslaitosten, näkemyksiä parhaiden mahdollisten toimintamallien ja myöntämiskriteerien löytämiseksi sekä parhaimman yhteiskunnallisen hyödyn saavuttamiseksi", toteaa Arenen puheenjohtaja Tapio Varmola.
”Näkemyksemme mukaan palvelu- ja innovaatioseteli luo mahdollisuuksia kehittää elinkeinoelämää sekä vahvistaa korkeakoulujen yritysyhteistyötä. Ammattikorkeakouluilla on olemassa valmiit yritysyhteistyöverkostot ja aluekehitystehtävä, joihin liittyvään kehitystyöhön palvelu- ja innovaatioseteli tuo toivottuja lisämahdollisuuksia. Nyt korkeakoulujen on kyettävä vastaamaan tähän positiiviseen haasteeseen", tiivistää rehtori Tapio Varmola.
Arene kannattaa innovaatiosetelin ja -pankin kaltaisia innovatiivisia ja tulevaisuutta rakentavia toimintamalleja. Palvelu- ja innovaatiosetelin yhteistyöluonne nähdään hyvänä ratkaisuna.
Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry
Tapio Varmola
puheenjohtaja
Riitta Rissanen
toiminnanjohtaja
Koko perheen baletti Huonosti vartioitu tyttö saa ensi-iltansa Oulussa 21.4.
Yksi vanhimmista nykypäivään säilyneistä baleteista, Huonosti vartioitu tyttö – La Fille mal gardée, nähdään 21.4. ensimmäistä kertaa Oulussa. Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) produktion takana ovat Heli Kuula, Hanna Sirén sekä Kirsi Aromaa, joka on tanssinut teoksen päähenkilön, Lisen, roolin Kansallisbaletissa.
Koko perheen baletin esittävät lähes kaikki Oamkin tanssinopettajakoulutuksen eri suuntautumisvaihtoehtojen opiskelijat yhdessä baletin erikoiskoulutusluokkalaisten kanssa. Teoksessa esiintyykin lähes 60 tanssijaa. Solisteina nähdään kaksoismiehityksellä Lisen roolissa Ella Gröndahl ja Jutta Salmela, Colasin roolissa Saku Tonteri ja Ville Sievänen, leskiäiti Simonen roolissa Jyrki Kontkanen ja Saku Tonteri, Alainin roolissa Eetu Laitinen ja Thomasin roolissa Jari Joutsenvaara.
Baletin kantaesitys oli Ranskassa vuonna 1789, ja se on ollut Suomessa viimeksi Kansallisbaletin ohjelmistossa 1980-luvulla. Kyseinen baletti on eräänlainen vedenjakaja kahden eri balettisuuntauksen välillä. Aiemmin mytologia, antiikin hahmot ja henkimaailma olivat hallinneet balettien aiheita. Ne olivat kuitenkin jäämässä syrjään, kun siirryttiin kuvaamaan ihmisten arkielämää. Huonosti vartioitu tyttö on ensimmäinen baletti, joka kertoo tavallisista talonpoikaissäädyn ihmisistä jokapäiväisissä elämäntilanteissa. Baletin suosion taustalla ovat elinvoimaiset henkilöhahmot sekä kyky kuvata arkielämää aidosti ja huumorilla sävytettynä.
Näytökset järjestetään Oamkin konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu) seuraavasti:
- torstai 21.4. kello 19
- perjantai 22.4. kello 13 ja 19
- lauantai 23.4. kello 13 ja 15.
Baletti kestää noin tunnin. Liput maksavat 10 euroa ja niitä voi ostaa osoitteessa puoti.folkjam.fi. Teos tuotetaan yhteistyössä POTKU – Pohjois-Pohjanmaan taiteen ja kulttuurin tuki ry:n kanssa.
Lisätietoja:
tapahtumatuottaja Mira Kolanen, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi
Oamkin joukkue LVI-opiskelijakilpailun voittoon
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) talotekniikan opiskelijat Anssi Heikkinen, Topias Rantala, Matti Sivula ja Benjamin Törnqvist ovat voittaneet Talotekniikkateollisuuden ja Suomen LVI-liiton järjestämän LVI-opiskelijakilpailun. Kilpailu käytiin Lahdessa 13.4. uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energonissa.
Kahdeksatta kertaa järjestetyssä LVI-alan ammattikorkeakoulujen välisessä opiskelijakilpailussa joukkueet ratkoivat tehtäviä, jotka liittyivät muun muassa pientalon lämmitystapaan, maalämpöpumpun toimivuuteen sekä rakentamismääräyksiin.
Oamkin lisäksi kilpailuun osallistuivat joukkueet Arcadasta, Metropoliasta, Mikkelin ammattikorkeakoulusta, Satakunnan ammattikorkeakoulusta ja Tampereen ammattikorkeakoulusta. Tämän vuoden kilpailua isännöi Oilon Oy, ja rahoittajina toimivat Säätiö L.V.Y. ja Talotekniikkateollisuus. Tilat kilpailun käytännön tehtävien toteutukseen tarjoaa vuosittain valittava talotekniikkateollisuuden yritys. Teoriakysymykset laatii tuomaristo, johon kuuluu eri oppilaitosten ja alan edustajia.
Oamkin talotekniikan koulutuksen opiskelijat oppivat toteuttamaan terveellisiä ja viihtyisiä asuin- ja työympäristöjä ympäristöystävällisen ja energiatehokkaan teknologian keinoin. Opinnoissa keskitytään sisäilmasto-, ilmastointi-, lämmitys- ja jäähdytystekniikkaan sekä vesihuoltoon ja kiinteistöautomaatioon. Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä ja kesto neljä vuotta.
Lisätietoja:
yliopettaja Rauno Holopainen, 040 646 2362, rauno.holopainen@oamk.fi
Luovan alan koulutustarpeet -seminaari Oulussa 3.5.
Lybeckerin opiston Viestintä PRO ‐hanke ja Oulun ammattikorkeakoulu järjestävät yrityksille suunnatun seminaarin luovan alan koulutustarpeista. Työelämän edustaja, tule ja kerro suoraan koulutuksen järjestäjille, mitä koulutusta tulevaisuudessa tarvitaan. Tarjolla on lisäksi ajankohtaista tietoa hanketoiminnasta sekä työ‐ ja elinkeinoministeriöstä.
Aika: tiistai 3.5. kello 13.00–16.00
Paikka: Oamkin Kotkantien kampus (Kotkantie 1, Oulu), auditorio 1
Ohjelma
Tilaisuuden avaus, Tomi Tuikkala, projektipäällikkö, Viestintä PRO ‐hanke
Viestintä PRO ‐hanke, Tomi Tuikkala, projektipäällikkö
Lybeckerin opisto, viestinnän osasto, Jari Asukas, osastonjohtaja
Oulun ammattikorkeakoulu, viestintä, Teemu Palokangas, tiimipäällikkö
Oamk, kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja ERKO‐hanke, Pekka Isomursu, yliopettaja
Pohjoisen audiovisuaaliset ammattilaiset, Jukka Vidgren, puheenjohtaja
Business Oulu, Arctic Image ‐hanke, Anne Laurila, projektipäällikkö
Luovuudesta tuloksentekijä – menestyksen tekijät ja niiden parantaminen, Petra Tarjanne, neuvotteleva virkamies, TEM
Osallistujien kommentit ja ideoiden kerääminen
Kahvitarjoilu
Kommentointi ja ideoiden kerääminen jatkuu
Paneelikeskustelu ja yhteenveto
Tilaisuuden päättäminen, Tomi Tuikkala
Seminaariin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa!
ePooki 10/2016: Development possibilities in municipal energy sector in Russia
Energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat ratkovat yritysten toimeksiantoja
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat ovat ratkoneet kevään aikana alueen yritysten antamia toimeksiantoja. Median edustajat ovat tervetulleita Kotkantien kampuksella (Kotkantie 1, Oulu) järjestettävään energiatekniikan projektipäivään 26.4. kello 9.00–15.00, jolloin opiskelijat esittelevät, millaisia ratkaisuja he ovat luoneet annettuihin tehtäviin.
Fennovoima Oy:n toimeksiannossa opiskelijat ovat pohtineet vierailukeskuksen ja majoituskylän lämmitysratkaisuja uusiutuvaa energiaa käyttäen. Tavastkengän kyläyhdistykselle he puolestaan ovat selvittäneet Tavastkengän koulun uusiutuvien energiamuotojen käyttöä. Muita tämän vuoden toimeksiantajia ovat Adven Oy, Biottori Oy, HSK Sähkö Oy, Micropolis Oy, Satmatic Oy, SFTec, SPK Oy, Vatajankosken Sähkö Oy, Volter Oy sekä Oamkin luonnonvara-alan osasto.
Projektipäivä järjestetään nyt toisen kerran. Yritykset ovat kokeneet yhteistyön opiskelijoiden kanssa toimivaksi, sillä toimeksiantoja on saatu enemmän kuin on voitu ottaa vastaan. Toimeksiantoja pyritäänkin toteuttamaan myös opinnäytetöinä. Viime vuoden toimeksiantajia olivat esimerkiksi Wärtsilä Oyj, Stora Enso Oyj ja Oulun Energia. Tällöin opiskelijoiden tehtävänä oli muun muassa vertailla savunpoistojärjestelmien standardeja ja ristiriitoja sekä tutkia maalämmön ja aurinkoenergian hybridijärjestelmän mahdollisuuksia.
Projektipäivän toimeksiannot on toteutettu energiatekniikan projekti -opintojaksolla, jonka laajuus on yhdeksän opintopistettä. Opintojakson aikana opiskelijat tekevät yrityslähtöisiä tutkimus- ja kehitysprojekteja, jotka esitellään energiatekniikan projektipäivässä. Energia- ja ympäristötekniikan koulutuksesta valmistuvat insinöörit voivat työskennellä energiatekniikka- ja ympäristöalalla esimerkiksi suunnittelu-, käytönvalvonta-, asiantuntija- ja esimiestehtävissä.
Lisätietoja:
lehtori Jukka Ylikunnari, 050 317 4741, jukka.ylikunnari@oamk.fi
yliopettaja Veli-Matti Mäkelä, 050 596 5444, veli-matti.makela@oamk.fi