Quantcast
Channel: Oamkin ajankohtaista - Web
Viewing all 1491 articles
Browse latest View live

Opinnäytetutkielma: Ilta-Sanomien uutisissa Pohjois-Korea on eksoottinen riitapukari

$
0
0

Viestinnän koulutusohjelma / journalismi / Sanna Vähäaho / Tiedote / 27.12.2016 / Julkinen

Ilta-Sanomien uutisissa Pohjois-Korea on eksoottinen riitapukari

Ilta-Sanomissa Pohjois-Korea esitetään eksoottisena ja salaperäisenä ydinasevaltiona, joka on todellinen uhka Yhdysvalloille ja naapureilleen. Helsingin Sanomissa Pohjois-Korea puolestaan esitetään diktatuurina, jonka kansa näkee nälkää ja elää köyhyydessä.

Oulun ammattikorkeakoulussa valmistuneesta opinnäytetyöstä selviää, että lukijalle välittyvä kuva Pohjois-Koreasta on huomattavan erilainen riippuen siitä, mistä mediasta hän saa tietonsa. Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien välittämät kuvat eroavat merkittävästi toisistaan.

Propaganda saa paljon jalansijaa sekä Ilta-Sanomissa että Helsingin Sanomissa. Helsingin Sanomissa Pohjois-Koreasta kantautuviin propagandauutisiin suhtaudutaan kuitenkin kriittisemmin ja niiden mahdollisia tarkoitusperiä avataan lukijalle.

Kansalaisen rooli uutisissa on kapea ja yksipuolinen

Pohjois-Korean kansalaiset esiintyvät uutisissa yleensä loikkarin roolissa, sillä heitä ei muuten päästä haastattelemaan. Kansalaisista välittyvä kuva on yksipuolinen. Heille ei yleensä anneta ammatteja tai muita yksilöiviä nimikkeitä.

Helsingin Sanomissa kansalaisten elinoloja pyritään avaamaan kuvailemalla heidän kokemaansa nälänhätää ja köyhyyttä. Ilta-Sanomissa kansalaisten kärsimys jää sivuseikaksi. Ilta-Sanomien painotuksesta voi jäädä kuva, jossa Pohjois-Korea näyttäytyy kiinnostavana kummajaisena, jonka ihmisoikeustilanteesta ulkopuolisten ei tarvitse välittää.

Pohjois-Korean valtionpäämiehestä Kim Jong-unista käytetään termejä diktaattori ja johtaja toistensa synonyymeina. Erityisesti Ilta-Sanomissa kuvaillaan myös hänen tunnetilojaan ja fyysistä olemustaan, erityisesti painoa. Lehdessä kerrotaan hänen olevan esimerkiksi hymyilevä, innostunut, mairea ja pyylevöitynyt.

Mediasta välittyvää Pohjois-Korea-kuvaa on tutkinut Oulun ammattikorkeakoulusta tammikuussa 2017 valmistuva journalismin opiskelija Sanna Vähäaho. Opinnäytetyö on diskurssianalyysi, jossa on tutkittu uutisoinnista löytyviä diskursseja sekä niissä käytettyjä sanavalintoja. Aineistona työssä oli 119 Ilta-Sanomien ja 75 Helsingin Sanomien uutista ja muuta journalistista tekstiä vuodelta 2015.

Lisätietoja:

Sanna Vähäaho, +358 50 381 4473, sanna.vahaaho@gmail.com

Tutkielma saatavilla theseus-palvelusta:

urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201701021009


Oamk tarjoaa valmentavaa koulutusta maahanmuuttajille – hakuaika 31.1.–31.3.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) alkaa ensi syksynä valmentava koulutus maahanmuuttajille. Koulutuksen tavoitteena on parantaa maahanmuuttajien valmiuksia ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin sekä edesauttaa työllistymismahdollisuuksia.

Koulutuksen pääpaino on suomen kielessä ja kulttuurissa. Lisäksi se sisältää liiketaloutta ja yrittäjyyttä sekä työelämässä tarvittavia taitoja, kuten tietotekniikkaa ja matematiikkaa. Tavoitteena on parantaa osallistujien opiskeluvalmiuksia, jotta he voisivat menestyä jatko-opinnoissa sekä tukea heidän urasuunnitteluaan.

Laajuudeltaan koulutus on 40 opintopistettä, ja se kestää 1.9.2017–23.3.2018. Hakijoilta edellytetään opintoihin sitoutumista ja kohtuullista suomen kielen taitoa. Opiskelu koulutuksessa on kokopäiväistä ja maksutonta. Koulutus toteutetaan Oamkin Teuvo Pakkalan kadun kampuksella. Hakuaika koulutukseen on 31.1.–31.3. Kirjallinen valintakoe on 11.5., jonka jälkeen järjestetään myös suullinen koe.

Koulutuksesta kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus 1.3. kello 14.00 Oamkin Teuvo Pakkalan kadun kampuksella (Teuvo Pakkalan katu 19, Oulu).

Lisätietoa:
lehtori Eija Svanberg, 040 141 5365, eija.svanberg@oamk.filehtori Jaana Rissanen, 040 642 8584, jaana.rissanen@oamk.fi

Koulutus on osa Oamkin SIIMA-hanketta (Siirtymävaiheen koulutusmalli maahanmuuttajille), jota rahoittaa ELY-keskus.

oamk.fi/siima

Oamkin uutiskirje 1/2017

Optometriaa Oulussa 30 vuotta -koulutuspäivä optikoille 8.4.2017

Oamkista valmistuneet, joulukuu 2016

Kansantanssia ja showtanssia Luomo!-tanssimatineoissa 15.–16.2.

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajan tutkinto-ohjelman kevään ensimmäiset Luomo!-tanssimatineat tarjoavat yleisölle tanssin monipuolisen kirjon tanssinopettajaopiskelijoiden ja Oamkin tanssin erikoiskoulutusluokkien esittämänä.

Näytöksen pääosassa ovat ryhmille tehdyt kansantanssi- ja showtanssikoreografiat. Luomo!-tanssimatineat järjestetään Oamkin näyttämösalissa (Kotkantie 1, Oulu) keskiviikkona 15.2. kello 13 ja 18 sekä 16.2. kello 13 ja 18.

Normaalihintainen lippu maksaa 8 euroa, lasten ja opiskelijoiden lippu 5 euroa. Lipunmyynti avautuu tuntia ennen näytöksen alkamista Kotkantien kampuksen pääaulassa. Salissa on 50 paikkaa. Liput voi myös varata ennakkoon osoitteessa https://goo.gl/forms/bDfjFH9wobU0h7D22.

Lisätietoja:

tapahtumatuottaja Mira Kolanen, mira.kolanen@oamk.fi, 050 310 3938

tanssinopettajakoulutus, tanssi@oamk.fi

Laatukiertueella aktivoitiin opiskelijoita vastaamaan opiskelijakyselyyn

Oamk LABs – “GATE 2” -tapahtuma, 23.2. Tervetuloa!

$
0
0

EduLAB ja DevLAB opintojen seuraava projektiesittelypäivä eli Gate 2- tapahtuma järjestetään Kotkantien kampuksella Auditorio 2ssa 23.2.klo 9-12

Gate 2 -tapahtumassa opiskelijatiimit esittelevät projektiensa sisällöt 5-10 min esitysten aikana haastaen itsensä tuomariston edessä. Lisäksi tiimit nousevat Quick-pitch lavalle lounasaikaan Kotkantien kampuksen pääaulaan pitchaamaan projektiensa kärkiteemat!

Tule katsomaan, millaisilla projektiaiheilla on mahdollisuus päästä Gate 2:sen läpi! Projektien aiheet läpileikkaavat muun muassa erilaiset terveysalan aihepiirit, oppimis- ja koulutusteknologiaratkaisut ja joukosta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia applikaatioratkaisuja.

 


Valmentavaa koulutusta maahanmuuttajille – infotilaisuus 1.3. Teuvo Pakkalan kadun kampuksella

Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku® 2017 Starttitilaisuus 28.2. Oamkin Kotkantien kampuksella

$
0
0

Aika: 28.2.2017 kello 8.30–11.00

Paikka: Oulun ammattikorkeakoulu, Kotkantien kampus (Kotkantie 1, Oulu), konserttisali

Tervetuloa sytyttämään oma kasvun kipinäsi Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolun starttiin!

Startissa teemme läpileikkauksen kasvuyrittämisen haasteisiin ja onnistumisiin kokeneiden kasvuyrittäjien johdolla. Tapahtumassa kuulemme muun muassa Balmuirin perustajan Heidi Jaaran kertomana, kuinka kasvu kansainvälisillä luksusmarkkinoilla tapahtuu. Heidin lisäksi lavalle nousevat yrittäjätarinaansa kertomaan Seppo Laine (hallitusammattilainen) sekä Asko Myllymäki (Lehto Group).

Startissa kuulet myös mikä Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku® on ja miksi Kasvupolulle kannattaa hakea mukaan. Kasvu Open -kokemuksista lavalle nousee kertomaan Mikko Haapala Profinilta. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kasvusta kiinnostuneille yrityksille ja kasvuverkostolle.

Tapahtuma on maksuton. Muistathan ilmoittautua etukäteen starttiin: https://www.lyyti.fi/reg/Kasvu-Open-starttikiertue-2017

Tilaisuuden ohjelma

kello 8.30                   

Tilaisuuden avauspuheenvuoro

Seppo Laine, hallitusammattilainen

Kasvu Open – Teemme kasvusta mahdollista!

Maria Häkkinen, Kasvun Roihu

Kasvutarina: Balmuir

Heidi Jaara, Balmuir                            

Kannattavan kasvun johtaminen

Asko Myllykangas, Lehto Group

Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku® 2016 voittaja – kokemuksia Kasvu Openista

Mikko Haapala, Profin, Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku® voittaja 2016

Tahdon kasvaa! Kuinka pääsen mukaan?

Maria Häkkinen, Kasvun Roihu Oy

kello 11.30                  

Verkostoitumista

Heräsikö lisäkysymyksiä? Jäämme mielellämme vastaamaan näihin tilaisuuden jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa ja ota myös työkaveri & yrittäjäkollegat tapahtumaan mukaan.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat Oulun ammattikorkeakoulussa

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) Oy:n hallitus on kokouksessaan 17.2.2017 päättänyt, että Oulun ammattikorkeakoulu Oy käynnistää yhteistoimintalain 8 luvun mukaiset yhteistoimintaneuvottelut koskien työvoiman käytön mahdollista vähentämistä taloudellisilla ja tuotannollisilla sekä toiminnan uudelleen järjestelyistä johtuvilla perusteilla. Säästötavoitteiden toteuttamiseksi Oamk suunnittelee muun ohella henkilöstövähennyksiä. Suunniteltuja henkilöstövähennyksiä ovat irtisanomiset, osa-aikaistamiset ja lomautukset.

Oamkin järjestämään koulutustoimintaan kohdentuu merkittäviä rahoitusleikkauksia. Tämän vuoksi Oamk joutuu sopeuttamaan toimintaansa vastaamaan muuttuvaa taloudellista tilannetta. Toimintaedellytystensä turvaamiseksi Oamk joutuu muun ohella vähentämään henkilöstökuluja. Toiminnan sopeuttamisen edellyttämäksi säästötavoitteeksi arvioidaan vuositasolla henkilöstökulujen osalta noin 2,6 miljoona euroa.

Alustavan arvion mukaan vähennystarve on noin 40 henkilötyövuotta. Oamkissa työskentelee noin 640 henkilöä. Vähennystarpeesta noin 2/3 kohdistuu opetustyöhön ja noin kolmannes tuki- ja palvelutoimintoihin. Mahdollisten irtisanomisten, osa-aikaistamisten ja/tai lomautusten enimmäismäärä on yhteensä 40 työntekijää, josta opetustyöhön kohdistuvia vähennyksiä olisi noin 2/3 sekä tuki- ja palvelutoimintoihin kohdistuvia vähennyksiä noin 1/3. Suunniteltujen irtisanomisten, osa-aikaistamisten ja/tai lomautusten määrää vähentävät mahdolliset eläköitymiset sekä vapaaehtoiset järjestelyt.

Yhteistoimintaneuvottelujen arvioidaan päättyvän huhtikuun loppuun mennessä sen jälkeen, kun neuvotteluja on käyty yhteistoimintalain 8 luvun edellyttämällä tavalla. Mahdolliset irtisanomiset, osa-aikaistamiset ja lomautukset pannaan täytäntöön tämän jälkeen.

”YT-prosessi on raskas. Oamkin henkilöstö on tehnyt laadukasta ja tuloksellista työtä, mutta meidän on pakko valmistautua rahoituksen vähenemiseen edelleen. Vuoden 2012 rahoitus oli 56 miljoonaa euroa ja vuoden 2017 rahoitus 48,1 miljoonaa euroa, eli vuosirahoituksestamme on leikkautunut lähes 8 miljoonaa euroa. Vuoteen 2020 mennessä vuosirahoituksesta leikkautuu vielä yli 3 miljoonaa euroa verrattuna tämän vuoden tasoon. Tavoitteena on turvata Oulun ammattikorkeakoulun toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset antaa alueen työ- ja elinkeinoelämän sekä kulttuurin tarpeisiin kohdentuvaa laadukasta korkeakouluopetusta”, sanoo rehtori Jouko Paaso.

 

Lisätietoja antaa:

Jouko Paaso, puhelin 044 556 8200

toimitusjohtaja, rehtori

ePooki 5/2017: Fysioterapeutti-, sairaanhoitaja- ja lääkäriopiskelijat yhteistyöllä parempaan oppimiseen

Oppiminen Online -palvelussa suoritettu jo 10 000 digitaalista osaamismerkkiä

$
0
0

Lauri Väisänen Pohjois-Karjalasta on yksi niistä sadoista opettajista, jotka ovat tehneet uusia taitojaan näkyväksi Oppiminen Online -palvelun digitaalisilla osaamismerkeillä. Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk), Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) ja Omnia Koulutuksen toteuttama Oppiminen Online on opettajille suunnattu palvelu, jossa kehitetään tieto- ja viestintäteknologian opetus- ja ohjauskäytäntöjä.

Lauri Väisäsellä oli kunnia olla osallistuja, joka sai täsmälleen 10 000. osaamismerkin. Merkkihakemuksessaan hän kuvaili blogien oppimiskäyttöä opiskelijoiden kanssa.

– Päädyin suorittamaan digitaalisia osaamismerkkejä ammatillisen opettajakorkeakoulun kautta. Koulutukseen osallistuminen oli mahtavaa, sillä sain hankittua uutta osaamista, hän kertoo.

Toteutuksesta on myös rakennettu peli, jossa kolme joukkuetta eri puolilla Suomea kisaa ja kannustaa kollegoitaan osaamisen kehittämiseen ja osaamismerkkien hakemiseen. Kisajoukkueiden lisäksi kuka tahansa ammatillisen koulutuksen kehittämisestä kiinnostunut voi laatia osaamismerkkihakemuksia oppiminenonline.com-palvelussa.

Oppiminen Online on innostanut kehittämään osaamista jo kahden vuoden ajan. Sen tulokset ovat ylittäneet kaikki tavoitteet. Palvelu on Opetushallituksen rahoittama, ja se on saanut tunnustusta yli valtakunnan rajojen.

– Meidän koulutusorganisaatiossamme käytetään nykyaikaan nähden liian vähän verkkoympäristöä hyödyksi. [Hyödyntämisen] mahdollisuuksia olisi koulutusorganisaatiossamme paljonkin, varsinkin kun opetus muuttuu entistä enemmän osaamisperusteiseksi, Lauri Väisänen toteaa.

Oppiminen Online on rakennettu kotimaiselle Open Badge Factory -alustalle. Sen kehittäjä Discendum Oy lahjoittaa 10 000. merkin saavuttaneelle Lauri Väisäselle 150 euron kouluttautumisstipendin.

Lisätietoja:

lehtori Kati Korento, 050 598 7878, kati.korento@oamk.fi

Oamk, Ammatillinen opettajakorkeakoulu, oamk.fi
HAMK, Ammatillinen opettajakorkeakoulu, hamk.fi
Omnia Koulutus, omnia.fi

Kuva 1. Blogiklinikka / Blogger -osaamismerkki

Kuva 2. Oppiminen Online -etusivu

ePooki 6/2017: Asiakas- tai ihmislähtöisyys – tasavertaisuutta ja vastavuoroisuutta ammattilaisten ja palvelun käyttäjien kanssa

Oamkin uutiskirje 2/2017


Jätteestä hyötykäyttöön – marjavahoista etsitään liiketoimintaa

$
0
0

Pohjoisen puhtaasta luonnosta peräisin olevat tuotteet luovat lisäarvoa tämän päivän kuluttajamarkkinoilla. Luonnollisuus ja terveellisyys ovat arvoja, jotka koskettavat yhä suurempaa joukkoa ihmisiä. Näihin arvoihin lukeutuvat myös erilaiset vahat, joiden poikkeukselliset ominaisuudet tekevät niistä haluttuja lukuisiin sovelluskohteisiin kosmetiikasta lääkkeisiin. Kuluttajien lisääntyvä tietoisuus kemikaaleista ja niiden haitoista sekä kasvava pyrkimys terveelliseen elämään tukevat luonnonraaka-aineiden kysynnän kasvua ja tätä kautta marjavahapohjaisten tuotteiden mahdollisuuksia menestyä markkinoilla. Luonnollisuus trendinä sekä kuluttajien lisääntyvä arvostus luonnontuotteita ja ekologisuutta kohtaan ovat tekijöitä, jotka kasvattavat vahan kaupallista potentiaalia.

Tällä hetkellä teollisesti käytettävästä vahasta vain 3 prosenttia on peräisin luonnontuotteista, loput 97 prosenttia jalostetaan käytännössä öljystä. Pohjoismaisessa WAX-yhteishankkeessa Oulun yliopisto (koordinaattori), Oulun ammattikorkeakoulu, Luleå tekniska universitet ja Norsk Institutt for Bioøkonomi luovat pohjaa marjavahoihin perustuvalle liiketoiminnalle. Hankkeen aikana kehitetään ympäristöystävällisiä menetelmiä puolukan ja mustikan sisältämän vahan talteen ottamiseksi marjateollisuuden sivu- ja jätevirroista. Marjavahaan perustuvien tuotteiden kehittäminen edellyttää monialaista tieteellistä yhteistyötä, jonka tulosten pohjalta liiketoimintamahdollisuuksia analysoidaan. Hankkeessa tutkitaan tieteellisesti marjavahan kemiallisia ja fysikaalisia ominaisuuksia ja selvitetään niiden soveltuvuutta eri kohteisiin, kuten biokomposiitteihin sekä lääke- ja kosmetiikkateollisuuteen. Kosmetiikka-alalla tehdyn tutkimuksen perusteella marjavahojen avulla voidaan kasvattaa yritysten kilpailukykyä vientimarkkinoilla luomalla niiden pohjalta uusia liiketoimintamalleja.

Tunnetuimpia luonnonvahoja ovat muun muassa mehiläisvaha sekä palmuista ja muista kasveista saadut vahat. Luonnonvahaa käytetään esimerkiksi elintarvikkeissa, lääkkeissä, kosmetiikassa ja pakkauksissa. Toisin kuin synteettiset vahat, marjavahat ovat uusiutuvia, jolloin niiden käyttö vähentää teollisuuden hiilipäästöjä ja edistää kestävää kehitystä. Marjavaha on tuore ja tuntematon marjojen hyödyntämismahdollisuus, sillä vaha on tähän saakka päätynyt jätteeksi.

WAX-hankkeessa selvitetään yhteistyössä eri yritysten kanssa uusia sovellusalueita ja käyttömahdollisuuksia luonnonvahalle. Kiinnostuksen kohteena on koko arvoketju marjanpoiminnasta lähtien. Tämä voi johtaa myös marjayritysten tuotteiden jalostusasteen nostamiseen ja marjojen kokonaisvaltaisempaan hyödyntämiseen. Markkinapotentiaalia arvioidaan olevan Pohjoismaiden lisäksi Keski-Euroopassa ja Aasiassa, joissa erilaisiin luonnontuotteisiin perustuvat markkinat ovat suuret.

WAX-hankkeen rahoittavat Interreg Nord, Lapin liitto, Länsstyrelsen Norrbotten ja Troms fylkeskommune. 

Lisätietoja: 

projektipäällikkö Juha Väänänen, Oulun yliopisto, 040 749 0806, juha.vaananen@oulu.fi

professori Hely Häggman, Oulun yliopisto, 040 844 6842, hely.haggman@oulu.fi

yliopettaja Taina Vuorela, Oulun ammattikorkeakoulu, 050 917 9974, taina.vuorela@oamk.fi

Kickstart-liikeideakilpailun finaali 16.3.

$
0
0

Haluatko kuulla yhdeksän tajunnanräjäyttävää liikeideaa ja selvittää mikä niistä voittaa 2000 euroa? Kickstart-liikeideakilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa kolmen oppilaitoksen kesken – mukana kisassa ovat Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto sekä Oulun seudun ammattiopisto. Oppilaitosten sisäisistä finaaleista selvisi yhteensä yhdeksän parasta liikeideaa kisaamaan Kickstart-kilpailun toiseen vaiheeseen eli suureen finaaliin, joka järjestetään torstaina 16.3. Njetworking tiloissa (Isokatu 56, Oulu) kello 13–17.

Kickstart-liikeideakilpailun tavoitteena on edistää positiivista suhtautumista yrittämiseen, synnyttää uusia yrityksiä alueelle ja toimia yhteistyöfoorumina muiden yrittäjyyttä edistävien kilpailujen suuntaan.

Nähdään finaalissa!

Sport & Business Forum 2017 Oulussa 30.3.

$
0
0

Oamkin liiketalouden opiskelijoiden Osuuskunta Muikia järjestää 30.3. Oulussa Sport &  Business Forum -seminaarin.

Seminaari on erittäin hieno tilaisuus yrityksille inspiroitua urheilumaailman toiminnasta sekä urheiluseuroille hyvä mahdollisuus kehittää liiketoimintapuolta. Seminaarin aihealueina ovat urheilumarkkinointi, urheilusponsorointi,  johtaminen sekä myynti.
Ohjelma

13.00 Ilmoittautuminen ja alkukahvit
13.30 Tapahtuman avaussanat
13.35 Jyrki Louhi: Urheilija startup-yrittäjänä
14.20 Arto Kuuluvainen: Urheilumarkkinoinnin tulevaisuus
15.05 Verkostoitumistauko
15.35 Zemppi Sport: Urheilumyynti Suomessa -paneelikeskustelu
16.20 Petri Jaatinen: Ottelutapahtuman kehittäminen
16.45 Juha Malinen: Johtaminen
17.30 Verkostoitumista

Lisätietoa tapahtuman verkkosivuilla: sportbusinessforum.fi

Seuraa tapahtumaa somessa:

Facebook

Instagram

Twitter

Oamkin aluevastuuraportti summaa vuotta 2016

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) aluevastuuraportti 2016 on julkaistu. Aluevastuuraportissa käsitellään ammattikorkeakoulun vuonna 2016 tekemää työtä tulevaisuuden, kilpailukyvyn, oppimisen, kansainvälistymisen, yhteiskunnan ja yhteisön näkökulmista. Ääneen pääsevät niin opiskelijat, henkilökunta kuin sidosryhmätkin. Raportti tuo esiin Oamkin sitoutumista alueeseen ja vastuun ottamista sen kehittymisestä.

Raportissa on muun muassa Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Levon puheenvuoro.

– Yksi suurimpia päätöksiä ammattikorkeakoulun perustamisen jälkeen tehtiin vuonna 2016. Aiemmin usealla eri kampuksella tapahtuva toiminta päätettiin keskittää Oulussa kahdelle kampukselle, Kontinkankaalle ja Linnanmaalle. Muutto Linnanmaalle Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä vuokrattaviin tiloihin antaa loistavan mahdollisuuden kehittää Oamkista Suomen edistyksellisin ammattikorkeakoulu, Timo Levo kirjoittaa puheenvuorossaan.

Rehtori Jouko Paaso pohtii raportin artikkelissa Oamkin suosiota kolmesta näkökulmasta, joista yksi on koulutustarjonnan rakentaminen palvelemaan paikallisia tarpeita.

– Paras puolestapuhujamme on alueen työ- ja elinkeinoelämä. Saamme sieltä vahvan tuen sille, että koulutuksiamme tarvitaan alueen kehittymiseen ja kehittämiseen, Jouko Paaso kertoo.

Raportissa on lisäksi videoita, joilla Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien ja Oulun kauppakamarin edustajat kertovat Oamkin kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja ammattikorkeakoulun merkityksestä alueelle.

Vuosittain julkaistavaan aluevastuuraporttiin voi tutustua osoitteessa oamk.fi/aluevastuuraportti.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja, rehtori Jouko Paaso, 044 556 8200, jouko.paaso@oamk.fi

viestintäjohtaja Anne-Maria Haapala, 050 569 3565, anne-maria.haapala@oamk.fi

Haku Oamkiin alkaa keskiviikkona 15.3. - mukana kaksi uutta koulutusta

$
0
0

Korkeakoulujen kevään yhteishaun toinen hakuaika alkaa 15.3. kello 8.00 ja päättyy 5.4. kello 15.00. Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on tarjolla 35 ammattikorkeakoulututkinnon hakukohdetta, joista kaksi on englanninkielisiä sekä kuusi ylemmän ammattikorkea­koulututkinnon hakukohdetta. Aloituspaikkoja on yhteensä reilut 1 600.

Aiemmista kevään yhteishauista poiketen Oamkin englanninkielisiin koulutuksiin voi hakea myös kevään toisessa hakuajassa. Englanninkieliset koulutukset ovat olleet mukana aina ensimmäisessä hakuajassa, koska se mahdollistaa aikataulullisesti kansainvälisten hakijoiden opiskelijavalintaprosessin toteuttamisen siten, että he ehtivät aloittamaan opinnot syksyllä. Aloituspaikoista osa on nyt jaettu toiseen hakuaikaan ja tällä tavoitellaan erityisesti suomalaisia ja Suomessa asuvia ulkomaalaisia, jotka eivät ehtineet hakea ensimmäisessä hakuajassa.

Tämän kevään yhteishaussa ammattikorkeakouluilla on mahdollisuus varata osa opiskelupaikoistaan ammatillisen tutkinnon suorittaneille. Oamk varaa 30 prosenttia aloituspaikoistaan ammatillisen tutkinnon suorittaneille lukuun ottamatta englanninkielistä koulutusta. Tällä halutaan tukea ammatillisen tutkinnon suorittaneiden mahdollisuuksia korkeakouluopintoihin, mikä on yksi ammattikorkeakoulun tehtävistä.

Oamkissa alkaa kaksi uutta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta: ensihoidon kehittäminen ja johtaminen sekä ympäristöteknologia. Ensihoidon kehittämisen ja johtamisen koulutus antaa valmiudet toimia ensihoidon hallinnollisena ja operatiivisena johtajana, kehittäjänä tai asiantuntija. Ensihoidon johtamisopintojen suurimmat haasteet liittyvät tulevaan sote-uudistukseen. Ympäristöteknologian koulutuksessa painotetaan rakennusten energiatehokkuus- ja ympäristövaatimuksia sekä erilaisia energian tuotantomuotoja.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa maisteritutkintoa vastaavan kelpoisuuden. Koulutukset on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet ammattikorkeakoulututkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon, ja joilla on vähintään kolme vuotta työkokemusta. Opetus järjestetään siten, että se mahdollistaa tutkinnon suorittamisen myös työn ohessa.

Lisätietoja koulutuksista, valintaperusteista ja hakemisesta saa Oamkin verkkosivuilta osoitteesta oamk.fi/hakijalle.

Yhteishaussa mukana oleviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen hakukohteisiin haetaan yhdellä hakemuksella valtakunnallisen sähköisen järjestelmän kautta osoitteessa opintopolku.fi.

Lisätietoja:

opiskelijapalvelupäällikkö Marita Aikio, 050 383 8442, marita.aikio@oamk.fi

Viewing all 1491 articles
Browse latest View live