Quantcast
Channel: Oamkin ajankohtaista - Web
Viewing all 1491 articles
Browse latest View live

Ammatillisen opettajankoulutuksen opiskelijavalinnan tulokset julkaistu!

$
0
0

Ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijavalinnan tulokset on nyt julkistettu. Aloituspaikkoja oli 220 ja ensisijaisia hakijoita Ouluun oli yhteensä 665. Tuloksen ja varasijatiedon voi tarkistaa Oma opintopolku -palvelusta (www.opintopolku.fi), minkä lisäksi kaikki hakijat saavat tuloksen myös postitse kotiin.

Onnea kaikille valituille! Ks. tietoa valituista ja ohjeita opiskelupaikan vastaanottamisesta

Varasijat

Kaikki hakukelpoiset hakijat, jotka eivät tässä vaiheessa saaneet opiskelupaikkaa, jäävät hakupistemääränsä mukaiselle varasijalle valintaryhmäkohtaiseen jonoon. Varasijavalintoja tehdään, jos opiskelupaikkoja vapautuu. Mahdollisen opiskelupaikan vapautuessa Ammatillinen opettajakorkeakoulu ilmoittaa valinnasta ja lähettää opiskelun aloittamiseen liittyviä ohjeita. Päätökseen tyytymätön hakija voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Seuraava valtakunnallinen haku ammatilliseen opettajankoulutukseen on tammikuussa 2018.

Opiskelijavalintaan liittyvät tiedustelut:

Pia Oikarinen, pia.oikarinen@oamk.fi, p. 050 522 1387

Päivi Karjalainen, paivi.karjalainen@oamk.fi, p. 050 542 2177

Alimmat pistemäärät koulutusaloittain ja erillisvalintaryhmiin vuonna 2017

Humanistinen ja kasvatusala

17

Kulttuuriala

16

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala

14

Luonnontieteiden ala

15

Tekniikan ja liikenteen ala

9

Luonnonvara- ja ympäristöala

13

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala

16

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala

13

Muu koulutusala

21

Englanninkielinen erillisvalintaryhmä

14

Länsi-Lappi/Koillismaa erillisvalintaryhmä 

13,5

Seuraava valtakunnallinen haku ammatilliseen opettajankoulutukseen on tammikuussa 2018.


Hyvinvointia yhdessä -päivä 19.4. Kontinkankaan kampuksella

Opiskelijat järjestävät Likis-lähiruokatapahtuman Oulussa

$
0
0

Lähiruoka on kiinnostanut kuluttajia jo useita vuosia. Oulusta on kuitenkin puuttunut lähiruokaan keskittyvä tapahtuma, jossa pienetkin tuottajat saavat satonsa kaupunkilaisten saataville. Syksyllä järjestettävä Likis-lähiruokatapahtuma on vastaus sekä tuottajien että kuluttajien tarpeisiin. Tapahtuma tuo esille kotimaisen lähituotannon lähellä tuotetun ruoan ystäville.

Likiksen toteuttaa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) agrologiopiskelijat, ja se on täysin työelämälähtöistä ja uudenlaista oppimista. Opiskelijat työskentelevät Likiksen parissa, ja opettajien rooli on ohjata ja tukea heitä oppimisessa. Projektin aikana opiskelijat pääsevät kokeilemaan monia oppimiaan asioita käytännössä. Mukana olevat opiskelijat ovat kokeneet projektityöskentelyn erittäin mielekkäänä, joten tarkoitus on järjestää tapahtuma myös tulevina vuosina.

Likis-lähiruokatapahtuma on kaksipäiväinen, ja se järjestetään 23.–24.9. Oamkin Kotkantien kampuksella. Tapahtumaan odotetaan yli sataa myyjää ja 20 000 kävijää. Likiksellä on verkkosivut osoitteessa oamk.fi/likis, ja myös sosiaalinen media on eri kanavineen mukana. Opiskelijat vastaavat verkkosivujen ja somekanavien päivittämisestä.

Lisätietoja:

lehtori Antti Hirvonen, 050 317 4870

agrologiopiskelija Hanna Mikkonen, 040 585 7664

SoteYBoost: Mobiilivideoinnin työpaja 17.5.2017

SoteYBoost-hanke: Tietosuojan ja tietoturvan omavalvontasuunnitelma -työpaja 27.4.2017

Käytännön Kanta-koulu - Liittyminen Kanta.fi–palveluun

Oulun omistajanvaihdosilta - katsaus rahoitukseen, sote-uudistukseen ja omistajanvaihdoksen menestystarinaan

ePooki 8/2017: Paljon palveluja käyttävät asiakkaat yhteispäivystyksessä. Asiakkaiden kokemuksia ja kehittämisehdotuksia


ePooki 9/2017: Videoperehdytysmateriaalia anestesiahoitajille ja -opiskelijoille. Käytänteiden yhtenäistäminen keskusleikkausosastolla

Oulun ammattikorkeakoulu kolmanneksi LVI-alan opiskelijakilpailussa

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijajoukkue tuli kolmanneksi valtakunnallisessa talotekniikka-alan ammattikorkeakoulujen välisessä opiskelijakilpailussa Vantaalla torstaina. Tänä vuonna kilpailua isännöi Oy Grundfos Pumput Ab ja kilpailu pidettiin yrityksen tiloissa. Opiskelijat saivat näyttää osaamistaan isäntäyrityksen ja kilpailun tuomareina toimivien opettajien laatimissa käytännön tehtävien ja teoriatehtävien parissa sekä SuLVIn laatimassa rakentamismääräysten hallintaan liittyvässä tehtävässä. Kilpailun voitti Tampereen ammattikorkeakoulu. Toiselle sijalle kiri Satakunnan ammattikorkeakoulun joukkue.

Vuodesta 2008 lähtien järjestettyyn kilpailuun voivat osallistua joukkueet kaikista LVI-opetusta antavista ammattikorkeakouluista.

Isäntäyrityksellä voi olla yksi tai kaksi kilpailutehtävää, joista toinen on tasapistetilanteet ratkaiseva bonustehtävä. Toinen tehtävä on teorian ja käytännön yhteensovittamista testaava tehtävä, joka laaditaan opettajan kanssa yhdessä.

Opettajien laatimat teoriatehtävät käsittelevät ilmanvaihtoa, vesi- ja viemäriverkoston suunnittelua ja mitoitusta, kylmätekniikkaa sekä rakennusautomaatiota. Määräystenhallintaa testataan esimerkiksi energiatehokkuuteen liittyvillä kysymyksillä.

”Digitalisaatio vaikuttaa vääjäämättä myös talotekniikka-alan kehitykseen. Fakta on, että ala tarvitsee koulutettuja huippuosaajia. Me Grundfosilla toivomme, että tämän tyyppiset opiskelijakilpailut edesauttavat talotekniikka-alan vetovoimaisuutta ja haluammekin näin omalta osaltamme tukea nuoria tulevaisuuden tekijöitä”, toteaa Grundfos Suomen toimitusjohtaja Mikael Strandell.

Kilpailun tuomaristo koostuu mukana olevien oppilaitosten opettajaedustajista ja sponsoreina toimivien Talotekniikkateollisuus ry:n ja Säätiö LVY:n edustajista.

"On todella hienoa seurata alalle opiskelevien nuorten ammattimaista ja innostunutta asennetta haastavien tehtävien parissa. Kilpailussa pärjääminen vaatii oman osaamisen lisäksi myös ryhmätyötaitoja, kestävyyttä ja intoa. On tärkeää, että saamme osaavia ihmisiä alalle. Kilpailu on mukava tapa tehdä yhteistyötä oppilaitosten kanssa", toteaa Juhani Hyvärinen Talotekniikkateollisuus ry:stä.

Kilpailuun osallistuivat:

Ammattikorkeakoulu Arcada
Metropolia ammattikorkeakoulu
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Oulun ammattikorkeakoulu
Satakunnan ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu

 

Lisätietoa:

Oy Grundfos Pumput AB
mstrandell@grundfos.com tkauppala@grundfos.com

Talotekniikkateollisuus ry
juhani.hyvarinen@teknologiateollisuus.fi

SuLVI ry
tiina.strand@sulvi.fi

ePooki 10/2017: Hybridiauton jännitteettömäksi ja jännitteelliseksi tekeminen

Oulun ammattikorkeakoulun yt-neuvottelut ovat päättyneet

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) 20. helmikuuta 2017 käynnistetyt yt-neuvottelut ovat päättyneet. Alustavan arvion mukaan vähennystarve oli noin 40 henkilötyövuotta. Neuvottelujen tuloksena toteutetaan 13 henkilötyövuoden vähennys eläkeratkaisuilla ja muilla järjestelyillä. Toteutettavien irtisanomisten ja osa-aikaistamisten määrä on 27 henkilötyövuotta.

Oamkin järjestämään koulutustoimintaan kohdistuu merkittäviä rahoitusleikkauksia, ja toimintaa joudutaan sopeuttamaan vastaamaan muuttuvaa taloudellista tilannetta. Säästötavoitteiden toteuttamiseksi ja toimintaedellytysten turvaamiseksi Oamkin hallitus on yt-neuvottelujen tuloksena päättänyt henkilöstövähennyksistä.

Oamk tukee irtisanottavia työllistymistä edistävällä valmennuksella.

 

Lisätietoja:

Jouko Paaso
Rehtori, toimitusjohtaja
044 5568 200

ePooki 11/2017: Litiumakun sammutusdemonstraatio

Oamkin uutiskirje 4/2017

Oamk LABs valittu maailman parhaaksi innovatiivisen yrittäjyyden koulutukseksi

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulussa kehitetty monialainen Oamk LABs on valittu 27.4. Kuala Lumpurissa Malesiassa maailman parhaaksi innovatiiviseen yrittäjyyteen valmentavaksi koulutukseksi. Maailmanlaajuisen innovaatio- ja yrittäjyyskonferenssin, 5th International Conference on Innovation and Entrepreneurship 2017, yhteydessä järjestettyyn kilpailuun osallistui organisaatioita 25 eri maasta.

Syksyllä 2016 Oamk LABs palkittiin toiseksi parhaana koulutuksena Innovaatioiden ja yrittäjyyden koulutuksen sarjassa Euroopassa saman ACPI-konferenssiorganisaation toimesta. Vuonna 2015 ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene valitsi Oamk LABsin vuoden 2014 parhaaksi työ- ja elinkeinoelämän kehittämis- ja uudistamishankkeeksi Suomessa.

Oamk LABs -koulutuksen kulmakiviä ovat työelämälähtöisyys, luova ongelmanratkaisu, konseptisuunnittelu, tekemällä oppiminen, tiimityö, kansainvälisyys, yrittäjämäinen ajattelu ja monialaisuus. Opiskelijoita kannustetaan rohkeisiin valintoihin ja virheistä oppimiseen.

Oulun ammattikorkeakoulussa kehitettyä oppimismallia hyödynnetään maailmanlaajuisesti viidessä eri korkeakoulussa esimerkiksi Sendaissa Japanissa ja Timisoarassa Romaniassa. Oulussa Oamk LABs -koulutuksessa opiskelee vuosittain noin 250 opiskelijaa kolmella eri toimialalla. LAB-oppimismallia on kehitetty vuodesta 2012 alkaen ja nykyisin Oamkissa toimivat Oulu Game LAB, Oulu DevLAB sekä Oulu EduLAB.

Oamk LABs-koulutuksessa monialaiset opiskelijatiimit kehittävät uusia innovaatioita eri toimialojen todellisiin ongelmiin. Kansainväliset opiskelijatiimit koostuvat Oulun ammattikorkeakoulun sekä ulkomaisten partnerikorkeakoulujen eri alojen opiskelijoista. Lisäksi opiskelijoina on myös avoimen korkeakoulun kautta tulevia nuoria sekä kokeneita ammattilaisia. Opinnot toteutetaan englannin kielellä ja ne kestävät valinnan mukaan yhden tai kaksi lukukautta.

 

Lisätietoja:

Kari-Pekka Heikkinen, kari-pekka.heikkinen@oamk.fi, 040 652 8144
Ulla-Maija Seppänen,
ulla-maija.seppanen@oamk.fi, 050 542 3584

Lisätietoa 5th International Conference on Innovation and Entrepreneurship 2017 -kilpailusta: www.academic-conferences.org/conferences/icie/the-in...

Lisätietoa Oamk LABs -koulutusmallista: www.oamk.fi/labs


ePooki 12/2017: ”Nykypäivänä on poikkitieteellistä tämä tekeminen” - Oulun ammattikorkeakoulun sisäinen auditointi 2017

Painettu älykkyys ympäristöanalytiikassa -aamiaistilaisuus 16.5.2017

Avanto Acceleratorin Demopäivä

$
0
0

Uudet korkeakoululähtöiset yritykset ensimmäistä kertaa esillä Avanto Acceleratorin Demopäivässä. Uudet oululaiset yritykset esittelevät ensimmäistä kertaa liiketoimintaideaansa julkisesti - tule katsomaan tulevaisuuden yrittäjien ensiaskelia!
Avanto Accelerator on Business Kitchenillä toimiva ideakiihdyttämöohjelma. Ohjelman aikana yksittäisiä henkilöitä sekä tiimejä autetaan kasvattamaan verkostojaan ja muodostamaan ideoistaan menestyvää kasvuliiketoimintaa. Osallistujille tarjotaan ohjelmajakson aikana työpajoja, mentorointia ja työskentelytiloja yhteistyössä oululaiseen yrittäjäyhteisön kanssa. Nämä toimet kannustavat yksittäisiä yrittäjiä ja tiimejä kohti menestystä sekä lisäävät uusien yritysten syntyä ja kasvua.
Motivaatio, asenne ja taidot yhdistettynä tahdon paloon ovat ainoat tekijät, jotka vaikuttavat menestykseen Avanto Acceleratorissa. Neljättä kertaa järjestetyssä ohjelmassa oli mukana 13 tiimiä. Myös tällä kertaa korkeakoulujen opiskelijat ja tutkijat on laitettu ohjelmassa tiukille, sillä he ovat pitäneet myyntipuheitansa jopa hyisestä vedestä käsin. Voimme ylpeästi todeta, että Oulussa on todella rohkeita yrittäjän alkuja ja innovatiivisia liikeideoita! Tiimit ovat työskennellet ahkerasti, saaneet palautetta ja validoineet ideoitaan kevään ohjelman aikana. Demopäivässä 11.5.2017 Linnanmaan kampuksella, Telluksen Stagella klo 16.00 eteenpäin pääset kuulemaan tiimien loppupitchit, joten merkitse ajankohta kalenteriisi ylös – tätä et halua jättää välistä! Ohessa lyhyet kuvaukset tiimeistä:
NEPGO - a digital solution connecting entrepreneurial hubs in developing countries
BREATHERY - innovative superfood snacks
SOMECOMP - bringing open data and data processing solutions to companies
LOOMINATING DESIGNS - LED-lighting solutions for cosplayers and other visual artists.
REINDEER REPUBLIC - classy Scandinavian women’s clothing brand
STAY ‘N PLAY - mobile simulator for paramedics and students to improve learning
BRICKIT - building blocks to build any figure you want from small pieces
LUXO - luxury water brand
FISHERMAN - healthy ready-to eat fish snacks available in every store
TRAVEL BUDDY - sensors working with your phone to provide information about the world around you
UNIKISSA - jewelry design company utilizing wood and compelling stories
KALIKKA - log style indoor building designs for modern offices
MAKE ORDER - Automated ordering application for restaurants to ease the stress of ordering drinks and food
Ohjelmajakson ajan tiimejä ovat ohjanneet sekä Oulun yliopiston että Oulun ammattikorkeakoulun valmentajat. Korkeakoulujen yhteinen kiihdyttämöohjelma on Suomen tasolla harvinaisuus, mutta Oulussa Avanto Accelerator on toiminut kahden vuoden ajan.

Oamkin LAB-oppimismalli otetaan käyttöön Arabiemiirikunnissa - tulossa lisää kansainvälisiä kumppaneita

$
0
0

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) kehitetty ja kansainvälisesti palkittu Oamk LABs -oppimismalli otetaan käyttöön Arabiemiirikunnissa. Oamk ja American University of Sharjah Enterprises (AUSE) allekirjoittivat koulutuskauppasopimuksen 8.5.

American University of Sharjah Enterprises järjestää yhdessä Oamkin kanssa toukokuusta 2017 alkaen seitsemän rakennusteollisuuteen liittyvää työpajaa, joissa ratkotaan alan ongelmia. Niihin osallistuu korkeakoulun opiskelijoita, henkilökuntaa sekä teollisuuden edustajia. Tavoitteena on kehittää paikallisen teollisuuden ja ulkomaisten yritysten kehityshankkeiden yhteistyötä. Yhteistyö Arabiemiirikuntiin käynnistyi tammikuussa 2017 Pohjois-Pohjanmaan liiton yhteistyösopimuksella American University of Sharjah Enterprises -kehitysyhtiön kanssa.

- Oamkin työelämäläheinen, monialaiseen osaamiseen pohjautuva LABs-oppimismalli on osoittautunut kiinnostavaksi tavaksi kehittää alueen työ- ja elinkeinoelämää sekä uutta yrittäjyyttä, nyt myös kansainvälisesti. Oamkissa se luo pohjaa koulutusviennille, joka on tähän asti ollut palvelutoimintana vähäistä ja satunnaista. Seuraavassa vaiheessa toimintaa on tarkoitus tuotteistaa ja kehittää sen ansaintalogiikkaa. Oleellista on suunnitella tarkoituksenmukainen toimintamalli, joka niveltyy Oamkin jokapäiväiseen koulutustoimintaan ja mahdollistaa toteutustavan, joka huomioi käytettävissä olevat resurssit, koulutusteknologian hyödyntämismahdollisuudet sekä tavoitteet kasvattaa toiminnan volyymia, Oamkin rehtori Jouko Paaso kertoo.

Oamk LABs -oppimismalli on tällä hetkellä käytössä jo Japanissa, Romaniassa ja Hollannissa. Oppimismalli on tulossa piakkoin käyttöön myös Nepalissa, ja neuvotteluita oppimismallin tiimoilta käydään Slovakian kanssa.

Oppimismallin kulmakiviä ovat työelämälähtöisyys, luova ongelmanratkaisu, konseptisuunnittelu, tekemällä oppiminen, tiimityö, kansainvälisyys, yrittäjämäinen ajattelu ja monialaisuus. Monialaiset ja kansainväliset opiskelijatiimit kehittävät uusia innovaatioita eri toimialojen todellisiin ongelmiin. Malli on palkittu kansainvälisesti maailman parhaana innovatiiviseen yrittäjyyteen valmentavana koulutuksena, kun Oamk LABsille myönnettiin Certificate of Merit -palkinto The Innovative Youth Incubator Awards -tapahtumassa huhtikuussa Malesiassa.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Kimmo Paajanen, 040 661 2871, kimmo.paajanen@oamk.fi

Sopimuksen allekirjoittivat toimitusjohtaja Hussain Almahmoudi American University of Sharjah Enterprises -kehitysyhtiöstä sekä koulutus- ja tki-johtaja Jyrki Röpelinen Oamkista. Kuva: American University of Sharjah Enterprises

ePooki 13/2017: Osaamisen osoittaminen opettajan työssä

Viewing all 1491 articles
Browse latest View live